Suloinen minikaktus – Vihersisustuksen ykkösjuttu

Nyt on tähänkin tupaan ilmestynyt pieni ja piikikäs minikaktus ja voi kuinka se onkaan suloinen. ♥ Parhaimmassa tapauksessa tämä pikkuotus säilyy hengissä vuosikymmeniä, kasvaen isoksi ja komeaksi kaveriksi. Hoito-ohjeeksi sain kevyen sumutuksen kolmen viikon välein nyt talvikaudella ja keväällä sitten hieman tiheämmällä sumutteluvälillä.

Minikaktus valkoinen ruukku minimalismi helppohoitoinen vihersisustus

Minikaktus valkoinen ruukku minimalismi helppohoitoinen vihersisustus

Tuo betonimaisen jauhoinen ja samettisen mattainen keraaminen ruukku on myös suloinen ja sellaiseen voisi istuttaa myös muita pieniä ja trendikkäitä kasveja, kuten mehi- ja ilmakasveja. Ilmakasveista en ihme kyllä ole itse innostunut (ainakaan vielä) yhtään, ne ovat jotenkin niin haaleita ja vähän surullisenkin näköisiä. 🙂

Minikaktus valkoinen ruukku minimalismi helppohoitoinen vihersisustus

Minikaktus valkoinen ruukku minimalismi helppohoitoinen vihersisustus

Haaveilen edelleenkin isosta tyräkistä, mutten ole uskaltanut sellaista ostaa kun ystävillä ne kuolla kuukahtivat hoito-ohjeiden noudattamisesta huolimatta. Myös bonsai-puu olisi kaunista katseltavaa olohuoneen tasolla mutta taidan kyllä nyt keskittyä enemmänkin jouluajan kasvihankintoihin ja mietiskellä muita vasta keväämmällä. Parvekkeelle haluaisin puksipuun ja kenties tuijan tai sypressin, joihin saisin kiepautettuaan tunnelmalliset valot…

Tälläisiä ajatuksia tänään, huomenna luvassa talven tunnelmaa ja siniruskeita sävyjä! 🙂

Kivaa tiistaita kaikille!

13 kommenttia “Suloinen minikaktus – Vihersisustuksen ykkösjuttu

 1. Mullakin on minikaktuksia, ovat ihania! Kastelen niitä näin talviaikaan kerran kuukaudessa ja kerralla aina multa kerralla märäksi. Hankin niille oman lampunkin, jonka alla saavat valoa. Vaikka ovatkin ikkunalla, niin valoa ei mitenkään tule tarpeeksi. 🙂

  1. Irina: kukkakauppias (se mies) minua ohjeisti pelkästään sumuttamaan kolmen viikon välein, ei siis kastelua eikä varsinkaan uppokastelua. Pitäisi kuulemma luoda mahdollisimman aavikkomaiset olosuhteet ja talven lepoaikaan ei tarvitse vettä juurille välttämättä ollenkaan. Keväällä sitten eri juttu, silloin aletaan kastelemaan enemmän ja myös kaktusravinnetta kannattaa antaa jotta saavat oikeanlaista ravintoa jota purkkimullassa ei ole. Noudatan ainakin nyt aluksi näitä saamiani ohjeita ja kysyn sulta sit neuvoa jos alkaa näyttämään siltä että elämäneliksiirit hiipuu pikkuotukseltani. 🙂

   1. Joo, tee niin. Kaktuksillekin on niin erilaisia hoito-ohjeita, että ihan ärsyttää. 😉 Yksi kaktus kukoistaa yhdellä ja toinen toisella hoitotaktiikalla. Niistä on sitten vaan löydettävä se oma juttu. 😀

    1. Irina: Sanos muuta! 😀 Sitten on vielä kodin vaikutus kasvuun ja viihtyvyyteen, onko vetoa, paljonko on valoa, asuuko maatasossa vai korkealla kerrostalossa jossa valoa saattaa olla enemmän (riippuen lähirakennusten sijainnista omiin ikkunoihin nähden) jne. Saa nähdä miten kaktukselle käy, peikonlehti on alkanut nyt tummua ja syy varmasti tämä pimeys – se taitaa mennä talviunille ja jatkaa kukoistamista vasta keväällä. 🙂

 2. Kaktukset ovat erikoisen näköisiä kasveja ja se niissä minua kiehtookin. Minulla on isohko tyräkki kotona. Se kasvaa ja kukoistaa. kastelen sitä säännöllisen epäsäännöllisesti kerran kuussa. Joskus saattaa mennä kastelujen välissä kaksikin kuukautta. Ostin sen viime keväänä lähikukkakaupasta. 🙂

  1. Pitju: Oijoi, tyräkki olisi niin mahtava! <3 Mahtaakohan olla sama kukkakauppa jossa itsekin tykkään asioida? 🙂

 3. Saattaapi olla sama kukkakauppa. Nainen ja mies ja nuori tyttö siellä ovat palvelleet minua. 🙂 Viime perjantaina minulle tehtiin siellä mustavalkoinen kukka-asetelma, jossa oli kaksi panda koristetta. Lapsellani oli lauantaina panda teemaiset 1 v juhlat. Kävin sitten lauantaina ennen juhlia ostamassa sieltä pienen huonekuusen. Näin siellä myös ison samanlaisen. Tykkään todella paljon tästä kyseisestä kaupasta.

  1. Pitju: Juurikin tuo kukkakauppa, ihan mieletön palvelu joka kerta ja sieltä ostan aikalailla kaikki kukat nykyisin jos ei kiireessä mukaan napattuja K-marketin markettikimppuja lasketa (ja siis kassan kautta toki kulkevat että varkain en niitä nappaile mukaani 😀 ).

   Taisin olla se joka nappasi sen isomman huonekuusen, oli siinä oven suussa isossa ruukussa eilen. 😀 En ole koskaan nähnyt sellaista aikaisemmin, todella hienon näköinen ja pakko oli se sieltä omaksi ostaa. 🙂

 4. Sama kuusi.😂 Olin isojen ostosten kanssa kukkakaupassa, kun pyysin myyjältä huonekuusta. Myyjä kysyi iso vai pieni?. Onneksi tarvitsin sen pienen ja sinulla oli tarvetta sille isolle. Helsinki on pieni kaupunki.😊😊Minäkin käyn tuolla viikottain. Ollaan naismyyjän kanssa tultu hyviksi tutuiksi. Hän kysyy kuulumisia minun perheestäni ja minä hänen . Ihanaa, kun meillä on lähellä tuo kukkakauppa. ❤️

  1. Pitju: apua! 😂 Helsinkikin on lopulta tosi pieni ja mekin ollaan sellaisia hyvänpäivän tuttuja jo kaupan väen kanssa. Just eilen puhuttiin joulusta ja siitä että laittelen joulua jo pikkuhiljaa paikoilleen ja hänkin on kotiin jo pistänyt pikkaisen punaista tuomaan iloa ja valoa ankeaan marraskuuhun. 😊 Kiitos että jätit sen ison mulle, se oli ainokainen ja lisää tulee mahdollisesti myöhemmin jos saavat tilattua. 😘

 5. Hei!
  Sen verran varoittelen puksipuusta, että vaikkakin se on kivan näköinen, niin sen tuoksu tai pitäisikö sanoa haju on todella pistävä. Muistuttaa kissanpissan hajua ja lasitetulla parvekkeella oleskelu voi olla sen myötä tukalaa.

  1. AnneT: iso kiitos varoituksesta! Taidankin jättää puksipuun hankkimatta, ei ole kiva jos se alkaa levittää hajua sisään tai naapuriin sillä parvekelasit ovat talvella kiinni jottei lumi tuiskua sisälle. Siispä kiitokset! 😘

  2. AnneT: ja meillä siis ilmanvaihto ikkunankarmeista ja yksi on juurikin parvekkeelle päin. Unohtui sanoa. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *