Bruka Design -teräsboksi yrteille – Väriä valkoiseen keittiöön

Mitäpä valkoinen keittiöni olisikaan ilman vihreitä yrttejä… ♥ Ruotsalaisen Bruka Designin pitkulaiseen teräslaatikkoon mahtuu näppärästi kuusi yrttiä ja istutin siihen timjamia, meiramia, vehnänorasta, minttua sekä basilikaa.

En tiedä mihin käyttötarkoitukseen tämä Bruka Designin 10x49cm kokoinen teräsboksi on valmistajan toimesta suunniteltu. Kenties tuossa on ollut ajatuksena folio- ja leivinpaperirullien säilyttäminen, mutta vedenkestävästä teräksestä valmistettuna se on minulle täydellinen yrttiruukku – sain kaikki yrttini samaan kasaan ja kastelukin helpottui kun ei tarvitse enää erikseen pirkotella vettä yrttiruukusta toiseen. 🙂

Pirtsakkaa perjantaita kaikille!

12 kommenttia “Bruka Design -teräsboksi yrteille – Väriä valkoiseen keittiöön

 1. Kuinka pitkään yrtit säilyvät hyvänä huoneenlämmössä pelkästään vedellä ja auringonvalolla? Olis ihana pitää yrttejä pöydällä mutten osaa kukkiakaan kunnolla hoitaa niin saattais yrtit nopsaa kuolla 😀 olisko sulla jotain hyviä vinkkejä?:)

  1. Tiia: parhaimmillaan yrtit on pysynyt hengissä 10kk, tosin kupsahdus johtui lopulta siitä että kynin yrtit melkein kaljuiksi kun tein salaattikastiketta itse ja käytin siihen runsaasti tuoreita yrttejä. 🙂

   Oma vinkkini on että yrtit tarvitsevat sopivasti valoa, normaalia viherkasvia enemmän muttei kuitenkaan liiallista etelä-ikkunapaikan paahdetta. Kastella pitää joka päivä, desin verran riittää. Basilika juo enemmän kuin muut yrttilajikkeet, joten jos laitat samaan purkkiin eri yrttejä, niin vettä saa olla 1dl/ yrtti ja basilikan kohdille 2dl. Sormella kannattaa kokeilla mullan kosteutta aina ennen jokaista kastelua, yrttiravinteitakin on saatavilla ja Biolanin nestemäinen lannoite veden joukkoon sekoitettuna on oikein hyvä. 🙂

  1. Ann-christine: tämä löytyi Helsingin Citycenterin White on Whitesta, joka siis siinä entisen Habitatin / nykyisen Vepsäläisen vieressä ole pieni sisustuskauppa. Myi ennen pääasiassa Riviera Maisonia, mutta nykyisin siellä on useita muitakin merkkejä kuten Bruka Design. 🙂 Brukan omilta sivuilta en tätä laatikkoa löytänyt, eli on joko ihan uusi tuote (joita paljon tuolla White on whitessa) tai Bruka Designin mallistosta poistunut… 🙂

 2. Olet kyllä istuttanut nuo aivan liian ahtaalle .
  Muistithan salaojittaa ruukun ? Eikö sinulla ollut ko Eva Solon ruukut yrteille , miksi ihmeessä vaihdoit tähän ?

  1. Suomineito: Ihan hyvin niillä on tilaa asustaa tuossa purkissaan. 🙂 En ole salaojittanut ruukkua, minne ihmeeseen sen salaojan tuossa keittiön tasolla edes ohjaisin? Eva Solon ruukut on mutta niihin pitäisi saada uudet “keinojuuret”. Vanhat ovat huonossa kunnossa ja tavalliset puuvillaiset langat eivät toimi (kokeiltu on). Eva Solo ei myy erikseen noita naruja eikä tuota ruukkumalliakaan enää valmisteta.

   1. Salaojituksella tarkoitin ruukun pohjalle laitettavaksi esim.ruukkusoraa . Kasvien ja yrttien juuret makaavat ilman sitä märässä mullassa .

    1. Suomineito: ei ole ruukkusoraa pohjalla, enkä usko sitä lisääväni myöhemminkään. Meillä yrtit ovat kovassa kierrossa ja niitä syödään vähintäänkin samaa vauhtia mitä kasvavatkin. Jos alkaa näyttää kuukahtamisen merkkejä niin pistän lehdet mortteliin ja teen niistä marinadia tai mausteöljyä. 😀

 3. Ihana. Minulla on aikaisempina vuosina ollut ulkona parvekkeella yrttejä istutettuna isossa korissa. Nyt mietin kuitenkin juuri eilen että voisikohan ne selvitä jos istuttaisi ja pitäisi sisällä? Mutta siis jos sinulla selviää niin ehkä minäkin uskallan kokeilla ☺ ihan mielenkiinnosta kysyn miksi sinä et pidä parvekkeella vaan sisällä? Ja nyt tulee vielä yksi tyhmä kysymys..mitä multaa voi käyttää syötäviin kasveihin esim yrteille yms..? Vai onko sillä edes väliä?
  Kiitos taas kerran kivasta blogista

  1. Jessica: Olen kasvatellut yrttejä sisällä monta vuotta, sisällä ne voivat paremmin kuin parvekkeella joka länsisuuntaan aukeava ja iltaaurinko porottaa niihin liikaa. Yrtit kuivahtavat vaikka kuinka kastelee ja sumuttelee, kasvihuonettakin kokeilin jossa ne saisivat kosteutta mutta eivät viihtyneet. 🙂 Parvekeviljely on oman kokemukseni mukaan haastavampaa, sääolosuhteet vaihtelevat koleasta ylikuumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *