30 päivän vaatehaaste – Raitapaita & pillifarkut

Kaksi asiaa on pukeutumisessa ylitse muiden – mustat korkeavyötäröiset pillifarkut sekä mustavalkoiset raitapaidat – siispä päätin helmikuun lopulla ottaa osaa 30 päivän mittaiseen vaatehaasteeseen, jossa valitaan Steve Jobsin poolo-tyylin innoittamana yksi “univormu” ja tuunataan se sopimaan kaikkiin tilanteisiin… 🙂

Rakastan raitapaitoja ja niitä on nähty täällä bloginkin puolella useasti erilaisissa yhteyksissä. Haastetta varten täydensin raitapaitakokoelmaani parilla uudella yksilöllä, kuvan pusero on Cubuksesta ja ihanan pehmoista laskeutuvaa materiaalia. Tämän rennosti laskeutuvan puseromallin lisäksi minulla on vielä kaksi erilaista t-paitaa sekä pienellä poolokauluksella varustettu pitkähihainen versio… siis neljä paitaa, joita yhdistää mikäpäs muukaan kuin raidat. 🙂

Jalassa on kuukauden päivät ollut maailman parhaat luottofarkkuni, Zara Womanin High Waisted Jeansit, joita omistan yhteensä kolmet. Nämä tänään jalassa kuvaushetkellä olleet ovat iältään vanhimmat, kohta jo pari vuotiaat, ja polvien kohdalla huomaa jo haalistumisen merkkejä.

Kuukausi vaatehaasteen alkamisesta tulee tiistaina täyteen ja kertaakaan ei ole tullut vastaan tilannetta, jossa olisin kaivannut päälleni jotakin muuta. Juhlavia tilaisuuksia ei tosin ole testijaksolla eteen osunut, parit blogikinkeritkin hoituivat oikein mallikkaasti raitapaidassa, pillifarkuissa ja punaisessa kynsilakassa.

Yöksi olen toki kiskaissut päälleni hieman kevyemmin, farkut ovat vaihtuneet superpehmeisiin modaalileggareihin ja raitapaidat milloin mihinkin. Pahimpina pakkaspäivinä jouduin kerrospukeutumaan ja verhoilemaan raitapaitani polvimittaisen neuletakin tai -mekon alle jemmaan. Ajankohdasta johtuen oli siis pakko hieman soveltaa, mutta yleisesti ottaen pysyin haasteessa hyvin kiinni enkä kertaakaan lähtenyt kotiovesta pihalle ilman univormuani. 🙂

Tämä kyseinen Cubuksen paita on osoittautunut aivan huipuksi, sitä voi käyttää farkkujen kanssa kolmellakin eri tapaa – vapaana liehuen, farkkujen vyötärökaistaleen sijaan osittain sujautettuna sekä kokonaan taiteltuna. Myös pesuissa on värit pysyneet kunnossa, valkoinen on edelleen vitivalkoinen ja mustat raidat pikimustia.

T-paitaosaston olettekin nähneet jo moneen kertaan, tässä räpsyt muistinvirkistykseksi. 🙂

Vielä pari päivää olisi haastetta jäljellä ja sen jälkeen haluan laittaa päälleni jotakin muuta kuin raidallisen paidan. Rakkauteni raitoihin ei kuitenkaan kokenut kolausta, minkäänlaista raitaähkyä tai kyllästymistä ei ole ilmaantunut. Tämä haaste auttoi ymmärtämään miksi esimerkiksi Steve Jobs on halunnut päivittäin sujahtaa poolopuseron sisälle – mikään ei ole niin vapauttavaa kun vapautua kaikenmaailman vaatetusongelmista. Aikaakin jää enemmän kaikelle muulle kivalle kun ei tarvitse miettiä edes sitä vanhaa vähää oman peilikuvansa ääressä. 🙂

Tämä oli kerrassaan loistava haaste, suosittelen kokeilemaan jos haluat karaista itseäsi ja löytää kenties uudenlaisia puolia omasta peilikuvastasi. 🙂

Lupsakkaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille & huomiseen!

12 kommenttia “30 päivän vaatehaaste – Raitapaita & pillifarkut

 1. Mielenkiintoinen haaste, joka antaa ajattelemisen aihetta. Samanlaisten vaatteiden jatkuva pitäminen sotii erityisesti naisella yleistä käytäntöä vastaan. Mies voi hyvin olla töissä joka päivä samassa puvussa ja samanlaisessa kauluspaidassa mutta jotenkin olisi naisena omituista käyttää yhtä ja samaa vaatetta. Mistä tämä oikeastaan kertoo? Miksi yhteiskunnan odotukset ohjaavat naisia käyttämään pukeutumiseen enemmän rahaa kuin miehiä vaikka naisten palkkataso on alhaisempi?

  Tiedostan, että vain pienessä osassa työpaikkoja on niin sanottu pukulinja, mutta uskoisin muutoinkin olevan niin, että naisten oletetaan pukeutuvan vaihtelevammin. Tämä sama asia koskee myös juhlatilaisuuksia. Erikseen on tietysti työpaikat, joissa on viralliset työvaatteet. Tuolloin ei tarvitse ihmetellä, mitä töissä päälleen laittaisi.

  1. Hippu-76: Naisten pukeutumiselta odotetaan suurta vaihtelua ja trendien seuraamista. Itsekin joskus olin sitä mieltä ettei samannäköisiä (eikä varsinkaan tismalleen samoja) vaatteita voi laittaa päälle peräkkäisinä päivinä, jokuhan voi luulla että “en välitä ulkonäöstäni” tms. ihan pöhköä. 😀

   Minusta on ollut inspiroivaa seurata miehen pukeutumista. Hänellä on luottofarkut ja muutamia sellaisia lempipaitoja, joista jaksaa aina iloita kun ovat puhtaana päälle puettavissa. Samanlaista rentoutta olen kaivannut omaankin pukeutumiseeni ja siksikin aloin karsimaan tuota vaatepuoltani silloin 2008. 10 vuodessa on kuljettu valtavia harppauksia enkä todellakaan olisi voinut tehdä tätä yhtään nopeammin – jokainen vaihe on ollut tarpeellinen ja oma tyyli on muodostunut taustalla kuin varkain. 🙂

   Olen ollut töissä joissa työpaikka saneli työvaatekäytännön sekä sellaisissa töissä joissa asu oli vapaa mutta sen piti olla aina vipan päälle muodikas ja siisti. Kummassakin on omat hyvät puolensa, mutta myönnän että työnantajan tarjoamat työvaatteet olivat kyllä arjessa rennommat – aamutkin hoituivat nopeammin ja sain nukkua 30 minsaa pitempään kun ei tarvinnut silmät ristissä penkoa kaapista päälle pantavaa. 😀

 2. Kivan näköisiä paitoja, varsinkin tuo ylin pitkähihainen. Mikä on paidan nimi? Itse en ole ikinä tykännyt farkuista. Joustohousut on mun juttu. on mulla kumminkin yhdet farkut nuoruudestani. Ne on todella pienikokoiset ja oon säilyttänyt niitä, että jos nyt joskus mahtuisin niihin, mutta en kyllä usko.?☺️ Eikä minun kyllä tarttekkaan.?

  1. rutkis: Minäkin olen mustien neuleuden ystävä, keskiviikkona raitapaita saakin vaihtua sellaiseen haasteen täyttymisen kunniaksi. 😀

 3. Nyt tulee vähän. asian vierestä. Wau, mitkä silmälasit! Sopii sulle loistavasti! Kertoisitko mallin ja merkin.

  1. Vakkarilukija: Kiitokset! 🙂 Prillit ovat Instrusta, kehys on Ray-Banin ja malli RB7078. Vähän sellainen nörttilasimainen malli, ei ihan pyöreä muttei kantikaskaan vaan siltä väliltä. 🙂

 4. Vitsit kun onkin jotenkin kiva idea! Itse en töiden luonteesta johtuen pystyisi, mutta vapaa-ajalla… hmmm… Ja oi että kun näyttääkin tuo paita ja vaatekerta ihan eriltä kun paidan laittaa eri tavalla housuihin (tai ei laita lainkaan)! Hitsiläinen, tätä kikkaa pitääkin kyllä kokeilla 🙂

  Ja Hippu-76:lta hyvää tekstiä miesten ja naisten välisestä pukeutumisesta, komppaan täysillä!

  1. Sirusini: Testiin vaan! 🙂 Ja vaikket ihan yhtä radikaalia 30pv ihmiskoetta ottaisikaan käyttöön niin siltikin tämä takuulla avaa silmiä vaatteiden suhteen. Testaat vaikka vain arkipäiviksi univormua, ma-to 4pvä viikossa ja viikonlopuksi vapaa pukeutuminen. 🙂

   Kivaa vaihtelua saa tuolla paidan helman asettelutavalla aikaiseksi, ei näytä aina samaltakaan vaikka päällä olisi prikulleen samat vaatteet. 😀

   Hipun kommentti oli loistava, hyvät pointit toi esiin ja niinhän se on, naisilta oletetaan pukeutumisessa vaihtelua ja varsinkin ne toiset naiset on niitä jotka kiinnittävät huomiota työkavereiden vaatetukseen. Yleisestihän sanotaan että naiset meikkaavat ja pukeutuvat toisten naisten takia, eivät niinkään miesten takia. Googletin viikko sitten miesten kokemuksia naisten kynsistä ja kynsilakakoista ja vain yksi testiin osallistunut mies muisti minkä värinen lakka naisellaan oli. Muut miehet eivät muistaneet yhtään ja pari oli sitä mieltä ettei naisellaan tainnut olla lakkaa kynsissään olleenkaan, vaikka yhdellä näistä oli tummaa liilaa ja toisella oikein koristeelliset helmikynnet. 😀 😀

 5. Vanhan aikaiset Lewikset ovat klassikot, jotka eivät sisällä muovia. Luin juuri artikkelin vaateteollisuuden käyttämistä muoveista eli kaikista niistä, jotka antavavat vaatteeseen sitä joustoa.
  Ekologisesti ajateltuna mieluiten valitsen tuotteet, joissa niitä ei ole.

  1. Suomineito: Muovi on karua tavaraa, mutta itse en pystyisi pistämään jalkaani 100% puuvillafarkkuja ilman mitään joustoa. Elastaania on oltava se tarvittavat 2% jotta housut tuntuvat mukavalta päällä. Takkien ja neuleiden osalta olen siirtynyt aitoihin materiaaleihin, trenssini on 100% puuvillaa (toki sisävuori on valitettavasti polyesteria) ja neuleet ovat mm. kasmiria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *