Hotel Katajanokka – Vankilasta elämyshotelliksi

Yhteistyössä Hotel Katajanokka

Vietimme miehen kanssa romantiikantäyteisen viikonloppuloman Hotel Katajanokan upeissa puitteissa. Vuoteen 2002 toimineesta lääninvankilasta on taiottu elämyksellinen hotelli, joka on ansaitusti lunastanut itselleen kansainvälisesti arvostetun World Luxury Hotel Awards -palkinnon… Hyppää mukaan kierrokselle Suomen erityislaatuisimpaan hotelliin! ♥

Vankilan historia tarinoineen on hyvin mielenkiintoinen ja se on edelleen nähtävillä hotellin rouheasta ulkoasusta sekä ilmapiiristä. Hotellin ensimmäinen siipi valmistui jo vuonna 1837, kattaen mm. 12 vankihuonetta sekä Helsingin toiseksi vanhimman kirkon, jonne pääsimme kurkistamaan. Jumalanpalvelushuone on nykyisin hyvin suosittu juhlapaikka ja intiiminä tilana se on erityisen haluttu vihkiseremoniden näyttämönä. Seinältä löytyy upeita maalauksia ja vankilanaikaiset urutkin ovat edelleen käytössä. Erityisen tilasta tekee se, että hotellin sviitti sijaitsee suoraan jumalanpalvelushuonetta vastapäätä, jolloin morsian voi kulkea alttarilla odottavan sulhon luo käytävän punaista mattoa pitkin.

Vankilaa laajennettiin Keisari Aleksanteri III:n toimesta vuonna 1888. Valmistuttuaan rakennus oli yksi Helsingin ensimmäisistä kiinteistöistä, josta löytyi keskuslämmitys sekä sähkövalaistus. Punatiiliseen vankilarakennukseen haettiin inspiraatiota Amerikasta ja vankila-arkkitehtuurista tutuksi tullesta Philadelphia-mallista, jossa kulku eri kerrosten välillä hoituu keskiaukean teräsportaikon kautta. Kyseinen malli on edelleen käytössä ympäri maailman ja monissa amerikkalaisissa tv-sarjoissa sekä elokuvissa on nähtävillä vastaavanlainen porrankeskittymä.

Vuonna 2006 Skatan vankilana tunnetussa rakennuksessa alkoi mittava restaurointityö ja vuotta myöhemmin ovet avattiin ensimmäisen kerran hotellivieraille. Hotellin motto “Escape the ordinary” kuvaa hyvin Hotel Katajanokan poikkeuksellisuutta – yöpyminen näiden seinien sisällä on todellista wau-factoria, joka modernisoiduilla nykyaikaisilla hotellihuoneillaan tarjoaa matkailijalle todellisuutta ja aidon kokemuksen menneistä vuosisadoista.

Superior-huoneemme värimaailma ja sisustus oli kauniisti kurottu yhteen vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen. Skandinaavinen design ja pienet uniikit yksityiskohdat tekivät tilasta viihtyisän ja viihtymisen kruunasi kylpyamme, jossa kahdesti ehdin kylpemään. Nukuimme yön kuin tukit, kiitos ilmastoinnin, Unikulman sänkyjen ja tyynykokoelman, josta löytyi juuri oikeanlainen tyyny meidän molempien tarpeisiin – muhkeaa miehelle ja pehmeää minulle. 🙂

Hotellihuoneemme ikkunoista avautui suora näkymä sisäpihan terassille ja avoimesta ikkunasta kantautuva vaimea musiikki loi ihan omanlaisensa tunnelman yhdessä laskevan auringon säteiden kanssa, jotka loivat huoneeseen kultaisen hunnun – tämä oli upea hetki. ♥

Söimme miehen kanssa illallista tunnelmallisella terassi Linnanpihalla livemusiikista nautiskellen. Mies halusi ehdottomasti päästä maistamaan kuuluisaa “JB” Jail Burgeria ja se saikin mieheltä suuret kehut. Minä valitsin menulta hieman kevyempää kesäillan apetta – mm. vuonankaalia, sikuria, belugalinssejä ja maalaiskanaa sisältävä Kellarin maalaissalaatti oli loistava valinta, jota suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Jälkiruoka oli nopeasti valittu, sillä halusin ehdottomasti maistaa Ravintola Linnankellarin lakritsikakkua, jonka kyljestä löytyi herukkaa, raparperia ja tajunnanräjäyttävää lakujäätelöä. Tämä on lakufanin koettava, ehdottomasti paras jälkiruoka jonka olen koskaan syönyt! 🙂

Kiertelimme Hotel Katajanokan pihamaalla ja löysimme pienen viljelypalstan täynnä yrttejä, tomaatteja ja salaatteja – vehreä kontrasti patinoituneen punatiilin edustalla.

Hyvin nukutun yön jälkeen oli aika suunnistaa aamupalalle kellarikerroksen Ravintola Linnankellariin. Aamun kirkkaus vaihtui hetkessä portaita alas kulkiessa tunnelmalliseen kynttilänvaloon. Vaikka ihmisiä oli runsaasti paikalla nauttimassa aamiaista, oli tunnelma tilassa silti intiimi ja rauhoittava. Hyvin erilainen elämys tämäkin, joka varmasti jää mieleen! ♥

Modernin lifestyle-hotellin Hotel Katajanokan rauhaisa tunnelma ja sydämellinen vieraanvaraisuus hurmaavat historiallisessa vankilamiljöössä – vain kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustan hulinasta! Lue lisää ja ihastu:

→hotelkatajanokka.fi

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

2 kommenttia “Hotel Katajanokka – Vankilasta elämyshotelliksi

    1. Pampula: ei olla eronneita, kuten olen teille jo kauan sitten kertonutkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *