Kirppiskiertue: Mellukirppis Helsinki

Mellukirppis on helsinkiläisten kirppishaukkojen keskuudessa jo käsitteeksikin muodostunut itsepalvelukirppari, joka sijaitsee Mellunmäen metroaseman läheisyydessä. Käväisin siellä taannoin ostoksilla ja ihan mukava kokemushan se oli… 🙂

Mellukirppis on kooltaan verrattaen pieni, mutta tavaraa löytyy silti runsaasti – välillä jopa liikaakin, kuten kuvista huomaa. On äärimmäisen hyvä juttu sekä kirppismyyjille että -asiakkaille ettei pöydät ole tyhjillään, mutta muutamissa tapauksissa myyntipisteet on sullottu niin täyteen, ettei tavarakasoja viitsi alkaa penkomaan sen pelossa että jokin tipahtaa tai menee rikki.

Tavaraa ja vaatetta on laidasta laitaan ja joukkoon mahtuu sekä uutta ja siistikuntoista, että aikansa elänyttä ja virttynyttä vermettä ja mööpeliä. Alibaba-Wishin kiinakama-pöytiä näin vain yhden, siitä annan Mellukirppikselle isot pisteet. 🙂

Lukutoukalle ja leffaholistille Mellukirppis on paratiisi, lähes jokaisesta pöydästä löytyi vinot pinot kirjoja sekä elokuvia, ja hinnatkin olivat pääosin hyvin edullisia – alkaen 0,20€ /kpl. Lukutoukka-ystävälleni Irinalle suosittelen visiittiä tänne ihan vain ja ainoastaan kirjojen takia, täältä jos mistä löytyy takuulla lukemista ajankuluksi. Käykääpä muuten lukemassa Irinan lukulistoja ja kirja-arvosteluja hänen blogistaan täältä → whiteandfresh/kirjat

Tälläinen paljettimekko kimalteli kivasti kirppiksen takaseinällä ja oli pakko ottaa siitä ihan kuva muistoksi. 🙂 Olisinpa tajunnut ostaa sen pois kuleksimasta, siitä olisi pienellä tuunauksella saanut oivan asun erääseen 80-luvun discoteematapahtumaan, jonne ajattelin osallistua syyskuun lopulla. No, se mahdollisuus oli ja meni… mitenkä sitä jälkikäteen tuleekaan katumapäälle näissä kirppisostoksissa ja ostamatta-jättämisissä, vieläkin kaihostelen Flaksitorilta löytyneen lankkupöydän perään. 🙂

Täältä lähdin tyhjin käsin kotimatkalle osittain ehkä kuuman säänkin takia. Pöytien penkominen käy ihan työstä ja puhti loppui kerta kaikkiaan kesken.

Pienen ja pippurisen Mellukirppiksen löydät osoitteesta Ounasvaarantie 9, 00970 Helsinki. Avoinna vain arkisin ma-pe klo 12-18. Lisätietoja osoitteesta → mellukirppis.fi

Pirtsakkaa perjantaita kaikille!


Lue myös: Kirppiskiertue -postausarja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *