PIHISTÄ TAI PANOSTA – Metallinen sivupöytä

Hayn kulttimaineeseen nousseen tarjotinpöydän vanavedessä sisustusmarkkinoille on ilmaantunut useita metallisia kalusteita ja kalustesarjoja. Ruotsalaisen Domo Designin käsityönä valmistetut metallikalusteet ovat satavarmasti laadukkaita ja kovaakin kulutusta kestäviä, mutta hyviä vaihtoehtoja on myös pienemmän sisustusbudjetin asettamissa rajoissa – esimerkkinä kolme samankaltaista metallista sivupöytää kolmessa eri hintaluokassa… 🙂

Panosta tai pihistä, metallinen sivupöytä hylly valkoinen, Jysk, Domo Design, Bruka Design

Pihistä: Jyskistä löytyvä Virum-sarjan valkoinen sivupöytä-hylly on leveydeltään 80cm, korkeudeltaan 81cm ja syvyyttä sillä on 26cm. Hintalappu ilmoittaa 89,99€ ja monesti Jyskissä on jonkinlainen tarjouskampanja meneillään – tämäkin Virum-sivupöytä oli viime viikolla tarjouksessa 70€. Hylly painaa 8kg eli kyseessä on melko kevytrakenteinen kaluste.

Investoi: Kultaisen keskitien kulkija haluaa laatua, mutta ei ole valmis maksamaan suuria summia. Hyvä keskitason vaihtoehto Bruka Designin Level-sarjan sivupöytä*, jonka mitat ovat leveys 90cm, korkeus 87cm ja syvyys 30cm. Tämän kalusteen tarkkaa painoa en tiedä, mutta käsivoimieni perusteella veikkaisin sen olevan yli 10kg, eli painoeron huomaa selvästi tämän ja Jyskin kalusteen välillä. Hinta on 175€ ja rahalleen saa hyvää vastinetta.

Panosta: Käsityönä valmistettu Domo Designin metallinen sivupöytä* kestää isältä pojanpojalle. Tämä kaluste on kuningasluokkaa ja todella vankkaa tekoa. Kokoa sillä on 85 x 100cm ja syvyyttä 30cm. Domo Designiin panostaminen on fiksua jos tunnet tyylisi ja haluat sitoutua kalusteeseen loppuelämäksesi. Hinta tietysti on aivan toista luokkaa kuin Jyskin kalusteella – Domo keventää kukkaroa 768€.

Oma Koti Valkoinen Jysk Virum metallihylly sivypöytä valkoinen
Oma Koti Valkoinen Jysk Virum metallihylly sivypöytä valkoinen

Ostin äidilleni Jyskin Virum-sivupöydän kukkatasoksi olohuoneeseen ja kasasin sen valmiiksi jotta pääsen pikaisesti näyttämään teille millainen se on luonnossa. Sirorakenteisena kalusteena se sopii pieniin tiloihin ja materiaalinsa ansiosta se on erinomainen kasvien ja kenkien kanssa – hyllyt eivät säikähdä kosteutta ja pinnat on helppo pyyhkiä puhtaaksi.

Oma Koti Valkoinen Jysk Virum metallihylly sivypöytä valkoinen
Oma Koti Valkoinen Jysk Virum metallihylly sivypöytä valkoinen
Oma Koti Valkoinen Jysk Virum metallihylly sivypöytä valkoinen

Huomenna Virum-sivupöytä matkaa äidin luokse, kun menen sisustelemaan hänen olohuoneeseensa syksyisemmän ilmeen.

Ihanaa iltaa kaikille! 🙂

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

20 kommenttia “PIHISTÄ TAI PANOSTA – Metallinen sivupöytä

 1. Ikävää että desing kalusteita kopioidaan surutta. Toki ymmärrän että kaikki eivät halua käyttää isoja summia rahaa tai kaikilla ei ole mahdollisuutta siihen . Nämä esittelemäsi pihistä vaihtoehdot näyttävät suoraan kopioilta. Kyllähän laatu maksaa mutta sen saamiseksi on tehty paljon työtä suunnittelusta lähtien !
  Sitten joku ohittaa suunnitteluvaiheen siirtymällä tuottamaan vastaavaa tuotetta edullisemmin . Minusta nämä pihistä panosta jutut ( myös muissa blogeissa ) ovat huonoja ideoita monelta kantilta .
  Itse en kannata yrityksiä jotka toimivat näin ( Jysk ym. )
  Mieluiten olen ilman jos en voi ostaa originaalia tuotetta .

  1. Suomineito: nyt on pakko todeta että tuo hylly on aivan alkujaan kehitetty työkalujen säilyttämiseen ja samannäköisiä hyllyjä oli isäni autotallissa kun olin lapsi. Myös 80-90-luvulla tehdyissä elokuvissa tälläiseen hyllyyn voi törmätä, autotallikohtauksissa ja autokorjaamoissa jne. Hyllyn alkuperäistä kehittäjää en tiedä, mutta suhteellisen tuore Domo Design ei tosiaankaan ole lähde kyseiselle kalusteelle.

   Niin paljon kuin itse Domo Designin yritysfilosofiaa arvostankin, en koe että tässä ollaan nyt ollenkaan vastakkainasettelun äärellä. Hintaero näissä hyllyissä (jollaisia on siis muitakin maailmassa) perustuu täysin laatuun ja valmistustapaan, Domo Design työstetään käsityönä ja nuo kaksi muuta enemmän ja vähemmän sarjatuotantona tehtaassa, eikä tässä tapauksessa kyseessä ei ole kalliin designtuotteen kopiointi.

   Ymmärrän että sinulla nousee karvat pystyyn tämän tyyppisistä postauksista, mutta kaikki ”edullinen” ei aina ole kopiointia.

   1. Tahdoin siis näpäyttää hieman mielipiteestäni ?
    Ikävää ettei sinulle voi esittää eriäviä mielipiteitä ?
    No tämä viimeistään vahvisti että blogisi jää pois lukulistaltani .

    1. Suomineito: Olet usein esittänyt kärkkäitä kommentteja ja mielipiteitä, eikä siinä mitään – eritavoin saakin ajatella ja suhtautua asioihin. Kehittävää ja fiksua keskustelua käydään kuitenkin eri tavalla kuin miten olet ajatuksiasi blogissani ilmaissut.
     On varmasti hyvä asia ettet enää tule tänne blogiini ärsyyntymään, elämänlaatuhan siitä kärsii jos joutuu näpäyttelemään tuntemattomia netissä. 🙂

     Tunnelmallista syksyn aikaa!

     1. Onkohan nyt ihan varmasti ollut samanlainen hylly isän autotallissa? Kyllähän kaikenlaisia metallihyllyjä ynnä muita on valmistettu iät ja ajat (eivät ole siis tulleet Hayn vanavedessä), mutta tuskin nyt kuitenkaan saman suunnittelutyön tulosta on nämä designhyllyt, joita halpakaupat ovat sitten kopioineet.

     2. Teekuppi: Autotallissa ollut hylly oli galvanoitua terästä eikä sitä oltu maalattu. Muutoin oli hyvin samankaltainen. Tässä ei ole kyse nyt siitä kuinka identtinen hylly isälläni oli, vaan siitä että kyseinen hylly ei ole designin ja suunnittelutyön riemuvoitto jota kopioidaan. Domo Design on loistava brändi ja heillä on aidosti hyvin suunniteltuja tuotteita, ne eivät kuitenkaan idealtaan ole omintakeisia eikä siksi voida näiden edullistenkaan merkkien osalla puhua designin kopioinnista.

 2. Minun mielestä täytyy löytyä kilpailevia tuotteita ja vaihtoehtoja eri hintaluokista. Ja varmasti noille kalliille desing tuotteille on oma ostajaryhmänsä, joten sinänsä ne eivät edes kilpaile samassa kategoriassa. 🙂 Mun mielestä nää postaukset on just hyviä!

  1. Suvi: Eivät kilpaile samoista asiakkaista nämä tuotteet. Mikäli olisin aivan satavarma että juuri tuollaisen hyllyn haluan loppuelämäkseni niin säästäisin luultavasti Domoon. Vaikka itse tykkään eniten tuosta Domo Designin jyhkeästä metallihyllystä, päätyisin kyseisen hyllyn kanssa järkisyistä edullisempaan vaihtoehtoon, sillä se ei ole minulle ”must have -kaluste”. 🙂

 3. Ikävä lukea näitä turhia päänaukomisia täällä. Turhaa nillitystä ja riidan hakua.
  Mielestäni Miia postaa kivasti jokaiselle jotakin ja nimenomaan niitä edullisiakin vaihtoehtoja meille, jotka emme halua
  tai pysty hankkimaan kalliita tavaroita.
  Jatka vaan Miia samaan malliin!
  Kylppäriaiheita ootellaan..

  Mukavaa syksyä jokaiselle!

  1. Sila: Nämä on näitä tiettyjä vakkarityyppejä, jotka tykkäävät poimia teksteistäni aina jonkin itseään ärsyttävän piirteen tai asianhaaran, josta ripittää tai näpäyttää, kuten Suomineito tuossa tunnustikin. 🙂 Ei näistä tämän tasoisista soraäänistä kannata välittää yhtikäs mitään. 🙂

   Juuri luonnostelen kylpyhuonepostausta ja toivon että saan sen julkaistua vielä tämän illan aikana. 🙂

 4. En itsekään tykkää, että design-tuotteita kopioidaan, mutta olen samaa mieltä kuin Mia, että tällaisia hyllyjä nyt on ollut jo kauan. 😀 eri asia ovat esimerkiksi jotkut valaisimet, kuten Lokki ja Secto.

  1. Petu: juuri näin! 🙂 Jokainen tuote on jonkun keksimä mutta jokaisessa tapauksessa ei voida puhua kopioinnista tai designarvosta. Eihän tiskikaapinkaan suunnitellut nainen ole saanut mitään kunniaa keksinnöstään, eikä post it lappujen alkuperäinen kehittäjä. Olen sitä mieltä että kaikki mahdollinen on tavaroiden osalta jo keksitty ja kyseessä onkin enemmän valmiin suunnittelutyön parantelu. Domo Design on tehnyt kalusteen jonka maalipinta tekee hyllystä kotiin sopivan. Ilman maalipintaa se olisi kuin mikä tahansa varastokaluste, joita siis löytyy yllin kyllin maailmalta.

 5. Onpas täällä kommenttiboksissa ollut tuulinen meininki ? Pakko kommentoida, että tykkään näistä panosta / pihistä – postauksista. Totuus on, että aika harvalla on varaa tai muuten intressejä maksaa noin huimia summia sisustuksesta kuin nuo kalleimmat vaihtoehdot. Siksi on kiva että tyylejä esitellään eri hintaluokissa, jotta useammilla on mahdollisuus hankkia mahdollisesti ihailemaan tuotteita. Jatka Miia samaan malliin ☺️

  1. Liisa: tänään on tälläinen kiukuttelupäivä. ?

   Kiitokset kommentistasi ja ihanaa iltaa! ?❤️

 6. Ja ainahan joku saa idean jostain, Domo mahdollisesti sai idean Hayn pöydistä jne… Eikä suunnittelu metallihyllylle kovin paljoa aikaa tai rahaa vaadi, metalliputkia yhteen, pari tasoa ja maali päälle. Joten sinänsä on turha loukkaantua jos joku ostaa samanlaisen halvemmalla, se on varmasti paljon järkevämpää. Kannattaa myös pitää mielessä, että aina kalliilla ei saa hyvää, mitä nyt itse olen noita metalli- ja muovituotteita katsellut ja testaillut, niin… ilmaa on paljon!

  Sitä paitsi, jos olisin vastaavaa hyllyä vailla kävisin sen hakemassa Jyskistä puolessa tunnissa. Domoja tilaamalla menee huonossa tapauksessa viikkoja ja aika paljon enemmän euroja.

  1. Disainia: näinhän se on, designtavaroiksi luokiteltavilla kalusteilla on useimmiten pitkä toimitusaika, koska ne valmistetaan kokonaan tai osittain ihmisvoimin. Se tietysti vaikuttaa myös hintaan sekä laatuun, vaikka designin joukkoon toki mahtuu myös susia / maanantai-kappaleita. Mitä tehostetumpi on toiminta, sen alemmaksi hinta voidaan laskea (vrt Domo ja Bruka Design), mitä halvempi on materiaali sen matalampi on hinta (vrt Domo ja Jysk). Monet asiat vaikuttavat kuluttajahintoihin ja itse pyrin kulkemaan keskitietä pitkin: haluan panostaa käsityöhön ja välttelen kiinakaman ostamista, mutta joskus budjetti ei vaan yksinkertaisesti taivu siihen parhaimpaan vaihtoehtoon. Silloin pitää miettiä ostoksen tarvetta, kannattaako pihistää vai säästää ja panostaa, ja mikä on paras hinta-tarve-suhde. 🙂

   Takit ja kengät ovat minulle sellaisia että niihin haluan panostaa kunnolla, mutta tässäkään tapauksessa en ole valmis maksamaan Burberryn trenssistä yli 2000 euroa. Sen sijaan 500€ oli minulle sopiva hinta mieleisestä takista, joka on valmistettu huolella ja sen laatu on 500 euron arvoinen. Burgundin punaisesta syystrendi-innostuksen vallassa ostamastasi puserosta en halua maksaa missään tapauksessa yli 40€, koska itseni tuntien en voi sitoutua puseroon koko sen käyttökaaren ajaksi vaan kyllästyn ennen kuin paita on nukkainen, virttynyt tai risa.

 7. Kiitos! Juuri etsin edullista metallista sivupöytää teinityttären huoneeseen ja nyt löytyi juttusi kautta hyvä ja edullinen vaihtoehto. En todellakaan ole valmis panostamaan metalliseen sivupöytään paljoa rahaa, saattaapa olla että sisustuksen muuttuessa vaeltaa myös kylpyhuoneeseen tai parvekkeelle sivu/kukkapöydäksi, eli ei missään vaiheessa tule olemaan kodin paraatipaikalla, eikä tällaisesta kalusteesta täten meillä makseta yli 100 euroa :).

  1. Taika: Tuo on minusta tärkeä havainto ymmärtää millainen käyttötarve ja tärkeys kalusteella on. Mikäli sen tarkoitus ei ole olla katseenvangitsija tai kestää aikaa vuosia tai jopa vuosikymmeniä, ei rahallinen satsaaminen välttämättä ole tarpeen tai aina edes viisasta. Esim pinnasängyt ovat sellaisia, että vaikka vauvalle haluaa vain parasta laatua, on fiksumpi tyytyä Ikeaan sillä vauva kasvaa ulos sängystään niin nopeasti. Samoin kukkapöydäksi ei minusta tarvitse kovin kummoisia kalusteita, sillä kukat ovat se ”juttu” ja vievät joka tapauksessa kaiken huomion… eikä ole kiva jos ruukku päästää vettä läpi ja hautoo kosteudellaan kalliin kalusteen pinnan rikki. Minulla yksi Ikean ruukku teki tepposet Swedesen Libri-hyllylle ja nyt yhdessä hyllyssä on ruman kellertävä ja turvonnut renkula. Enää en Ikean pinnoitettuja saviruukkuja osta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *