Ajatuksia menneestä ja tulevasta – Tunnelmia kesäisestä Porvoosta

Kesälomailu on virallisesti ohi ja on aika elää arjen askareiden ja -aikataulujen keskellä. Tein jo keväällä lupauksen, että säiden salliessa nauttisimme kesäpäivistä tekemisen, menemisen ja kokemisen merkeissä, ja jestas sentään miten upea kesä sitten saatiinkaan – tätä muistelee hymyssä suin vielä ensi vuonnakin! 🙂

Tein kesän ajan puolikasta työviikkoa, mutta muutoin en sisätiloissa ole viihtynyt. Olemme kyläilleet paljon, tavanneet vanhoja ja uusia ystäviä, käyneet saaristoristeilyllä, Fallkullan pieneläintilalla, Seikkailupuistossa, Linnanmäellä ja HopLopissakin. Olemme kierrelleet pitkin maita ja mantuja, ravanneet kirppiksillä tekemässä löytöjä, istuneet piknikillä, paahtuneet rannalla, pelanneet futista ja ostaneet aivan liian usein jäätelötötteröitä. 🙂 Kesään on mahtunut myös aikuisten yhteistä laatuaikaa, ravintolaillallisia, hotellilomia ja hyviä hetkiä niin kaksin kuin isommassakin porukassa. Tämä on ollut täydellinen kesä! ♥

Kodin sisustaminen ja kotona häärääminen eivät ole olleet juurikaan mielessä viime aikoina, kuten blogipostauksistakin olette huomanneet. Syksyä kohti mentäessä inspiraatio on alkanut kukkimaan ja odotan jo innokkaana syksyn sisustustapahtumia, joita kalenteriin onkin merkittynä melkoinen määrä. 🙂

Lattiaremontistakin on toivuttu ja aika on kullannut sen verran muistoja, että kylpyhuoneremppa houkuttelisi seuraavana suurempana projektina. Alustavia luonnoksia piirsin jo valmiiksi ja luultavimminkin räjäytän koko kylpyhuoneen atomeiksi ja rakennan kaiken uudestaan saunaa myöten – ihan jo senkin takia, että meidän mukavuuslattialämmitys sanoi itsensä irti ja lattialaatat pitää purkaa, jotta sen saa korjattua…

Olen niin onnellinen siitä, että saimme toteutettua todella monta asiaa, jotka keväällä jo kirjasin to-go-listalle talteen. Kesäinen Porvookin tuli koettua viime sunnuntaina ja aamupäivän pilvinen koleus vaihtui ihanaan auringonpaisteeseen vanhaa kaupunkia kierrellessämme. Vanha Porvoo on upea paikka, jossa kiire katoaa ja aika pysähtyy. Samanlainen efekti oli myös Hotel Katajanokalla, joka sekin edustaa vanhoja rakennusperinteitä ja entisaikaa.

Olen kaupunkilainen henkeen ja vereen, arvostan toimivaa julkista liikennettä sekä palveluja ja nautin mukavuudenhaluissani helposta elämästämme. Silti joskus mieleni valtaa haave, jossa asuisimme pienessä kylässä punaisessa tuvassa ja olisi se oma perunamaakin, jota hoitaa. Elämässä tarvitaan kontrasteja ja kesäloma on paras ajankohta irrottautua arjesta… eikä siihen tarvittu edes ulkomaanmatkaa. 🙂

Loppuvuosi tuo tullessaan uudenlaisia aiheita, sillä sisustelen nykyisin myös muidenkin koteja ja osa niistä tullaan esittelemään täällä blogin puolella. Pari pienempää projektia toteutin jo keväällä, joista en teille hiiskunut mitään. 😀 Myös yhteistyökuvioiden osalta blogiin on tulossa aiempaa monipuolisempaa sisältöä ja innolla odotan syyskuun saapuvan.

Ensi viikolla meille paukkaa kylään kokonainen kuvausryhmä ja viikonloppu meneekin kodin nurkkia nuohotessa. Onneksi jokaisella tavaralla on oma paikkansa, mikä nopeuttaa suursiivouksen tekemistä mukavasti. Agendalla on mm. jääkaapin pesu, pakastimen sulatus, kylpyhuoneen kuuraus ja kaappien ja laatikoiden järjestäminen, sekä yleinen siistiminen ja pölyjen pyyhintä… ja ennen kuin kysytte, niin kyllä – Ylen kuvausryhmälle on annettu lupa availla kaappeja sekä laatikoita täysin oman mielensä mukaan. 🙂

Olen saanut teiltä isosti kiitosta kirppiskiertue -postaussarjastani ja ilolla ilmoitankin, että jatkan kirppistelyä jatkossakin. Aikataulullisista syistä en ehdi kovin usein kirppareille, mutta lupaan tehdä jokaisesta reissustani teille postauksen. Myös sisustuskauppakiertue siintää mielessä ja kesältä on jonkin verran materiaalia tallessakin, mutta ne jätän mappi ööhön omaksi muistokseni ja keskityn mielummin syksyn uutuuksiin. Laittakaahan siis toiveita tulemaan missä haluaisitte minun vierailevan syksyn aikana.

Reipas tokaluokkalaiseni aloitti koulutiensä eilen hyvillä mielin taskut täynnä kivoja kesämuistoja. ♥ Kouluun oli mukava mennä, opettajaa ja koulukavereitakin oli jo kovasti ikävä, ja tuleva lukuvuosi tulee varmasti olemaan mielenkiintoisia juttuja täynnä, englanninkieli etunenässä. Pieni vauvani on kesälomansa aikana kasvanut hurjasti sekä pituutta että kypsyyttä, ihan tulee tippa tässä linssiin kun mietin miten nopeasti aika kuluu. ♥

Ihanaa viikonloppua kaikille ja kiitos että olette olemassa!

Rakkaudella, Miia

Ps. Käykää ihmeessä nauttimassa Vanhan Porvoon tunnelmasta, vielä näyttäisi kesääkin olevan jäljellä… 🙂

4 kommenttia “Ajatuksia menneestä ja tulevasta – Tunnelmia kesäisestä Porvoosta

 1. Hei Miia!

  Nämä “sekalaista höpötystä” sisältävät postauksesi ovat ihan parhaita. Itselläni on ollut monella tapaa poikkeuksellinen kesä. Paluu arkeen häämöttää lähitulevaisuudessa ja juuri nyt tunnen itseni hieman surulliseksi. Kesä on sisältänyt niin vapautta kuin suuria murheitakin. Ehdin vielä muutaman päivän nauttia fantastisesta ympäristöstä ja ruoasta. Sitten on edessä paluu niin sanottuun normaaliin arkeen, joka onnekseni sisältää myös mahdollisuuden vaikuttaa ja nähdä maailmaa. Pienet arkiset jutut ovat ihan parhaita on sitä sitten ihan missä tahansa. Ihminen on aina ihminen.

  Sydämelliset terveiset Sinulle ja myös kaikille lukijoillesi! Tämä blogi kuuluu noihin arjen piristysruiskeisiin. ❤️

  1. Hippu-76: Kiitokset Hippuseni! <3 <3 Haikeutta oli keskiviikkona ilmassa täälläkin, kun valmistauduttiin torstaiaamun herätykseen ja koulu-/työpäivään. Joustavat aikataulut ovat toistaiseksi historiaa ja kello pärähtää armottomasti klo 07 ma-pe, halusi tai ei. Pari viikkoa on minulla yleensä kestänyt sopeutua niin arkeen kuin lomaankin – ei ollut helppoa toisessakaan päässä kesäkuun alussa kun tytön koulu loppui ja alkoi "on niin tylsää" marina heti aamusta kun itse tein töitä. 😀

   Toivottavasti kesälomasi on ollut myös iloa ja aurinkoa täynnä, murheen vastapainona. <3 <3 Pienet asiat ovat parhaita, meidänkään kesä ei sisältänyt ihmeitä eikä superkalliita asioita, mutta silti se oli täydellinen. <3 Pienet, helpot ja kivat asiat riittävät, ja kaikki ne ihanat muistot jotka niistä sydämen sopukoihin jäi! <3

   Lämmin halaus! <3

  1. Anski: kaikkia ei kiinnosta kirppistely ja postausten yli on helppo hypätä. 🙂 Kirjoitan tarkoituksella postauksen otsikkoon ”kirppiskiertue” jotta ne on helppo ohittaa jos ei nappaa moinen aihe. 🙂 Tasapainoksi olen kirjoitellut paljon muutakin, ja kuten blogeissa yleensäkin, aiheet liikkuvat laidasta laitaan sisustuksen, sisustusuutisten, kesämenojen, lapsijuttujen, muodin, kauneusaiheiden ja kuulumisten välillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *