Jättipeikonlehti & Monstera Monkey Mask

Isojen viherkasvien keskellä sojottavat ruskeat muoviset tukikepit, jollainen jättipeikonlehdessänikin oli, eivät koskaan ole näyttänyt minun silmissäni hyvältä. Vaihtoehtoiseksi tukipilariksi keksin hyödyntää vanhan valkoiseksi maalatun oksani, mutta kesken vaihtoprosessin sainkin vähän toisenlaisen idean… 🙂

Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana
Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana

Nappasin BEdesignin Deer-seinähyllyn pois seinältä, nostin peikonlehden tason päälle ja tuin oksat hyllyn jälkeensä jättämiin ruuveihin. Idean lähteenä on ihana instakuva, jossa peikonlehti on johdettu kasvamaan seinällä diagonaalisesti alaoikealta ylävasemmalle koko seinän mitalta. Minun peikkoni on kyseisen instakuvan monsteriin verrattuna pieni kuin kirppu, vaikka se onkin mukavasti kasvanut parin viime viikon aikana.

Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana

Vaikea tässä vaiheessa sanoa miten kasvi tuossa seinällä tulee viihtymään – valon pitäisi riittää ihan hyvin ja se että lämpöpatterit ovat aikaisempaa kauempana on aina hyvä asia näin pakkasaikaan. Saa nähdä miten tämä tästä lähtee kehittymään, jääkö peikko paikalleen kasvamaan vai palaanko alkuperäiseen ideaani ja tökkään valkoisen oksani rukkuun peikon tueksi. 🙂

Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana

Jättipeikon kaverina Muuramen Iso-Tupla Mup -laatikostoista koostuvalla kolmimetrisellä tasolla on peikkoperheen uusin jäsen Monstera Monkey Mask, jonka lehdet ovat suipommat ja reikäisemmät kuin muilla peikonlehti-lajikkeilla. Veikeä pikku otus ja trendikasvien kärkikastia.

Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana
Jättipeikonlehti Monstera Monkey Mask olohuoneen katseenvangitsijana

Huomenna luvassa aimo annos verhoja, lasiovet ovat nimittäin löytäneet vertaisensa kumppanit… 🙂

Kivaa perjantai-iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

16 kommenttia “Jättipeikonlehti & Monstera Monkey Mask

 1. Kaunis, pieni varoitus kuitenkin..Kokemuksesta viisastuneena seuraile peikonlehden ilmajuuria. Ottavat aika tiukasti seinään kiinni. Ja vaikka kasvin saa irti jää juurista jäljet maaliin. Eikä lähde irti!

  1. Tanja: Tuon tiesin, meillä aikoinaan äidin peikonlehti oli likastanut seinän ja ilmajuuri oli kiertynyt kivasti patterin putken ympärille. Melkoinen takiainen on, onneksi tuo seinä on tiiltä ja betonia, niin ei pääse sentään puhkomaan sitä. 🙂

  1. Ulla: En pelkää, seinä ei onneksi ole cyprocia joten juuret ei pääse reikää tekemään. Värjääntymät voi maalata jos tarpeen. 🙂

 2. Älä nyt noin ainakaan jätä! Ei sovi minusta yhtään! Ihana hylly takaisin ja peikonlehti lattialle. Ilmeisesti et pysty edes viikkoa pitämään tavaroita samoilla paikoilla.

  1. Apuva: Niin, eihän Deer-hyllykään ehtinyt tuossa seinällä olemaan kuin vajaa kolme vuotta. 😀 Ja Muuramen taso on ollut paikoillaan yli kolme vuotta. 😀

   1. Ne taitavatkin olla ainoat jotka ovat paikoillaan pysyneet.. mut edelleen oon sitä mieltä et tuo peikonlehti näyttää noin ihan hirveältä!

    1. Apuva: Onhan sitten vielä tietysti nuo pellavaverhot ja pappelinan matotkin, sekä Kubuksen ruukuissa olevat kasvit jotka ovat hyvin pitkään olleet. 🙂 Makuja pitää olla ja kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta eikö ole omalla tavallaan aika mahtavaa että toiset puuhastelevat ja kokeilevat kaikenlaista joista itse voi sitten joko inspiroitua ja innostua tai todeta että yh-hyh eipä ole yhtään oman maun mukainen ratkaisu. 🙂

 3. Deer takaisin! ? Kivemmalta näyttää noin iso kasvi lattiasijoituksessa, minun mielestä. Melkein taas kaipaisi laajempaa kuvaa olkasta. Näyttää jotenkin niin tyhjältä.

  1. Anski: Peura on back, eli takaisin seinällä ja peikolle koitti paluu ruukkuun kepin tukemana. 🙂

 4. Mikäs idea lasiovissa on, jos niihin laitetaan kuitenkin verhot? Ovethan ovat kuitenkin auki suurimman osan ajasta muutenkin. Eikö olisi ollut parempi ratkaisu ihan perinteiset umpiovet, jos ovista ei haluta näkyvän läpi? Umpiovet myös eristäisivät ääntä (mikä erityisesti makuuhuoneissa ihan näpsäkkä asia)..

  Nyt meni tällä lukijalla yli ymmärryksen tämä ratkaisu…

  1. Ulla: Lasiovissa idea on juurikin siinä että ovat lasia, ja läpinäkyvää sellaista. 🙂 Verhoa en pidä kiinni usein, en välttämättä edes viikottainkaan. Tytön huoneessa verho on alhaalla lähinnä silloin kun kaverit ovat kylässä. Umpiovia en tahtonut enää, haluan koti on avara ja valoisa, ja koska meitä on vain kaksi asukasta kolmiossa niin eipä tässä yksityisyyttä kovinkaan paljoa tarvitse mietti. 🙂

   Lasiovet eristävät myös ääntä,kts. postaus ovista. 🙂

 5. Kai muistat, että peikonlehti yrittää juurtua seinään tuollaisessa tilanteessa, ja se näkyy seinäpinnassa. Jos se on tuossa pidempään joudut (pääset?) paklaamaan ja maalaamaan seinän taas kerran.

  1. Minna: Muistan toki eikä sillä olisi ollut väliä. Seinä on helppo korjata kuntoon jos tarve vaatii, vie noin vartin kun telaa siihen uudet maalit pintaan ja tunnin päästä on jo kuivanutkin maalipinta. 🙂 Peikko ei kuitenkaan saanut siinä tarpeeksi valoa, joten siirsin sen siitä jo pois. Tummat ja vanhat alalehdet olivat ihan ok, mutta yläosan uudet versot ja tuoreemmat lehdet alkoivat roikkuvat ja muuttuivat veltoiksi. Onneksi asia korjaantui kun sain siirrettyä peikon ruukkuineen aurinkoisempaan kohtaan kotia. 🙂

 6. Tykkäsin enemmän siitä peuranpäähyllystä. Oisko ton peikonlehden saanut kiipeen hyllyn reunoja..vois olla niin magee.

  1. mari: Peikon lehdet ovat niin massiivisia ettei peurahyllystä jäisi juuri mitään näkyviin… Idea silti ihan mahtava ja kenties jopa toteutettavissa pienempilehtisen kaverin kanssa. 🙂 Monstera Monkey Mask saattaa alkaa köynnöstämään ja se voisi olla aika hienon näköinen jos sen sitoisi kasvamaan peuran kylkeä pitkin. Kiitos mahtavasta ideasta!!!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *