Euroviisut 2018 – Top 8 suosikit

Ensi tiistaina selviää pääseekö meidän oma Saara Aalto jatkoon Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että Saara ja Monsters todellakin ansaitsee finaalipaikan. Voittoa en uskalla Suomelle povata, sillä tiedossa on että naapurit äänestävät kilvan toisiaan ja me pienet suomalaiset ollaan aina väliinputoajia näissä karkeloissa. Itse kuitenkin liputan kovasti Saaran puolesta, enkä sitten Hanna Pakarisen Leave Me Alonen ole Suomen kisabiisejä soittolistoilleni huolinut. 😀

Euroviisut 2018 - Omat suosikit

Kuuntelin euroviisujen kaikki kisakappaleet kahdesti läpi, ensiksi kuulokkeilla ilman videokuvaa ja myöhemmin livekuvan kera muodostaakseni mielipiteeni tämän vuoden annista. Alla omat lempparini:


Tanska: Rasmussen – Higher Ground

Tämä erottuu edukseen ja tuo mieleen pohjolan viikingit. Rakastan elokuvamusiikkia ja Higher Ground tarjoaakin mahtipontisen pari minuuttisen upeine soundeineen. Ei ehkä kesäillan menevintä osastoa, mutta ehdottomasti huipputason kappale, jolle toivon menetystä ja vähintäänkin paikan lauantain finaalissa. ♥


Israel: Netta – Toy

Siis mitä ihmettä ja kummaa??? 😀 Aivan mieletön kappale kaikessa erikoisuudessaan. Uskomattoman lahjakas on tämä Israelin Alma eli Netta – Toy on täydellinen korvamato, joka saa hyräilemään välittömästi mukana. Paranee kuuntelukertojen mukana, finaalissa asti haluan tämänkin nähdä! 🙂


Hollanti: Waylon – Outlaw In ´Em

Kantria ja rokkenrollia samassa paketissa, mahtava keikkabiisi joka varmasti jää Euroviisuista mieleen. Voittoon asti en usko tämän yltävän, mutta ihme on jos ei kärkikymmeniköstä löydy. Hyvin epä-euroviisumainen kappale ja toivottavasti live-esityksissä jatkettaisi samalla intiimillä lavapreesenssillä. ♥


Puola: Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up

Ihana kappale, jonka tallensin heti ”Energiaa aamuun” -soittolistalleni. Iloisuutta pirskahteleva tanssibiisi, joka toimii niin radiosoitossa kuin euroviisulavallakin. 🙂


Norja: Alexander Rybak – That´s How You Write a Song

Norjan Alexander on kasvanut ja miehistynyt kovasti sitten viisuvoittonsa ja sen kuulee myös äänestä. Suloinen vekkulihan tämä kaveri on edelleen ja niin on kisabiisinsäkin. Ensiksi ajattelin etten halua tätä rallattelua nostaa suosikkilistalleni ollenkaan, mutta biisin melodia on niin hyväntuulinen ja tarttuva ettei tätä voinut olla rakastamatta – ja hei, eihän nyt Alexanderille voi sanoa ei. 😀 😀


Romania: The Humans – Goodbye

Myös Romanian kisakappaleen kanssa oli niin ja näin – ensimmäinen säkeistö on mielestäni liian hitaasti käynnistyvä ja laiskasti nouseva, mutta kappaleen loppupuolisko pelastaa alkuosan laimeuden. Romanian oma Bonnie Tyler vetää vahvasti womanpowerin hengessä – live-vetoa odotellessa!


Ruotsi: Benjamin Ingrosso – Dance You Of

Jännä oli huomata miten paljon erilaisia mielikuvia tämän euroviisuvuoden kappaleista ja esiintyjistä syntyy kun vedin ensimmäisen kuuntelukierroksen sokkona. Ruotsin viisubiisissä oli selkeät 70-luvun soundit ja vahvat Justin Timberlake -vibat. Biisistä tulikin mieleeni ensimmäisenä Trollit-animaation tunnari, joka Timberlaken käsialaa. Kiva ja tarttuva kesäbiisi ja siksi ansaitsee paikan sekä suosikkilistallani että viisufinaalissa.


Aika paljon oli tänä vuonna sellaisia kappaleita, jotka eivät syystä tai toisesta lähteneet lentoon. Paljon oli viisumaisia keskivertorallatuksia, laahaavia säkeistöjä ja laimeita lopetuksia. Saara Aalto erottuu mielestäni porukasta taitavuudellaan – hän on uskomattoman lahjakas laulaja teknisesti myös livenä, toisin kuin monen muun maan edustajat harjoituksista jaettujen videoklippien perusteella. Nyt kun show ja esiintymisasukin on fiilattu kuntoon, uskon että tulemme näkemään Saaralta ja tanssijoilta huikean shown ilman turhaa teatraalisuutta.

 * * *

Loppuun haluan jakaa teille vielä Euroviisu-fani Nacho Nachon tekemän miksauksen, jossa on Puolan viisukappaleen musiikki ja Saara Aallon Monsters -ääniraita. Varsin mukavaa menoa ja olisi mahtavaa saada kuulla tämä livenä, mikseipä vaikka Puolan oman edustajan laulamana versiona. 🙂

Ihanaa illanjatkoa kaikille & huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Euroviisut 2018 – Top 8 suosikit

  1. Rasmussenin eeppinen sotaveisu viehättää selvästi muitakin, ehkä minun suosikilla on kerrankin tsäänssit finaaliin! Itse veikkaan voiton menevän Israelille, eikä se sinällään haittaisi. Ihan menevä ralli kotkotuksineen kaikkineen. Innostuinpa itsekin tuossa viikko pari sitten listaamaan ensimmäisen semin potentiaalisimmat finalistit.

    1. Sanni: Rasmussen on oma suosikkini, toki myös Suomen ja Israelin voitto lämmittäisi mieltä. 🙂 Täytyy antaa useampia ääniä tänä vuonna. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *