Ruokapöydän täyskäännös

Ruokapöydän alla ollut matto joutui pesuun läikyttäessäni kasvissosekeitot pitkin lattioita. Matto ei ole kooltaan kovin suuri (vain 140x220cm), mutta aikamoinen urakka oli saada se itse pestyä kylpyhuoneessa pyykkitelinettä hyödyntäen. Pahimpia porkkanan värjäämiä tahroja jynssäsin Universal Stonella ja näyttäisi siltä että puhtaaksi tuli – sen näkee muutaman tunnin kuluttua kun matto on täysin kuivunut…

Samalla vaivalla käänsin ruokapöydän toisinpäin ihan vaan vaihtelun vuoksi. Olohuoneesta katsottuna näkymä on kivempi kuin ennen – eteiseen suunnattu pöydän pääty kun on tuollainen mollottava aukko. 🙂

Perjantaipuskaksi valikoitui tällä viikolla hehkeän pinkit tulppaanit, jotka jaoin kahteen eri ”maljakkoon” – Iittalan Jars -lasipurkeista on kyllä moneksi. 🙂

Seesteistä sunnuntaita kaikille!

12 kommenttia “Ruokapöydän täyskäännös

 1. Mielestäni ruokailutilasi näyttää tällä hetkellä ihan opiskelijan keskeneräiseltä asunnolta, oli mattoa tai ei. Tyhjä seinä kaipaa hyllyä tai lipastoa ja ikkuna verhoja. Se kukkateline oli aivan ihana, silloin verhojakaan ei kyllä tarvitsisi. Tuntuu että nyt ollaan todella kaukana kodikkuudesta.

  1. Utep: Onhan se vähän paljaan puoleinen ilman mattoa, mutta onneksi on matto puhtaana taas omalla paikallaan. 🙂

 2. Jos tahra ei täysin irtoa, niin kokeileppa auringon valossa kuivaamista.Aurinko haalistaa tehokkaasti juuri noita porkkanatahroja.

  1. Johanna: aurinko on hyvä haalistaja. 🙂 vielä kun sitä aurinkoa saisi, tänään onneksi on vähän valoisampaa kuin eilen. Universal Stonella sain tahrat pois, ainoastaan yhteen loimilankaan jäi kevyt tummentuma muttei sitä huomaa jos ei tiedä mihin katsoa ja nenä ole kiinni matossa. 🙂

 3. Onpa avaran näköistä. ? Maton kanssa toki kodikkaampi, mutta vaihtelu virkistää.

  Hienoa, että sait maton puhtaaksi. ?? Vaikka matto muovia onkin, niin sosekeiton kaltainen tökötti tunkee ikävästi kaikkiin väleihin ja laskoksiin.

  1. Hippu-76: Matto on kyllä maaginen elementti ruokapöydän alle. <3 Ikävästi upposi sinne muovipunoksen naruloimen joukkoon mun kasvissoseeni, onneksi sain pestyä sen pois ja Universal Stonella lähti värjäytymätkin. 🙂

 4. Kaunis ja valoisa ruokailutila! Verhoja minäkin tilaan kaipailisin, mutta ymmärrän etteivät ne ole kaikkien tyyliä. Pöytä on oikein kaunis juuri noin päin käännettynä =)

  1. Annika: Hauskaa vaihtelua pitää pöytää välillä toisin päin. 🙂 Verhot ovat tuossa vähän hankalat, kun ikkuna alkaa suoraan seinästä. Näin ollen toisella puolella valo paistaa ikkunan läpi mutta toisella puolella ei, koska verho peittäisi vain seinän ja putket taakseen. Pimeään vuodenaikaan se ei häiritsisi, mutta näin kesänkorvalla se on tyhmän näköistä – vähän kuin olisi kaksi eriväristä verhoa samalla ikkunalla. 😀

 5. Hei. Kivalta näyttää ruokailutila. Tuli ruokapöydästä mieleen, että oliko sinulla kokemusta artekin pöydistä? En nyt yhtäkkiä muista… olen tilannut kokovalkoisen artekin ja mietimme imeekö pöydän kansi likaa esim juuri tomaattikastiketta tms? Ja juuri niin ettei sitä heti ole hankalassa pois. Kovin on arvokas pöytä ja harmittaisi jos siihen jäisi pinttynyttä likaa helposti. Olen saanut vähän kahta eri tietoa asiasta. Eli myyjä liikkeessä sanoi että siihen ei tartu ja on hyvin kestävä mutta toisaalta olen kuullut että voisi imaista liat jos ei heti pyyhi.

  1. Anna: Minulla on Ikean laminaattikantinen pöytä ja sen pinta ikävä kyllä imaisee mm. porkkanan ja marjat itseensä. Laminaatti on naarmuuntumisen osalta aivan huippuhyvä, kestää rajuakin kohtelua ilman naarmun naarmua, mutta oma kokemukseni on että värjäävät ainekset tahraavat valkoisen laminaatin. Artekin laminaattipinnasta minulla ei ole muuta omakohtaista kokemusta, kuin kirppispöydän osalta jonka kansi oli kieltämättä hyvin tahrainen ja pinttynyt (myös pahasti kellastunut).

   Itse varautuisin kyllä tahroihin Artekin pöydän valkoisen laminaattipinnan osalta, mutta onneksi on Universal Stone jonka avulla saa pahimmat sentään pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *