Design-hotelli Rantapuisto – Pala paratiisia ja arvokasta historiaa Helsingissä

Yhteistyössä Hotel Rantapuisto

Helsingissä on runsaasti arkkitehtoorisesti arvokkaita täysin uniikkeja rakennuksia, mutta monikaan ei tiedä että yksi sellainen sijaitsee Itä-Helsingissä Vuosaaressa satumaisen metsän siimeksessä meren äärellä. Kyseinen kohde on Hotel Rantapuisto, jonka yrityspuolen myyntipalvelussa työskentelin vuosia sitten. Rantapuiston uusi väki kutsui minut ja ystäväni kylään viikonloppuna ja mikäs sen ihanampaa kuin heittäytyä luonnon keskelle upeaan ympäristöön rentoutumaan, herkuttelemaan ja viihtymään… ♥

Vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi valmistuneen Hotel Rantapuiston suunnittelusta vastasi Ragnar ja Martta Ypyä, jotka ammensivat inspiraationsa Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä tanskalaisesta modernin taiteen Louisiana-museosta. Ragnar Ypyä työskenteli Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa 1920-luvulla ja hänen on kuvattu olleen Aallon ikioma oppipoika. Koulutuskeskuksen perusratkaisu, paviljonkityyppinen pohjakaava ja eri osia yhdistävät lasikäytävät saavat ympäröivän luonnon ja rakennuksen sisätilat liittymään saumattomasti toisiinsa. Rakennus on täynnä mielenkiintoisia muotoja ja se on kestänyt upeasti ajan hammasta.

Nykyisin hotellinakin toimiva Rantapuisto on kokonaisuutena kuin taideteos, sen jokainen yksityiskohta on tarkoin harkittu ja huolella valmistettu. Kokonaisuus muodostuu useista siivistä, lasiseinistä ja atrium-pihoista. Rantapuistosta on pidetty hyvää huolta ja jäljellä onkin useita alkuperäisen 60-luvun sisustuksen helmiä kuten valaisimia, takkoja ja kattorakenteita.

Onkohan Rasmuksen Lauri Ylönenkin vieraillut Rantapuistossa inspiroitumassa, sillä Laurin Talot -tv-ohjelmastakin tutuksi tulleessa Ylösen itse suunnittelemassa talossa on paljon yhtäläisyyksiä Rantapuiston kanssa aina tunnelmasta ja värimaailmasta alkaen. 🙂

Hotel Rantapuisto tarjoaa mahdollisuuden täysin erilaiseen elämykseen. Ympäröivä maisema on monilta osin luonnontilassa, atrium-pihojen terasseilla istuessa voi nauttia raikkaasta merituulesta ja kuunnella useiden eri lintulajien serenaadeja. Rantapuiston rauhaisa tunnelma saa aikaan jopa surrealistisen olon – olenko todella Helsingissä ja vain metromatkan päässä ydinkeskustan hulinoista!?! Täällä ei totisesti moottoritiet jylise ja metsän läheisyyden tuntee luissa ja ytimissä asti.

Sisäänkäynnin läheisyydessä olevalle suojaisalle atrium-pihalle oli järjestetty viihtyisä terassi, jonka moderni ilme sopii arvokkaasti ikääntyneen rakennuksen julkisivuun. Sama linja toistuu myös hotellihuoneissa, jotka on remontoitu ja sisustettu vanhaa kunnioittaen nykyvaatimusten mukaisiksi. Kalusteissa näkyy 60-luvun tunnelma ja panoraama-ikkunan takaa avautuva merimaisema saa henkäisemään ihastuksesta. ♥

Hotel Rantapuistossa on kaikki tarpeelliset mukavuudet – hyvät sängyt, laadukkaat petivaatteet, muhkeat pyyhkeet, peilipöytä, sekä itselleni henkilökohtaisesti hyvin tärkeä varuste eli hiustenkuivain. 🙂 Hyvin nukutun yön jälkeen oli helppo nousta, peseytyä ja kirmata tuhdille aamiaiselle Ravintola Rantapuiston saliin, jossa myös edellisiltana á la carte -illallisen nautimme…

Lue lisää huoneista ja varustelusta täältä: →rantapuisto.fi/huoneet

Ravintola Rantapuisto on avoin kaikille asiakkaille, myös heille jotka eivät majoitu hotellissa. Itämerelle avautuvat lasiseinät, persoonallinen takka sekä erityislaatuinen upea katto luovat vaikuttavan ympäristön. Ravintola Rantapuiston à la carte -listalta löytyy kotimaisia herkkuja sekä kansainvälisiä klassikkoja. Raaka-aineissa suositaan pientuottajatiloja, yrtit keräätään omasta yrttipenkistä ja grilliruokien reseptitkin ovat keittiön omaa käsialaa.

Meidän nelihenkinen porukka vietti Ravintola Rantapuistossa ihanan illan, joka sisälsi vatsan täydeltä herkkuja jos jonkinlaisia. Alkupalaksi valitsin Rantapuiston maalaissalaatin, jonka koko yllätti – en ole ikinä saanut näin suurta alkupala-annosta missään! 🙂 Pääruoaksi valikoin miehen kanssa helmikananrintaa sitruunakastikkeessa, kun seurueemme muut jäsenet ottivat pippuripihviä Rantapuiston tapaan. Jälkkärilistalla oli monta makoisaa vaihtoehtoa ja arvoinkin sorbetin ja suklaakakun välillä tovin verran. Päädyin lopulta tuhtiin suklaakakkuun ja vadelmiin, koska hei… kerranhan sitä vain eletään. 🙂 Iloinen yllätys oli että tuo suklaakakun ohessa oleva vadelma sisälsi marjojen lisäksi myös vadelmasorbettia, joten win-win tilanteeseen päättyi valintani, slurpsis! 🙂

Upea viikonloppu ihanassa miljöössä ja hyvässä seurassa nautiskellen. Suosittelen suurella rakkaudella Rantapuiston hotellia sekä ravintolaa kaikille kulinaristeille, lomailijoille ja elämysmatkailijoille. Rantapuisto tarjoaa myös kokouspaketteja sekä mahdollisuuden järjestää yksityistilaisuuksia niin pienille kuin suurillekin ryhmille merkkipäivistä hääjuhliin. Tutustu Hotel Rantapuiston tarjontaan perusteellisemmin täällä:

→ rantapuisto.fi

Ehkäpä näemme Rantapuiston kesäisen Juhannus -illallisen merkeissä 22.6… meidän perhe nimittäin suuntaa tänä jussina valmiin pöydän ääreen ja ken tietää jos pääsemme säiden salliessa fiilistemään myös juhannuskokon loimua – tyttö kun ei muista kokkoa koskaan nähneensä, kun oli niin pieni viimeksi kun kokosta on saatu nauttia. 🙂

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *