Sohvaostoksilla – IKEA Söderhamn

Uusi lattia on äärimmäisen kaunista katseltavaa, enkä halua piilottaa sitä massiivisen Kivik-sohvani alle… siispä aloin etsimään kevytrakenteisempaa sohvavaihtoehtoa, joka olisi muodoltaan yhtä yksinkertainen kuin nykyinen Kivik, mutta ”littanampi”. Kävin läpi monta eri liikettä ja sohvamerkkiä  Adeasta ja Muutosta alkaen, löytäen etsimäni lopulta mistäs muualtakaan kuin Ikeasta… 🙂

Ikea Söderhamn sohvan ostaminen - Omakotivalkoinen
Ikea Söderhamn sohvan ostaminen - Omakotivalkoinen

Ikea Söderhamn -sohvaa olen koeistunut monta kertaa. Ulkomuodon perusteella voisi luulla että sohva on kova kuin synti, mutta niin vaan ulkonäkö pettää tässäkin istuimessa – Söderhamn on nimittäin ihmeen mukava löhösohva, jossa on kiva sekä istua että makoilla. Parasta sohvassa on kuitenkin tuo siro runkorakenne ja korkeahkot jalat, jotka tekevät sohvasta todella keveän näköisen. Viikonloppuna olisi tarkoitus ehtiä kipaisemaan ostoksilla ja hakea Söderhamn kotiin… 🙂

Ikea Söderhamn sohvan ostaminen - Omakotivalkoinen

Ikean omaan valkoiseen päälliseen en ole tyytyväinen, joten seuraava etappi on Bemzin nettikauppa ja uusien vaihtopäällisten ostaminen. Valikoimaan oli tullut pari uutta valkoista kangasvaihtoehtoa, joista tilasin ilmaiset näytepalat. Ne kun ensi viikolla saapuvat, pääsen tekemään valintoja ja näpyttelemään heille tilausta.

Pääsen kuvaamaan kokonaisia huoneita teille vasta huomenna kun aurinko nousee ja valoa on saatavilla. Rästiin jääneiden töiden ohella olen laitellut kotia kuntoon ja siinä vierähti enemmän aikaa kuin oletin. Tässä siivotessani olen samalla pistänyt tavaraa kiertoon aika ronskisti, paljon on muutoksia luvassa, sillä kalustuksessa menee lähes kaikki uusiksi. Tuleepahan tehtyä nyt sitten kunnon sisustusrepäisy uuden lattian kunniaksi… 😀 Huomiseen!

Tuotekuva: Ikea. Muut kuvat: Stylizimoblog.com


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

32 kommenttia “Sohvaostoksilla – IKEA Söderhamn

 1. Meillä ikean söderhamn-sohva ja niin ihana kuin se onkin, niin voin kertoa että se ei ole selkävikaiselle kovinkaan hyvä ? sohvassa on vaikeaa saada hyvää löhöasentoa isojen välien takia ja siinä ei pysty istumaan kunnolla koska on niin syvä. Se on enemmänkin juuri löhösohva, ja itselläni selkä tulee helposti kipeäksi siinä löhöillessä ? jos nyt saisin valita niin ottaisin jonkun suoraselkäisemmän ja vielä extrana jos olisi paljon rahaa niin ostaisin jonkun ihanan laadukkaan siron desing-sohvan meille ?

  1. Veera: olen menossa tänään ostamaan sohvaa ja testaan sen vielä kaupassa kunnolla. Vanha sohvakaan ei kovin korkea ollut, ja harvemmin enää istun suorassa sohvalla (röhnötys on parempi selälle :D). Mutta tarkkaan testaan ja toivon että muistikuvani söderhamnista on oikea. 🙂 Kiitos kommentistasi ja kokemuksesi jakamisesta. <3

  2. Meillä on itse hankittuna nahkainen marokkolainen rahi sohvan eteen että saa jalat ylös ja onhan se nätti sisustuselementtikin. 😉 Myös sohvatyynyjen sisältöjä ollaan vaihdettu esim. höyhentyynyihin ja Porin villa&peitteeltä saa 80cm x60cm villatäytteisiä tyynyjä (85€/kpl) jolla saa selkänojasta todella jämäkän. Meidän sohvassa ei ole välejä, tosin en tiedä johtuuko tämä siitä että ollaan hankittu 2 x kulmapalaa ja 1 x yhden istuttava, sohvan kriteerinä nousivat löhöäminen ja sen helppo muuttaminen. Tilasin juuri Bemziltä uudet päälliset Lunda Melange – Silver grey värissä. Näytepala oli todella lupaavan näköinen. Siskollani Landskrona valkoisena sanonpa vaan sen että näyttää todella upealta!

   1. EvaDo: Söderhamnin kävin ostamassa ja pitkään myymälässä istuin ja makoilin sohvalla miettimässä asiaa. 🙂 Mallisohva tuntui jämäkältä ja mukavalta, tykkäsin kovasti myös sen muodosta ja tavasta miten päälliset kiinnitetään. Siispä ostin sohvan mukaani (harmaalla Issunda-päällisellä) ja odotan että Bemzin näytepalat saapuisivat jotta saan sohvalleni uuden päällisen ja ilmeen. 🙂 Tyynyihinkin olen toistaiseksi hyvin tyytyväinen, ovat muhkeat ja selkänojatyynyt ovat mielestäni yhtä jämäkät kuin vanhassa Kivik-sohvassakin. Toistaiseksi ei siis ainakaan ole mitään huonoa sanottavaa kyseisestä sohvasta. 🙂

 2. Hei 🙂 Sisustuksesta innostuneelle tavalliseen tapaan huonekalut ja tavarat vaihtuvat kodissasi melko usein. Olisinkin kiinnostunut, minkä verran kierrätät vanhaa? 🙂 Myytkö tai lahjoitatko nettikirppareilla, tai annatko kierrätykseen? 🙂 Kiinnitin vain huomiota siihen, kuinka peiliovet lähtevät sortti-asemalle, joku olisi varmasti huolinut kotiinsa ilmaiseksi 😀

  1. Maija: nyt kerrankin kun on hyvä syy uudistaa koko koti (lattia!!!) niin haluan että kaikki sellainen ihan ok korvaantuu tosi ok:lla. 🙂 Vanhaa sohvaa mallasin paikoilleen olohuoneeseen ja totesin että se peittää niin suuren alueen olohuoneesta että lattiasta ei paljoakaan jää esille silmän iloksi. 🙂

   Kierrätän kaiken käyttökelpoisen ja risat kierrätän jätteeksi. Äitini on uutta sohvaa pitkään jo harkinnut ja Kivik oli sellainen malli josta tykkää. Hän tosin oli ajatellut käsinojallista perinteisempää sohvakalustoa ilman divaaneja mutta kun tarjosin omaani hänelle niin innostui kovasti ajatuksesta. Vanha sohvani muuttikin siis äidin olohuoneeseen ja hänen vanhansa (ollut aiemmin isosiskoni sohva, ikää 14v) veimme Sortti Asemalle.

   Tarjoan itselleni turhat tavarat yleensä aina ensimmäisenä perheenjäsenilleni ja ystävilleni, ja jos heillä ei ole halua / tarvetta niin pistän eteenpäin muuta kautta. Tytön turhat ja pieneksi jääneet jutut lahjoitan Marskin Muksulle suoraan (vaatteet, lelut, pienet tavarat), muut saavat uudet kodit joko blogin kautta tai esim FB-kirppiksien ja lahjoitusryhmien välityksellä. 🙂

   Olen jonkin verran ostanut itsekin tavaraa ja vaatetta käytettynä, mm. Pyöreän ruokapöydän jonka tuumasin valkoiseksi, sekä Tory Burchin ballerinat. Ostaisin mielelläni enemmänkin ja useammin käytettynä, mutta valitettavasti tarjontaa ei juurikaan ole niistä tavaroista jotka omalla ostoslistallani ovat. Myös välimatka ja autottomuus rajoittavat jonkin verran.

  1. Maija: ostan jos satun löytämään. 🙂 Vanha ruokapöytäni oli kirppislöytö jonka tuunasin valkoiseksi. 🙂

 3. Minäkin vähän haaveilen noista sohvista <3 Mutta toisaalta en tiedä haluanko palata nahkasohvista kankaisiin 😀 Neljän nahkasohvavuoden aikana on ehtinyt tottua siihen, ettei yksi siivouspäivän rutiineista ole koirankarvojen imurointi sohvasta(kin)…

  1. Elina: Bemzillä on myös nahkaisia
   Vaihtopäällisiä, joten sieltä on mahdollista teettää omaan IKEA sohvaan / nojatuoliin nahkainenkin vaihtoehto. 🙂 Nahassa on omat etunsa, sen siivoaminen ja huoltaminen on helpompaa kuin kankaisen. 🙂

 4. Kiva sohva, mutta kaipaisin sohvaan käsinojia. Minusta on kiva löhötä käsinojaa ja tyynyjä vasten sekä lukea tai katsella telkkaria.

  1. Anonyymi: käsinojat ovat hyvät ja antavat tukea, riippuen siitä millaiset ovat. Kovin ohuet käsinojat toimivat vain selkää / niskaa vasten nojatessa, kylkiedellä se painaa liikaa kainalon kupeeseen. Leveä käsinoja olisi parempi, mutta esteettisesti raskaampi. Itse tykkään siitä miten sohvan koko ilme kevenee ilman käsinojia ja olen jo tottunut vuosien varrella siihen ettei niitä ole. 🙂

 5. Vai olet menossa sohvaostoksille. 😀 Minä tykkään kyllä nykyisistä sohvistasi enemmän. Ovat jotenkin simppelimmät. Mutta kokonaisuushan on se mikä ratkaisee ja siitä sinulle on varmasti selkeä näkemys. 🙂

  1. Hippu-76: uusi sohva on rakenteeltaan kevyempi ja korkeammat jalat paljastavat kaunista lattiaa enemmän. Vanha sohva peitti puolet koko olohuoneesta ja koko idea uudesta sisustuksesta menisi ihan plörinäksi. 🙂

 6. Itsekkin harkitsin söderhamnia kun olin uutta sohvaa hankkimassa. Ulkonäkö on plussaa, varsinkin ilman käsinojia tosi kevyen näköinen. Istuinmukavuus oli kuitenkin pettymys. Lisäksi minua häiritsi selkänojatyynyjen väliin jäävä rako. Ongelmallista jos sohvalla useampi istuja. Päädyinkin sitten Hakolan Lazy sohvaan johon olen ollut tosi tyytyväinen.

  1. Taiga: Hakolan Lazy on kieltämättä aika kiva, ei ollenkaan hullumpi valinta. <3 Menen tänään sohvaostoksille ja koeistun Söderhamnin vielä kunnolla uudelleen. Katsotaan lähteekö se mukaan vai jääkö kauppaan. 😀

 7. Jos vaan ehdit vielä, niin vaihda ihmeessä toiseen sohvaan. Viikonlopun mökkilomalla vuokramökissä oli juuri tuo sohva, ja se oli aivan järkyttävän huono istua.

  1. Päivi: apuva, negatiivista on Söderhamnista tosi vähän kirjoiteltu ja muissa blogeissa / somessa on ylistetty sen mukavuutta. Olen itsekin siinä istunut monesti ja mielestäni se tuntui hyvältä, mutta perusteellista kokemusta minulla ei ole. Täytyy harkita tarkkaan ja koeistua se huolella uudelleen myös röhnötysasennossa. Kiitos kommentistasi, tälläiset on todella arvokasta tietoa! <3

 8. Hei! Itse olen juuri tätä sohvaa katsellut, ja tarkoituksena oli ostaa ensi vuonna. Nyt alkoi epäilyttämään, kun näitä kommentteja lueskeli 🙁 Minulla on hakusessa juurikin tällainen syvä löhösohva, ja tämä olisi mukavan edullinen. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin ratkaisuun päädyt!

  Ja lopuksi haluan vielä toivottaa ihanaa joulunodotusta sinulle ja tytölle! ❤️ Käyn blogissasi ihan lähes päivittäin ja pidän siitä, mutta tämä taitaa olla toinen kerta koko aikana kun kommentoin, jotenkin en vain ikinä keksi mitään järkevää kommentoitavaa 😀 Nyt vaan tuli niin sopivaan aikaan tämä sohvapostaus.

  1. m.p: Kävin lauantaina Ikeassa ja istuin sekä makoilin mallisohvalla lähes tunnin pähkäilemässä asian kanssa. Lopputulos oli se että ostin sohvan ja nyt kun pari päivää olen kotonakin jo sillä istuksinut (ja maannut) niin kiitettävän arvosanan annan sille. Sohvalla on mukava istua ja selkänojatyyny tuntuu samalta kuin Kivik-sohvamallissakin jollaiset minulla ennen oli. Ei mitään huonoa sanottavaa ole sohvasta muuta, kuin se että Ikean oma valkoinen päällinen ei ole valkoista nähnytkään (on likaisen beige jossa lila-harmaa hohde, hyih). Ostin sohvani harmaalla Issunda-päällisellä jonka vaihdan Bemziltä tilaamaani vitivalkoiseen päälliseen kunhan ilmaiset mallipalat ensin saapuvat postiluukusta. Pari uutta päälliskangasta heille oli ilmestynyt ja halusin nähdä / tuntea ne ensin ennen kuin teen tilaukseni.

   Parin päivän omakohtaisella omistuskokemuksellani sanon että hintaansa nähden tämä Söderhamn on napakymppi. Ei minusta kalpene ”oikeiden” sohvamerkkienkään rinnalla ja kunhan päällisen saa uuden niin sohva on u-p-e-a. 🙂 Itse siis annan suositteluni tälle sohvalle, toki suosittelen että istut ja makaat mallisohvalla hyvän tovin varmiistaaksesi että tykkäät siitä itse. 🙂

 9. Söderhamn on todella ihana sohva, olen itse tykännyt siitä valtavasti! Minulla on ollut se vuoden, ja tyynyt on kaikki pysyneet hyvinä ja istuinmukavuus on edelleen todella hyvä. Laatukin on erinomainen verrattuna Ektorpiin joka minulla oli ennen tätä. Sohva on nimenomaan käsinojattomana ihanan siron ja modernin näköinen. Voin siis ehdottomasti suositella jos löhösohvaa etsit!

  1. Scarlett´O: Söderhamn on nyt minullakin ja tykkään tosi paljon. 🙂 On yhtä mukava ellei jopa mukavampikin kuin edeltäjänsä Kivik. 🙂

 10. Älä osta. Huono mikä huono, ulkonäkö pettää. Meillä kokemusta parin vuoden ajalta. Selkänojatyynyt menevät herkästi kasaan eli saa koko ajan olla pöyhimässä. Istuintyynyt myös valuvat vetoketjuista huolimatta.

  1. Saara: Melkein tunnin verran myymälässä Söderhamnia testailin ja hyväksi sen koin. 🙂 Ostin oman ja nyt se on jo kohta viikon tuossa olohuoneessani ollut ja olen kyllä oikein tyytyväinen siihen. Solkänojatyynyt ei vaikuta olevan ollenkaan lötköt, ovatko ehkä vaihtaneet täytteitä toisenlaisiin en tiedä, mutta ainakin näin viikon röhnötyksen jälkeen ovat ihan kunnossa enkä koe niiden olevat lörppöjä, littanoita tai liian pehmeitäkään. 🙂

 11. En itsekään ikimaailmassa ottaisi Söderhamnia, aivan kamala istua pidempiä aikoja rennosti? Meillä on mökillä nämä sellaisessa tilassa missä oleskellaan jonkin verran mutta TV-huoneessa on kunnon iso sohva, se on Adean jota voin kyllä suositella! Mutta me toki tykätäänkin katsoa paljon leffoja, mökillä meillä on tykki sitä varten? Sohva on itselleni todella tärkeä sekä mukavuuden että myös sisustuksen kannalta, en siksikään ottaisi halvan näköistä Söderhamnia kotiin. Kotona meillä on Interfacen sohva, se on myös huippu! Itsekin olen selkäongelmainen aina ajoittain joten kiinnitän mukavuuteen paljon huomiota, joskin sisustuksellinen osuus on ehkä jopa vielä hieman tärkeämpi?

  1. My: Minusta Söderhamn on hyvä istua, viikon verran on nyt omaa kokemusta siitä ja olen tykännyt tosi paljon. Olen kyllä aika lyhyt ihminen että se saattaa vaikuttaa tuohon istumamukavuuteen, mutta kyllä Söderhomlmissa on melkeinpä kivempi pötköttää kuin aavistuksen napakammassa Kivik-sohvassa aikaisemmin. 🙂

 12. Minulta taas tulee kehut Söderhamnille! Hommattiin pari vuotta sitten iiiso kulmasohvakokonaisuus vaalean harmaalla päällisellä ja ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Itselläkin on selkävaivaa, mutta ei tämän sohvan kanssa ole niitä ollut sen enempää kuin muidenkaan sohvien kanssa. Meillä ei tosin sohvalla juuri istuskella, vaan röhnötetään tai makoillaan. 🙂 On mukavan keveä ulkonäöltään ja helppo siirrellä esim. remontin tai siivoamisen takia. Pari vuotta on tosiaan ollut käytössä, ja sohva on pysynyt hyvänä. Ei ole tullut tyynyihin painumia ja kangaskin on kuin uusi. Eli tykätty on ja kovasti! 😀

  1. Aamu: Söderhamn meilläkin nyt olohuoneessa asustaa ja tykkään siitä kovasti. 🙂 Vielä kun saan Bemziltä valkoisen vaihtopäällisen siihen… 🙂

  1. Martsu: On edelleen käytössä ja hintaansa nähden Söderhamn on paras koskaan ostamani sohva – ja niitä riittää. 😀 Sohvatyynyt ovat edelleen samanlaiset kuin uutena, eivät ole litistyneet tai vanuneen. Päälliset olen erikseen ostanut Bemziltä, sillä Ikean omista päällisistä en silloin tykännyt kun sohvat ostin. Valkoinen oli keltainen ja kangas aivan haperoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *