Leffa-arvostelu: Jurassic World Fallen Kingdom

Ensimmäinen koskaan elokuvateatterissa näkemäni elokuva oli Jurassic Park, se ihan ensimmäinen vuodelta 1993. Tuosta elokuvasta alkoi elämänmittainen Jurassic Park -fanitukseni, joka on vahvasti hengissä vielä tänäkin päivänä. Neljännen luokan koulukuvissakin minulla on päälläni musta Jurassic Park -fanipaita, jota äidin kanssa metsästimme pitkin Helsingin silloisia vaatekauppoja. 🙂

Käväisin Jurassic World: Fallen Kingdom -elokuvan ensi-illassa Finnkino Iso Omenan Scape Premium -salissa ja leffaelämys oli yksi elämäni parhaista. Scape-sali tarjosi tilavien penkkien lisäksi ultratarkan 4K-kuvanlaadun ja aidon kuuloisen Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmän, jotka tekivät elokuvan katsomisesta hyvin realistista – täydellinen kombinaatio tällaiselle scifi-elokuvalle!

Fallen Kingdom on jatkoa Jurassic Park -sagalle, toimien kuitenkin myös itsenäisenä elokuvana heille, jotka eivät ole aikaisempia osia vielä nähneet. Elokuvan on ohjannut espanjalainen J.A. Bayona, joka tunnetaan myös tositapahtumiin perustuvan tsunamista kertovan The Impossible -elokuvan ohjauksesta. Näyttelijäkaarti vilisee vanhoja tuttuja Jurassic Park -sagan kasvoja, Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard uusivat roolinsa dinokouluttaja Owen Gradyn ja puistohoitaja Claire Dearingin rooleissa. Myös Jeff Goldblum nähdään Ian Malcomin saappaissa, vai pitäisikö sanoa puvussa, sillä Malcomin rooli on tällä kertaa lähinnä juonenkerrontaa täydentävä.

Elokuva hyppää suoraan neljän vuoden päähän siitä, kun Jurassic Worldin teemapuisto tuhoutui Indominus Rexin toimesta edellisessä elokuvassa. Dinosaurukset ovat jääneet elämään omaan rauhaansa kauniille Isla Nublarin saarelle, kunnes saaren ytimessä sijaitseva tulivuorenpurkaus uhkaa niiden olemassaoloa. Entinen puistonhoitaja Claire Dearing järjestää dinosaurusten pelastusorgaanisaation yhdessä John Hammondin entisen kumppanin Benjamin Lockwoodin (James Cromwell) kanssa, siirtääkseen dinosaurukset Isla Nublarin saarelta uudelle suojelualueelle. Entinen velociraptoreiden kouluttaja Owen Grady pyydetään liittymään ryhmään pelastaakseen  kouluttamansa velociraptorin Bluen.

Asiat eivät kuitenkaan mene aivan niin kuin on suunniteltu ja tulivuortakin suurempi uhka odottaa jo ovella. Pelastushankkeen taustavoimina vaikuttaneet pahikset ovat salakuljettaneet saarelta pelastetut dinosaurukset mantereelle ja nähneet mahdollisuuden saada dinosaurusten huutokaupan avulla itselleen miljoonaomaisuuden. Salaa kloonattu ja geneettisesti koodattu uusi vaarallinen ja hyvin älykäs hybridi-dinosaurus Indoraptor pakenee huutokaupan aikana ja alkaa hurja pelastautumistarina. Kuka lopulta voittaa vai voittaako kukaan? Voiko ihminen koskaan selviytyä dinosaurusten maailmassa…

Leffa tutisutteli punttejani oikein huolella ja kyyneleetkin virtasivat kahteen otteeseen. Ensimmäistä Jurassic Parkia ei yksikään jatko-osa ole päihittänyt, mutta tämä liippaa kyllä hyvin läheltä – erinomaisesti ja todentuntuisesti tehty elokuva, joka pitää ehdottomasti nähdä uudelleen heti kun se vuokralle syksyllä / loppuvuodesta ilmestyy! Arvosanaksi annan täydet viisi tähteä ★★★★★!

Tähän loppuun vielä elokuvatraileri, joka antaa kivat alkusävärit siitä mitä tuleman pitää! 🙂 Jurassic World: Fallen Kingdom elokuvateattereissa nyt kautta maan!

Leppoisaa lauantaita kaikille!

*Kuvat: Universal Studios, Amblin Entertainment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *