Marimekko Tasaraita – Rakkaudesta raitoihin (asupostaus)

Hellekesän luottovaatteena on hieman yllättäen ollut mekko, vaikken miellä itseäni mekkoihmiseksi. Näillä hikisillä helteillä en vaan kerta kaikkiaan voi kuvitellakaan yrittäväni saada housuja jalkaan, saati vartalonmyötäisiä t-paitoja – huh miten syke nousee jo pelkästä ajatuksesta. 😀 Löysää, rentoa ja ilmavaa sen olla pitää ja sammumaton raitarakkauteni onkin saanut täydennystä tänä kesänä kahdella Marimekon Tasaraita-kuosin mekolla…

Marimekon reisimittainen Tuike-mekko on ollut pelastukseni. Sen helma hulmuaa kesätuulessa mukavasti ja edestä suljettavien neppareiden ansiosta sitä voi käyttää auki ollessaan myös jakun tai neuletakin korvikkeena topin ja t-paidan päällä.

Nilkkapituinen Hetta-mekko kuuluu kaiketi Marimekon yöasuihin, mutta minulle se on arkikäyttöinen maksimekko. Tämä päällä on talssittu kaupungin kuumia katuja ja vyötärölle sidotun kapean nahkavyön kanssa se on varsin kelvollinen juhlavampaankin menoon, kunhan jalasta löytyy korkkarit ja tukka on siististi nutturalla.

Raitarakkaus polttelee vuosi vuodelta vaan enemmän ja harkitsen parhaillaan ostaisinko Marimekon tuplakokoisen Tasaraita-pussilakanan tyynyliinoineen vai en… Vitivalkoinen on petivaatteiden ykkönen aina ja ikuisesti, mutta olen kuin iilimato ja joka kerta kaupassa liimaudun näiden mustavalkoisten Tasaraitojen luo. 😀

Millaisia kokemuksia teillä on Tasaraita-lakanoiden trikoosta? Pysyykö värit paikoillaan pesussa, haalistuuko mustat raidat, virttyykö tai nukkaantuuko helposti ja onko kangas viileä vai lämmi petikaveri? 🙂 Vastausten perusteella teen ostopäätökseni, joten auttakee kaveria ja laittakaa kokemuksenne jakoon!

Kivaa torstaita kaikille!

*tuotekuvat: Marimekko, sisältää kaupallisen linkin

33 kommenttia “Marimekko Tasaraita – Rakkaudesta raitoihin (asupostaus)

 1. Itselläni on nuo mustavalkoraidalliset tasaraita lakanat ja voin yli 4v käytön jälkeen todeta että ovat edelleen kuin uudet. Väri ei haalistu ja kangas on mitä parhain pehmoinen vuodekaveri. Mielestäni lakanat eivät hiosta ja eivät ole nukkaantuneet käyttövuosien aikana. Voin suositella juuri tuota väriä sataprosenttisesti. Ostin myös muutama vuosi sitten nuo samat lakanat tummanharmaa/mustana ja niistä en voi antaa samaa hyvää kokemusta. Ensimmäisen käyttöyön jälkeen koko koti, valehtelematta, oli tumman nukan peitossa keittiön kalusteita myöten. Pesin lakanoita useaan kertaan ja vedin usean kerran myös kuivausrummun läpi mutta “nöyhtää” irtosi edelleen runsaasti joten käyttö jäi niiden tummien lakanoiden osalta siihen. Ei jaksanut joka yön jälkeen koko kotia imuroida lattiasta kattoon. Yhteenvetona siis, nuo mustavalkoraidalliset ovat täydelliset, tummat eivät. Muista väreistä en tiedä 🙂

  1. Marimekkonen: Kiitos kokemustesi jakamisesta! <3

   Toivottavasti ei ole käynyt niin, että uusi tuotanto on huonompaa kuin vanha. Tuo vähän viittailisi kieltämättä siihen että jokin on muuttunut mustavalkoisten ja harmaa-mustien välillä, jos toiset ovat priimaa ja uudemmat harmaaraitaset nöyhtäävät. Toivottavasti muutkin tulevat jakamaan kokemuksiaan, erityisesti uudemmasta erästä. Pidän peukkuja ettei mustavalkoiset nöyhtää minkään vuosimallin valmisteena. 🙂 Kiitokset vielä! <3

 2. Oisko tuo marimekkosen lakanoiden harmaa raita jotain meleerattua neulosta josta keinokuitunöyhtä irtoaa…

  Mutta osta ensin tyynyliinat koekäyttöön 🙂 Ne tietääkseni myydään erikseen. Olen nimittäin itsekin tasaraitaan ihastunut ja tekis mieli kokeilla trikoolakanoita. Olen vain niin puuvillasatiinifani että vähän arveluttaa, tykkäänkö trikoisten tuntumasta. Ja varmaan niillä tyynyliinoilla pitää ensin testata, sen verran ovat arvokas hankinta 🙂

  1. Marita: toi olikin hyvä vinkki, tyynyliinoillahan saan hyvin testattua miten värit pysyy pesussa ja ilmeneekö nöyhtäämistä. Iso kiitos! ? Trikoo on materiaalina onneksi sellainen ettei sen pitäisi nukata.

 3. Minulla on harmaa-valkoinen tuplapussilakana käytössä ja usean pesun jälkeenkin se on ihan priima kunnossa.
  Muuten käytämme pellava petivaatteita, mutta tämä trikoinen on niin ihanan pehmoinen, että varmasti ostan jonkun toisen värisen myös. Pellavaiset petivaatteet ovat saaneet todellisen kilpailijan.
  Suosittelen todella trikoisia Marimekon petivaatteita.

  1. Sussiluu: tuo pehmeys juurikin (raitojen lisäksi) houkuttelisi. 🙂 Kiitos kokemustesi jakamisesta! ?

 4. Hei, mulla on minimalistina meidän perheen aikuisilla vain 3 tasaraitalakanat. Puna-valkoiset, vihreä-valkoiset sekä uusimmat harmaa-liilat. En ole havainnut lakanoissa mitään kulumisen merkkejä, lakanat ovat pehmoiset ja värit pysyneet hyvinä. Nyt helleaikaan nukun pelkällä lakanalla. En vaihtaisi muihin. Ja kolmet riittää mainiosti. Lisäksi olen samantapaista trikoota löytänyt myös aluslakanoiksi, niitäkin on vain kolmet 🙂 ps. Ihana blogi!!

  1. Terhi R: Kiitokset kommentista ja kokemuksistasi! ? Taidanpa kipaista ostoksilla hakemassa Tasaraita-lakanat! ??

   Pelkällä pussilakanalla olen itsekin nukkunut sen mitä on voinut. Ilta-aurinko on aivan ihana, mutta kieltämättä makuuhuoneen lämpötila kohoaa turhan korkealle kun se porottaa monta tuntia tiiliseinään, joka varastoi kaiken lämmön. Talvella se on hyvä asia ja säästää sähkölaskussa mutta näillä helteillä olen kironnut asiaa. ?

  2. Hei Terhi R

   Oli kiva lukea kokemuksistasi. 🙂 Kertoisitko vielä kenen tuotantoa löytämäsi trikoiset aluslakanat ovat ja missä niitä mahdollisesti myydään?

    1. Hei, Turun Stockmannilta olen ostaut kaikki parivuoteen trikoiset aluslakanat, Stockan omaa merkkiä Casa Stockmannia. Näissä on vielä tuo kuminauha reunoissa, pysyy hyvin paikoillaan.

 5. Etkö joku aika sitten todennut ettet ole ostanut moneen vuoteen Marimekon puseroita niiden huonon laadun vuoksi ?
  Ihmettelin tuolloin että tasarairapaidat ovat kyllä aina olleet laadukkaita , vanhin niistä itelläni on 10 vuotta ! Hihasuiden kanttaus on hieman kulunut mutta muuten käyttökelpoinen yhä ? Joten mikä sai muuttamaan mielesi nyt näiden suhteen ? Tuota yöpaitaa vierastan kyllä mekkona edes arjessa ?
  Noista pussilakanoista ei erikoisina ole kokemusta mutta puuvillaiset kestävät aikaa .

  1. Suomineito: kyllä näin on ja tuo Tuike-mekko onkin eri kangasta kuin Tasaraita-paidat. Pitkä Hetta on samaa puuvillaa kuin paidat ja se on kolmesti pesty, toistaiseksi värit ovat kunnossa ja sivusaumat melko suorassa kun sen muotoilee märkänä narulle tai henkariin ripustettaessa. 🙂 ilman muotoilua saumat kiertävät lievästi vasemmalle, ikävä kyllä.

 6. Hmmm… oikeasti olet käyttänyt/harkinnut käyttää tuota tasaraitaista yöpaitaa juhlissa ? kera korkkareiden ja nutturan….

  1. K: miksipäs en, vyön kanssa näyttää todella hyvältä ja sandaaleihin yhdistettynä siistiltä. 🙂 Riippuu tietysti juhlista ja asukoodista, mutta ihan normaaleihin iltajuhliin jonne laitetaan siistiä päälle tämä on korkkareilla täysin passeli. 🙂

  1. Ninnu: en ole sitä itse vielä testannut korkkareiden kanssa. 🙂 Ei mahdu näillä helteillä korkkarit edes jalkaan ilman jääkylpyä. 😀 Vyötärölle laitetun vyön kanssa pitkästä mekosta tulee siistimpi ja tyköistuvampi, sandaalien kanssa jo hyvinkin siisti asukokonaisuus. Nappaan teille asukuvat jossakin vaiheessa kunhan ilmat viilenee ja saan sullottua korkkarit jalkaani edes kuvien ottamisen ajaksi. 😀

 7. Miia, ei oo tunnettukaan ”merkki” yöpaita passeli yhtään mihinkään juhliin – ei edes ulkokäyttöön päivällä. Korkeintaan pyjamapartyihin mutta ymmärrykseni mukaan nekin ovat lasten juttu.

  1. K: Saman näköisiä raidallisia yöpaitoja löytyy ihan marketeistakin, mm Ratialta ja ihan täysin ”merkittöminäkin”, joten minkään merkkiarvon takia en tätä juhliin pukisi. 😀 Minusta maksimekko on siisti ja vyön kanssa hyvinkin kelvollinen juhla-asu. Vaatii tietysti seurakseen korkkarit ja huolitellun kampauksen, sekä vyön jolla mekko kutoutuu kauniisti vyötärölle.

   Jokainen (minäkin) saa pukeutua ihan miten haluaa, toki toisia kunnioittaen (viralliset asukoodit ja statement-tekstit).

   1. Niin, itsekkin sanoit että asukoodit huomioden. Jos asukoodi on juhlava niin ei sinne nyt voi yöpaidassa mennä. Tuohan on niin tunnettu yöpaita, joten kaikki jo huomaa, että on tullut juhliin yöpaidassa. Itse en kehtaisi käyttää yöpaitaa juhlissa.

    1. Kukka: nimenomaan, asukoodit huomioiden. 🙂 Minun kaveripiirissä juhlat ovat häitä, hautajaisia ja oopperaa / balettia lukuunottamatta sen verran rentoja ettei ole virallisia asukoodeja, siisti ja hyvännäköinen asu kelpaa oikein hyvin. Myös arkiasu-pukukoodiin tämä sopisi oikein hyvin, mutta en omistanut tätä silloin kun alkukesällä sellaisessa juhlatilaisuudessa vierailin… muuten olisin varmaankin laittanut tämän päälleni (enkä olisi ollut edes ainoa maksimekossa ja korkkareissa kilistellyt). 🙂

 8. No, minä olin juuri rippijuhlissa, jossa eräällä vanhemmalla naisella oli puoleen reiteen ylettyvä trikoomekko&converset ? Eipä tuo ketään haitannut, itselle vain tuli hiukan ylipukeutunut olo mekossa&korkkareissa

  1. Jaana: 😀 😀 Itse en ehkä Conssuja sentään olisi kengiksi valikoinut, mutta muutenhan se olisin voinut olla vaikka minä joka siellä juhlissa tanhusin trikoomekossani. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *