18 x sisustustyyny | Tee-se-itse muhkea päiväpeitto!

Bongasin Vantaan Ikeasta niin hienon DIY-idean, että minun on aivan pakko postailla siitä teille hetipaikalla nyt! Sisustustyynyt muuntautuvat pienellä vaivalla supermuhkeaksi päiväpeitoksi ja haluan toteuttaa tämän tuunauksen itsekin, kunhan vaan ensin keksin miten saisin päiväpeiton sopimaan nykyiseen sänkyyni… 🙂

DIY - Tee muhkea päiväpeitto tyynyistä - Omakotivalkoinen
DIY - Tee muhkea päiväpeitto tyynyistä - Omakotivalkoinen

DIY – muhkea päiväpeitto tyynyistä

Idea on hyvin yksinkertainen – 18kpl 50x50cm kokoista sisustustyynyä ommellaan yhteen joko ompelukoneella tai käsin neulalla ja langalla. Päiväpeiton alareunan viimeisen rivin tyynyt kannattaa 160cm leveään sänkyyn jättää Ikean tapaan ompelematta.

Jos sänky on 140-150cm leveä kuten minulla ja haluaa sliipatumman lookin, niin ompelemalla alarivin tyynyt yhteen peite muotoutuu siististi sängyn 90°c kulman kanssa. Ikean edullinen Ullkaktus-sisustustyyny sopii tarkoitukseen loistavasti, sillä se ei tarvitse erillisiä päällisiä ja on heti valmis ommeltavaksi. Eikä olisi yhtään pöllömpi idea tuunailla tälläinen päiväpeitto sekalaisistakaan tyynyistä, varsinkin jos kaapin perukoille on jäänyt pyörimään ylimääräisiä sisustustyynyjä. 🙂

Sliipatun lookin saa myös 160cm leveään sänkyyn, kun vaihtaa sisustustyynyt pienempään 40x40cm kokoon ja ostaa niitä 22kpl.

DIY - Tee muhkea päiväpeitto tyynyistä - Omakotivalkoinen
DIY - Tee muhkea päiväpeitto tyynyistä - Omakotivalkoinen

Siskolle jo ilmoitin että lainailen hänen ompelukonettaan vielä hetken – olen nimittäin ompelemassa tytölle Marimekon Bottna-kankaasta 30x80cm kokoista pitkulaista tyynyä ja samaan hengenvetoon tuosta surrauttelisi myös päiväpeitonkin. 🙂

Napatkaa inspis talteen ja laitakaahan kuvia tulemaan esim Facebook-viestien välityksellä jos innostuitte tuunailemaan tälläistä päiväpeittoa! ♥

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille & huomiseen!

Lue myös: ➤ DIY -Torkkupeitto Novita Deco


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “18 x sisustustyyny | Tee-se-itse muhkea päiväpeitto!

 1. Mä näin tuon saman viimeks kun olin ikeassa. Hieno idea! Mietin vain, että minusta tuo näyttää naftilta leveydeltään, itse varmaan laittaisin yhden tyynyn lisää leveyteen.
  Käytännöllisyydestä sitten taas…miten tuo pestään ??

  1. Jenski: Aivan loistoidea!!! 🙂 Tuo Ikean sänky on 160cm leveä ja olisi ollut melkeinpä parempi tehdä tuo viritelmä 40x40cm kokoisista tyynyistä jolloin olisi saanut saumakohdat sopimaan sängyn mittoihin. Pesu luultavimmin kannattaa suorittaa pesulassa, tai jos on oma mökki / ranta ja laituri käytössä niin pesu voisi onnistua ominkin voimin (jaloilla päällä pomppien). 🙂

 2. HALUAISIN TUOMMOISEN, MUTTA KUN EI OLE NYT AIKAA TEHDÄ, JOTEN JÄÄN IHASTELEMAAN SINUN PEITTOASI, KUN SE ON VALMIS.

  1. Pampula: Tarkoitatko sitä että ne ovat auki? Ne voi ommella myös kiinnikin, jos tyynypeiton koko sopii sängyn leveyteen. 🙂 Minä aion ommella nuo kiinni ja koska patjani on 140cm, on se juuri sopivan kokoinen. 🙂

  1. W: Luultavimmin pesulassa, tai jos on oma mökkilaituri niin siellä tyynyjen päällä pomppien. 😀

 3. Hmm, mä en kyllä lämpene tälle idealle. Tyynyjen päällä ei saisi kunnolla loikoiltua kun ovat möykkyisiä ja tuo olisi ihan tuska säilyttää pienessä makkarissa yöaikaan. Vessareissulla pitäisi kompuroida parinkymmenen tyynyn yli, jaiks.

  1. Jenni: kyseiset tyynyt ovat sisältä vanua ja litistyvät ihmisen painosta ihan ohuiksi. Nuo tyynyjen välit eivät näin ollen tunnu kovinkaan paljoa. Minä heitän päiväpeiton ihan vaan lattialle sängyn päätyyn, ja talvella saattaisin jättää sen normipeiton päälle paikoilleenkin kun olen vilukissa ja talvisin aina palelen. 🙂

 4. Tämä ei ollut minun juttuni, mutta on hienoa lukea, kuinka moni lukijasi tykkää ideasta. Maailma ei olisi mitään ilman erilaisia ajatuksia ja makuja. 🙂

  1. Hippu-76: Näin juuri! 🙂 Olisipa maailman ihmiset enemmän sellaisia kuin sinä, erilaisuus on plussaa ja makuja on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Se ettei aina syty toisen ideoista ei ole huono asia kummallekaan osapuolelle… paitsi politiikassa. 😀 😀

 5. Ihan kiva idea. Jäin miettmään, että saiskohan noihin tyynyihin lyötyä nepparit…? En kyllä tiedä miten mahtais toimia, kun olis pakko laittaa tyynyt limittäin. Pesu kylläkin olisi paljon helpompaa kun tyyny saisi irrotettua.

  1. Sirusini: Kyllä minusta saisi neppareillakin kiinnitettyä, sellaiset ihan pienet metalliset nepparit olisi huomaamattomia mutta riittävän tiukkoja pysyäkseen kiinni silloinkin kun peiton päällä pompitaan. 🙂

  1. hienopäiväpeitto: Tuo on todella kaunis ja takuulla myös muhkea, ei tarvitse pelätä että täytteet lytistyy. 🙂

 6. Hei, kysymys – mikä ton peiton nimi oli ikeassa? En saa kuvaa tarkennettua tarpeeksi, ja noita peittoja oli sillon joskus useammassa värissä. Haluaisin ostaa valmiin peiton ja tehdä siitä sängyn päädyn, vaihtoehtoisesti käyn varmaan ostamassa nuo tyynyt ja ompelen.

  1. Anna: Tuo ”päiväpeitto” on ommeltu 18kpl Ikean Ullkaktus sisustustyynyistä. 🙂 Ei ole valmiina siis valikoimassa mutta helppo ommella itse ilman ompelukonettakin langalla ja neulalla harsimalla tyynyt yhteen. Kulmiin pitää jättää yhdet saumat avonaisiksi, jotta päiväpeitto laskeutuu kauniisti sängynreunalta alaspäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *