Kirppareiden kirja-aarteita – Aaltoa, Saarista, Marimekkoa & japanilaista minimalismia

Tänä kesänä olen suorastaan ravannut kirppareilla ja tehnyt monta hyvää löytöä erityisesti kirjojen osalta, joista seitsemän olen kantanut kotiin asti. Koontipostauksessa kerron teille lyhyesti näistä alle 5 euron hintaisista kirja-aarteistani… 🙂

Ehdoton ykkösaarteeni on Kenya Haran Designing Japan, joka kertoo japanilaisesta designista ja elämäntavoista. Suunnittelun ja liike-elämän filosofiasta löytyy feng shui´maisia piirteitä, sekä meille skandinaaveillekin tuttuja funktionaalisuuteen perustuvia arvoja. Maggie Kinser Hohlen ja Yukiko Naiton englanninkielinen käännös on helppolukuinen ja kirja olikin ahmaistu kahdessa illassa. 🙂

Alvar Aalto -säätiön julkaisema ja Juulia Kausteen kokoama vuonna 2015 ilmestynyt DO! 13th International Alvar Aalto Symposium esittelee mielenkiintoista arkkitehtuuria ja kertoo uuden sukupolven designereiden taustoista, työskentelytavoista ja periaatteista.

Toinen Alvar Aaltoni on vuonna 2002 julkaistu Alvar Aalto, joka kerää tiiviseen tietopakettiin 12 Aallon merkittävintä suunnittelutyötä arkkitehtuurista kalusteisiin ja sisustusesineisiin. Kirjassa esitellään kattavasti mm. Paimion parantola, Villa Mairea, Oopperatalo, sekä Aalto-maljakon historiikki.

Tommy Tabermanin ja Tuija Wuori-Tabermanin kokoama runollinen Marimekko – Henki ja Elämä on teoksena yllättävä ja erilainen. Marimekon elinkaari ja toiminnan perusperiaatteet on kirjattu luovalla tavalla runojen muotoon, kauniiden kuvien säestämänä. ♥

Kaisa Niemisen ja Riikka Kantinkosken kirjoittama ja kuvittama Ruokakirja vie muistelumatkalle lapsuudesta tuttuihin perinneruokiin ja kausimakujen äärelle. Reseptit on jaettu neljän vuodenajan mukaisesti kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen, ja tämän kirjan herkullisin osuus on takuulla Kantinkosken upeat kuvat, jotka saavat nälän kurnimaan vatsanpohjalla. 🙂

Eero Saarisen elämänkertamainen tietokirja kattaa legendaarisen suunnittelijan koko tuotannon arkkitehtuurista toiminnallisiin ratkaisuihin. Kymmenisen sivua on vielä lukematta, sillä kirja sisältää runsaasti informaatiota pieneen fonttiin piilotettuna, eikä litteästä lookistaan huolimatta ollutkaan kevyttä kenttälukemista. 😀

Simon Bajadan The New Nordic -elämäntapaopas sukeltaa skandinaaviseen elämänmenoon ja pohjoismaisiin resepteihin. Perunamuusia, lihapullakastiketta ja puolukkahilloa tarjoileva kirja on täynnä meillekin tuttuja juttuja ulkomaalaisille suunnatulla otteella kerrottuna. Mämmin reseptiä en kirjasta ole vielä löytänyt, vaikka kannesta kanteen olen sen selaillut – siitä pieni miinus. 🙂

Vielä on muutama kirppiskierros sovittuna loppukesälle ja toiveissa on jatkaa kirja-aarteiden bongailua pikkurahaa vastaan. Viikonlopuna kirppistellään Vantaalla ja blogiin tulossa juttua myös Hyvinkään toisesta kirpparitärpistä Willan kirppiksestä. 🙂

Helteistä keskiviikkoa kaikille!

4 kommenttia “Kirppareiden kirja-aarteita – Aaltoa, Saarista, Marimekkoa & japanilaista minimalismia

 1. Hei Miia! Selkeästi olet intoutunut kirppiksistä ja nyt täällä blogissa saakin lukea kirppispostauksia aika tiheään tahtiin. Ikävä vaan sinänsä, että nämä pääkaupunkiseudun lähettyvillä tapahtuvat kirppistelyt ei anna kyllä meille kauempana asuville lukijoille yhtään mitään. Kerrot kirjoittavasi Suomen suosituinta sisustusblogia, joten mukava olisi jos tämän koko Suomen kattavan lukijakuntasi huomioisit vähän laajemmella skaalalla. Enkä nyt tarkoita Mäntsälään ulottuvaa ties monettako kirppispostausta, nyt tuntuu että koko kesän kun niitä saanut täältä lukea 🙂 Aurinkoiset terveiset täältä Oulusta.

  1. Linda: ymmärrän että oululaisena sinua ei kiinnosta eteläisen Suomen kirpparit, mutta valitettavasti autottomana ja kesälomattomana minun on ollut ihan mahdotonta lähteä reissuun uuttamaata pidemmälle. Mielellänihän minä reissaisin pitkin Suomea vaikka koko kesän, mutta työt eivät odota. :

   Kirppiskierroksia tekee varmasti jokunen muukin bloggaaja, ainakin toivon niin. Kokeile googlettaa kirppis ja jokin paikkakunta mikä sinua kiinnostaisi, jos sieltä löytyisi mielenkiintoisempaa lukemista. Kirppispostauksia on tälle kesälle tulossa vielä 2-3 kpl, mutta tokihan teen muutakin sisältöä blogiini lähes päivittäin. 🙂

   Aurinkoista kesää ja viileitä tuulahduksia paahteinen keskelle! Onko teillä siellä Oulussa yhtään helpottanut tuo helle? Meillä täällä etelässä on tänään aivan karmea keli, painostava ja hiostava, eikä tietoakaan vesisateesta. 😓😊

 2. Ei niin yhtään ole helpottanut, täälläkin menty lähes koko kesä helteessä. Tänään oli jo toivoa kun aamulla heräsin vesisateeseen ja ukkoseen, nyt taas paistaa ja porottaa 😃 Ei saisi valittaa, mutta…. 😃

  Mukavaa (nyt en enää toivota aurinkoista) loppukesää teille sinnekin! 😊

  1. Linda: valittaa en minäkään haluaisi mutta ajoittain on turhankin kuumaa ja painostavaa tuo ilma. 🙂 Kohta yöt jo viilenevät kunnolla ja saa nukuttua paremmin, silloin päivän kuumuutta kestääkin ihan hyvin.

   Ihanaa viikonloppua! 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *