Uusi kotimainen designbrändi TAPIO & kaunis Ruis-tarjoilualusta

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettiin viime vuonna muotoilukilpailu, johon osallistui yhteensä yli sata kotimaisen muotoilijan lähettämää kilpailutyötä. Kansallisruokamme ruisleivän inspiroima Ruis -tarjoilualusta pokkasi suunnittelukilpailun voittopokaalin ja samalla suomalaisen muotoilun taivaalle syttyi uusi tähti – tuotemerkki nimeltä Tapio.

Tapio Ruis tarjoilualusta suomalainen design
Tapio Ruis tarjoilualusta suomalainen design

Inspiraationa suomalanen ruisleipä

Tapio ammentaa inspiraationsa suomalaisesta luonnosta ja kulttuuriperinnöstämme, tulkiten niitä uudenlaisella näkemyksellä modernin ihmisen arkeen sopivalla tavalla. Tapion tavoitteena on nostaa esille uusia muotoilijakykyjä ja tehdä tunnetuksi uutta muotoiluosaamista.

Ruisleipä on Suomen kansallisruoka ja meille suomalaisille hyvin rakas. Terhi Tuomisen ja Jitan V. Patelin suunnittelema Ruis-tarjoilualusta on suunniteltu kunnioittamaan ruisleipäperinteitä ja se mukaileekin ruisleivän tunnistettavinta muotoa eli reikäleipää. Reikäleivän reikä syntyi alunperin tarpeesta ripustaa se orrelle kuivumaan, jotta se säilyisi yli pitkän ja kylmän talven.

Tapio Ruis tarjoilualusta suomalainen design
Tapio Ruis tarjoilualusta suomalainen design

Upea tarjoilualusta

Kuten aidossa ruisleivässä, myös tammisessa Ruis-tarjoilualustassa on reikä. Siihen asetettavasta keraamisesta astiasta on kätevä tarjoilla erilaisten leipien ja juustojen ohella voita, oliiviöljyä, balsamicoa tai vaikkapa tyrnihilloa.

Tapio Ruis-tarjoilualusta on valmistettu aidosta tammesta ja jokaisen tuotteen puukuviossa sekä sävyssä on luontaista yksilöllistä vivahteikkuutta – aivan kuin käsin tehdyssä ruisleivässä! Alustan halkaisija on 35cm ja sillä on korkeutta 2,5cm. Mielenkiinnolla jään odottamaan että tuote ilmestyy kauppojen hyllyille ja pääsen hyppystelemään sitä. 🙂

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

Kuvat: Mastermark Brands


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Uusi kotimainen designbrändi TAPIO & kaunis Ruis-tarjoilualusta

  1. Ihana tarjoilualusta ja niin kotimainen. Kiva idea perinteisestä ruisleivästä. Tuollaisen ottaisin omaan kotiinikin. Mukavaa syysviikkoa sinulle.

    1. Kastehelmib: Tuo on todella kaunis! <3 Laitoin sen joululahjalistalleni toiveeksi Harri Koskisen kynttilälyhdyn rinnalle. <3 Tunnelmallista viikkoa sinulle myös!

  2. Ihana tarjoiluastia tosiaan ja vaikka se kuvastaakin ruisleipää, niin tuossa olisi ihana tarjoilla jotain vaaleaa leipää kuten ciabattaa italialaisittain öljyn ja balsamicon kanssa <3

    1. Nina: Ihan samaa mietin, myös joulun piparit ja aurajuustot sekä tyrnihilloke olisi ihana kattaa tuohon. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *