Vihersisustusvinkki: Kasvien istutus punoskoriin

Pienet peikonlehteni ovat ottaneet kasvuravinteella kyllästettyyn kasteluveteen siirtymisen myötä kunnon kasvupyrähdykset ja puskeneet hurjan määrän uusia lehtiä sekä lisäpituutta vanhoihin varsiinsa. Suurempia ruukkuja katsellessani bongasin cittarista valkoisen Pirta-punoskorin, jonka yläreunaa kiertää bambuinen rengas – voiko paremmin sisustukseen sopivaa koppaa löytääkään! ♥

Kasvien istutus punoskoriin - Vinkit vihersisustukseen
Kasvien istutus punoskoriin - Vinkit vihersisustukseen

Koska punoskori ei ole vesitiivis, kehittelin sen sisään patenttiratkaisun kaupan mustasta Pirkka-kestokassista ja mustasta muovipussista. Leikkasin kestokassin kantohihnat pois, taitoin pussin reunan kaksin kerroin saadakseni siitä matalamman (ja valkoisemman) ja verhosin kestokassin pohjan ulkopuolelta vielä muovipussilla, jottei märkä multa ja kasteluvesi vahingossakaan pääse falskaamaan saumoista lattialle. 🙂

Kasvien istutus punoskoriin - Vinkit vihersisustukseen
Kasvien istutus punoskoriin - Vinkit vihersisustukseen

Aika näpsäkän näköinenhän tämä on ja nyt kasveillakin on tuoretta multaa ja riittävästi tilaa levittäytyä kaikkiin ilmansuuntiin. Kolmesta pienehköstä peikosta tuli yksi villi ja vallaton jättiläinen – sopii sekä tasolle / jakkaran päälle että suoraan lattialle. ♥

Touhukasta torstaita kaikille!6 kommenttia “Vihersisustusvinkki: Kasvien istutus punoskoriin

  1. Kiva systeemi,mutta sisään tarkoitettu iso,vaikka altakasteluruukku ja kasvi sinne,niin ei tarvitse pelätä veden läpi tuloa.Mutta ehkä näin toimii kuitenkin?Varo ettei valuta uuteen lattiaan…

    1. Nanna: Tuo punoskori on hankalan muotoinen ja ruukun kanssa reunoille jää tyhjää tilaa, joka näyttää hassulta. Taipuvan sisäpussiverhoilun avulla sain kasvit ja mullat korin reunoja pitkin kulkemaan. 🙂

  2. Hei, käväisin tänään katsomassa Ikeaan uutuuksia. Siellä oli kestokassityyppinen istutuskori. En sen tarkemmin ehtinyt katsoa, olikohan valkoinen tai harmaa.
    Kivaa kevättä 🙂

    1. Jenni: Taidan tietää sen korin, se on ihana! 🙂 Aurinkoista ja kivaa kevättä sinulle myös! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *