Pienellä vaivalla siistiä

Tänään malttaa pysytellä jo vähän sisätiloissakin, kun aurinko piilottelee pilvipeitteen takana. Niin ihanat ilmat on kyllä olleetkin, että yksi tälläinen räytymispäivä sopii hyvin joukkoon. 🙂 Kotona on ollut hyvin hiljaista, olemme tytön kanssa seikkailleet pitkin kaupunkia, enkä muuta ole sisällä töiden lisäksi touhunnut kun kastellut kukat, pessyt pari koneellista pyykkiä ja imuroinut pikaisesti eteisen kuluneen viikon aikana… 🙂

Hyvin pienellä vaivalla on koti pysynyt siistinä, eikä pölykään pahemmin pistä silmään vaikken ole yli viikkoon rättiä täällä heiluttanut. 🙂 Astiat kun iltaisin laittaa pesuun ja pyyhkäisee leivän- ja ruoanmuruset pöydiltä niin eipä sen kummempaa vaivannäköä ole tarvinnut siisteyden eteen tehdä.

Tässä on saanut taas huomata miten tärkeää se on, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Eipä tule kotiin tavarakaaosta edes kiireessä… tai silloin kun ei kerta kaikkiaan vaan jaksa laittaa pitkän ja paahtavan kesäpäivän jälkeen tikkuakaan ristiin. 🙂

Tänään meillä pyyhitään pölyjä ja vaihdetaan lakanat, eli siivousta siis luvassa. 🙂 Huomenna luvassa on rento päivä ja kesäkirppistelyä, joka kruunaantuu hyvässä seurassa nautittuun illalliseen ja hotellilomaan. Pieni ihana miniloma sen kunniaksi, etten tänä kesänä tule viettämään virallista kesälomaa ollenkaan… byäää. Onneksi on etätyö, se pelastaa paljolta! 😀

Leppoisaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia “Pienellä vaivalla siistiä

    1. Petu: Hyllyjä on edelleen samat kaksi, toinen on makuuhuoneessa ja eteisessä ollut hylly siirtyi olohuoneeseen koska tajusin että suora aamuauringon porotus ei sovi nahkakengille – ne kuivuvat ja haalistuvat. Näin ollen en keksinyt hyllyille eteisessä tarpeeksi täytettä, joten ainakin nyt toistaiseksi se saa olla olohuoneessa. 😀 Näissä Libreissä parasta on se että ne saa siirrettyä hyvin helposti ja kokonsa puolesta mahtuvat minne tahansa paitsi kylpyhuoneeseen ja parvekkeelle (koska kosteus). 🙂

    1. I: Kiva että tykkäsit. 🙂 Vähän on hiljaista pidellyt kotona, kiitos helleilmojen. Nyt onneksi on siivottu ja lakanat vaihdettu, ihana mennä kohta untenmaille puhtaisiin lakanoihin – arjen parhaita luksushetkiä! 🙂

      Kivaa iltaa! <3

  1. Nämä postaukset on kyllä parasta inspiraatiota tavaroiden raivaukselle! Meilläkin on ollut jo tosi hyvällä mallilla tavaroiden määrä suhteessa asunnon neliöihin/säilytystilaan, mutta koska meillä on vauhdikas taapero, joka tyhjentää kaikki vähätkin tavarat tuhat kertaa päivässä lattialle, niin tuntuu, että haluaisi oikein extra paljon karsia tavaraa! 😀

    1. Suvi: Tiedän niin tuon tunteen, mutta taaperovaihe menee nopeasti ohi. 🙂 Jälkiviisaana sanoisin että pidä aikuisten tavarat suljettujen ovien ja laatikoiden takana ja muksun tavarat helposti koriin siivottavana sekasotkuna. Itse keksin tytön taaperoaikana niksin joka nopeutti siivoamista päivän päätteeksi – iso lelukori kyljelleen lattialle, kylppärin lattialastalla (minulla oli kaksi kylppärilastaa ihan vain tätä tarkoitusta varten kun en likaisella lastalla lapsen leluja halunnut ronkkia) pyyhkäiset kaikki lelut lattioilta suoraan koriin kuin jääkiekkoilija konsanaan. 🙂 Sitten kori pystyyn ja paikalleen, näin säästät aikaa, hermoja ja selkää kun ei tarvitse kyyristellä ja kontata pitkin lattioita. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *