Keittiövälineet, joita on ilo käyttää ja katsella

Pidän vain vähän tavaraa esillä keittiön tasoilla, jotta siivoaminen on mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta – mitä vähemmän on tavaraa, sen enemmän niihin kiinnittää huomiota. Siksi olen todella tarkka siitä että keittiövälineet ovat kauniita ja toimivia, jotta niitä on ilo käyttää ja katsella.

Kauniit keittiövälineet skandinaavinen design minimalistinen valkoinen keittiö Omakotivalkoinen

Suunnittelutoimisto Muoto2:n saarnipuinen Pala-leikkuulauta yhdistelee pehmeää puuta ja kovaa komposiittia. Pala-leikkuulaudat on kuin varta vasten tehty meidän kotiin – keittiön taso on samaa valkoista materiaalia ja bambulattia sointuu sävyltään täydellisesti saarnin kanssa. Näiden päällä leikkaan leipää, juustoa, hedelmiä ja kasviksia, lukuunottamatta voimakkaasti värjääviä juureksia kuten punajuurta.

Toinen lempparini keittiössä on tanskalaisen Skagerakin sisältä lasitettu ja ulkopinnaltaan mattainen konepesunkestävä Nordic-säilytyspurkki, joita meiltä löytyy kolmessa koossa. Tämä purkkiperheen pienin on täydellisen kokoinen asumus yksittäiselle yrtille ja sen paikka onkin aina keittiössä.

Kauniit keittiövälineet skandinaavinen design minimalistinen valkoinen keittiö Omakotivalkoinen

Eva Solon maustemyllykin minulla on ollut käytössä jo vuosikaudet ja mihinkäs sitä hyvää vaihtaisi. Valkoinen mylly sisältää suolaa ja karkeutta voi säätää kätevästi pohjassa olevasta mutterista. Myllyn alla on kotimaisen Hetkinen-tuotesarjan kynttilän mukana tullut koivukansi.

Mujin pikkiriikkinen teräsraastin mahtuu näppärästi aterinlaatikkoon säilöön ja on sopivasti aina käden ulottuvilla. Sillä raastan niin sitruunankuoren, inkiväärin kuin parmesaanin ja porkkanatkin sillä saa sopivaan muotoon sämpylätaikinaa varten. Isompaa raastinta en ole tarvinnut niin pitkiin aikoihin, etten edes muista milloin viimeksi sitä käytin – onko siitä vuosi vai useampi. Tätä pidän mielelläni myös esillä, sillä se on supersuloinen. 🙂

Kauniit keittiövälineet skandinaavinen design minimalistinen valkoinen keittiö Omakotivalkoinen

Asiasta kukkaruukkuun – Tämän päivän kauppasaalis jäi todella laihaksi ja ihan tosissaan sain kilpajuosta toisten asiakkaiden kanssa kuumeisesti miettien mitä meillä viikonloppuna oikein syödään. Kaikki leivät, perusjauhot, hiivat, tonnikala ja wc-paperi olivat loppuneet ja pakasteet, hedelmät ja vihannekset olivat vähissä.

Onnistuin nappaamaan hyllystä viimeisen kanafilee-paketin ja ruokakermaa onneksi oli jääkaapissa valmiina, joten huomenna meillä syödään riisiä ja kanakastiketta. Tämän päivän syömiset ratkaisin tilaamalla pizzaa.

Kauniit keittiövälineet skandinaavinen design minimalistinen valkoinen keittiö Omakotivalkoinen

Saa nähdä miten tilanteet kehittyvät viikonlopun aikana – onko maanantaina lapsilla täällä Helsingissä koulua vai pääseekö tyttökin maistamaan etätöiden tekoa…

Tsemppiä ja jaksamista kaikille sinne ruudun toiselle puolen! Muistakaa pitää itsestänne ja läheisistänne huolta! ♥︎

12 kommenttia “Keittiövälineet, joita on ilo käyttää ja katsella

 1. Tosiaan täälläkin pohjois- suomen pikkukaupungissa näkyi kaupassa hamstraavia ihmisiä…kärryt täynnä wc-paperia ja kuivaelintarvikkeita Itse en ole moiseen ryhtynyt; syödään sitten eri puuroja (hiutaleita on kaapissa), makaronia ja riisiä! Maalla asuvilta tutuilta saa onneksi perunaa ja kananmunia lisäks jos tarviii. eli nälkään ei kuole.Ja hätätilassa voi pyllyn pestä alapesusuihkulla jos ei oo paperia!

  1. Airiina: Itsekään en hamstraa, mutta harmittaa ettei edes perus elintarvikkeita saa ostettua kun ne on kaikki loppu. melkein meni käsirysyksi kaupassa kun nopeana ihmisenä ehdin ensimmäisenä kyykkyyn ostaakseni 2kpl kananuudelipaketteja (viimeisen nuudelit koko kaupassa). Minua tökittiin olkapäähän ja huudettiin naama punaisena. Tuli kyllä sellainen olo että teki mieli jättää kori maahan ja lähteä ulos koko kaupasta. Kaikki jauhot oli loppu, leivät loppu, keittojuurekset loppu, lihaliemikuutiot loppu jne. Papupastaa ja muuta spesiaalia oli jäljellä, mutta kaikki tuikitavalliset ruoka-ainekset finito. Tänään syödään kanapastaa ja huomenna varmaankin taas tilaan ruokaa kotiin jostain ravintolasta, mikäli mahdollista. Ihan naurettavaa touhua.

 2. Miten saat pidettyä keittiön tasot siistinä niin ettei siihen kerry kaikkea pikku sälää? Itse en tässä onnistu. Aina on jotain lippua ja lappua siellä sun täällä.

  1. Marine: tämä onkin hyvä kysymys. 🙂 Olen ollut joskus kamala sottapytty ja keittiö oli aina se paikka minne laskin käsistäni kaiken tavaran joille en keksinyt paikkaa. Se oli myös odotustila tavaralle, jonka ”kohta laitan paikoilleen”. Minulle ratkaisuksi toimi se että karsin keittiöstä pois kaiken mikä ei sinne kuulu. Laatikoissa ja kaapeissa on vain keittiötarvikkeita ja jokaisella keittiötavaralla on oma paikka. Tein tästä periaatepäätöksen etten enää jemmaa kaappeihin mitään ja sitä kautta sain keittiön pysymään järjestyksessä.

   Mitä tulee muuhun tavaraan joka helposti päätyy keittiön tasolle, se onkin vaikeampi juttu. Laukku ja taskut on kätevä tyhjentää keittiöön ja muutenkin avokeittiö on sellainen että sinne on helppo laskea käsistään kaikenlaiset taravat odottamaan että ne ”laitetaan kohta paikalleen”. Tässä olen terästäytynyt ja vältän jättämästä mitään keittiöön mikä ei sinne kuulu. Laukusta poimin roskat roskiin ja jos on jotakin sekalaista lippulappua tms. niin laitan myös ne suoraan omille paikoilleen. Kalenterini välissä on pari muovitaskua joihin laitan kuitit ja muut lappuset, ja sekalaisia pikkutavaroille on oma kippo olohuoneen laatikostossa. Paperipostia ei juurikaan tule, laskut menevät suoraan verkkopankkiin ja muu posti on sähköisessä muodossa sähköpostissa jne. Mainoksia ei tule. Tytön koulutavaroille on paikka tytön huoneessa lomakkeineen ja lappuineen.

   Toisinsanoen, olen rajoittanut kotiin tulevan pikkusälän ja postin määrää, jotta koti ja etenkin keittiö pysyy siistinä. Tyhjennän astianpesukoneen tuoreeltaan ja kerään likaiset suoraan koneeseen enkä jätä tasoille lojumaan. Jokaisella tavaralla on jonkinlainen selkeä paikka ja pyrin laittamaan ne paikalleen heti enkä ”sitten myöhemmin”. Tähän oppimiseen on mennyt aikaa eli muutos ei sottapytystä siistiksi tapahtunut hetkessä todellakaan. 😀

 3. Täh,oikeesti?Naurettavaa!Ei meidän kylässä tuollaista ole ollut.Luulisi Helsingissä kauppoja piisaavan ja ei ruoka mihinkään lopu.Ja mikä toi vessapaperin hamstrauspakko on?Kai ihmisillä bideesuihkut,jos joskus sattuisi loppumaan.
  Aivan pimeetä!

  1. Nanna: älä muuta sano. 🙂 Kauppoja piisaa mutta toisaalta on myös ihmisiä. Samaa ei-oota myytiin torstaina ja perjantaina kaikkialla
   Pienistä isoihin kauppoihin. Onneksi kuljetusliikkeet toimivat vielä normaalisti ja eilen on osaan kaupoista saatu täydennystä. Tehtaat yrittävät valmistaa leipää, vessapaperia ja kahvia maksimitehokkuudella jotta tavarat ei lopu. Ensi viikolla onneksi kauppoihin saadaan kunnolla täytettä ja luulen että myynti on hidastunut sen verran ettei enää tavarat lopu – paitsi ehkä se vessapaperi. 😀

 4. Perjantaina oli lähi K-supermarketissa wc-paperit ja talouspaperit melkein loppu , kuin myös leivät. Hedelmiä ei ihmiset olleet hamstrannut , kun niitä vielä sai. Harmi, kun s-market on remontissa, joten ainoa kauppa kauppakeskuksessa on juuri tuo k- Super. Lauantaina mies kävi sitten Itiksen Lidlistä ostamassa vaipat ja leivät. Käsittämätöntä tuo ihmisten hamstraus ja itsekkyys, Ihan vihaksi pistää.Toivottavasti tulevana viikkona hamsterit pysyvät kotona yltäkylläisinä ja jättävät meille muille ne tulevat tarvikkeet. Kun tulee ns. hätä aikoja, niin siinä huomaa joidenkin kohdalla tuo minä,minä,minä ensin ja sitten sinä, jos jäljellä on enää mitään. 😠

  1. Pitju: Pahoittelut että meni näin kauan vastata. Viestisi oli joutunut roskapostien joukkoon ja niitä tulee niin valtava määrä päivässä että yksittäisiä viestejä on vaikea bongailla joukosta. <3

   Mahtaakohan meidän S-market avautua aikataulussa remontin jäljiltä? Nyt kaivattaisi ehdottomasti lisää kauppoja tänne lähelle jotta jokaiselle kauppaan kävelijälle riittäisi ostettavaa. Itse käyn nyt vain tuossa lähikaupassa ja toistaiseksi olen saanut kaiken tarpeellisen vessapaperia lukuunottamatta. Vähän on pitänyt soveltaa kun kaikkia aineksia ei ole hyllyssä ollut, mutta hyvin on pärjätty ja saatu navat täyteen. 🙂

   Tsemppiä sinne koko perheelle! <3

 5. Ei kiirettä vastailuun.Näin, että aika keskeneräinen oli S-Marketti, kun käväsin hakemassa paketin automaatilta muutama päivä sitten. Jännätään ehtiikö. Tänne ehdottomasti tarvitsisimme enemmän kauppoja, kun täällä on kumminkin asukkaita yli 40000. Kuin pieni kaupunki. Toivottavasti tämä Korona saatais aisoihin , että normaali arki voisi alkaa. Meillä alkaa seinät kaatumaan päälle. 😥

  1. Pitju: Nyt sen varsinkin huomaa että ruokakauppoja tarvittaisi ehdottomasti lisää. Eilen oli meillä ihan kiva päivä, ei ahdistanut yhtään. Viime viikonloppu sen sijaan oli aivan kamala ja itkutkin tuli tuherrettua heikkona hetkenä kun tuntui niin lohduttomalta. Siedän muutenkin tosi huonosti epävarmuutta, sellaista siis ettei itse pysty vaikuttamaan mitenkään asioihin eikä kukaan osa varmana kertoa mitä oikein tapahtuu ja kuinka pitkään joudutaan olemaan neljän seinän sisällä. Tyttö on ihmeen hyvin viime päivinä sietänyt tätä tilannetta mutta saa nähdä koska levottomuus lisääntyy kun on niin tylsää. 🙂 Tsemppiä sinne! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *