Chair – 500 tuolia, jotka muuttivat maailmaa

Tein viikonloppuna aivan huikean kirjalöydön, josta haluan vinkata heti teillekin. Vastikään julkaistu Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter* on tuhti tietoteos, joka esittelee tuolien historiikin yli 1000 vuoden ajalta. Äärettömän mielenkiintoinen ja havainnollistava sisustuskirja kutkuttelee erityisesti meitä / teitä, joiden sydän pamppailee designtuoleille. Kirja on sommiteltu kivasti tuolipareittain. Yhdellä aukeamalla on aina kaksi samanhenkistä tuolia, joista vanhempi on toiminut uudemman tuolin muotoilun inspiraationa…

Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja
Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja
Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja

Tuolit ovat ehdottomasti mielenkiintoisin designkategoria. Katsokaa tätäkin yllä olevaa aukeamaa – aivan mielettömiä keksintöjä mahtui maailmaan jo vuonna 1902, puhumattakaan oikean puolimmaisesta 2009 vuoden Shadowy Chairista. 654 sivuisen kirjan lopusta löytyy tiedonjanoisille vielä lisäinfoa kaikista kirjan sivuilla esitellyistä 500 tuolista.

Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja
Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja
Phaidon Editorsin Chair: 500 designs that matter designkirja

Se olisi sitten viimeinen kouluviikko ennen tytön kesäloman alkua ja vaikka koulupäivät ovatkin ekaluokkalaisilla lyhyitä niin kyllä sen huomaa että kevätlukukausi on vaatinut veronsa. Väsymystä on vähän havaittavissa ja ajatukset on neidillä jo selvästi lomamoodilla. Aamulla olisi niin nukuttanut kun piti kouluun nousta.

Itse en virallista kesälomaa tänä vuonna vietä, mutta olen järjestellyt työt niin että teen vajaata viikkoa maanantaista torstaihin ja pyhitän pitkät viikonloput rentoutumiselle, grillailulle ja kesäreissuille. Ystäväni reissaa parhaillaan helteisessä Prahassa (lämpöä 40°c) suunnaten myös Saksan puolelle ja pienoinen matkakuume iski kun katselin hänen lomakuviaan – ties vaikka lähtisin halpalennolla sinne itsekin viikonlopun viettoon. 🙂

Tämän viikon ohjelmistossa on mm. kirppisreissu Tuusulan Femmaan. Myös Muurame-kaappien kiinnitys makuuhuoneen seinälle – vaatesysteemihässäkkäni on apukäsiä vaille valmis ja kertoilen teille siitä kuvien kera loppuviikosta! 🙂

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Kaunista ja vihreää – Sisustajan unelmakirja


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *