Jouluinen mocktail -resepti

Ihanaa 2. adventtisunnuntaita! Tänä aamuna oli minun vuoroni toteuttaa jouluaiheinen postaus CASA Blogien ikiomaan joulukalenteriin ja kalenterin 9.luukusta löytyy resepti joulunmakuiseen mocktail-juomaan, jonka halutessaan voi nauttia myös terästettynä.

Joulukalenteri CASA Blogit jouluinen mocktail juoma

Jouluinen mocktail (4:lle)

Ainekset:

 • 2dl Kauramaitoa (esim Fazer Yosa)
 • 1L Vaniljan makuista Oatly Vanilla kauramaitojäätelöä (2 x 500ml pkt)
 • 4kpl ohuita pipareita (esim Annas)
 • 1rkl Meira piparkakkumaustetta
 • 1-1,5rkl vaniljasiirappia (loraus)
 • ripaus kanelia
 • 4kpl kanelitankoa

Valmistus:

1. Laita piparit tehosekoittimeen / blenderiin ja surrauta pieneksi. Vaihtoehtoisesti voit laittaa piparit pakastepussiin ja murskata ne kaulimen avulla. 

2. Lusikoi huoneenlämmössä hiukan pehmennyt jäätelö blenderiin piparien joukkoon, kaada sekaan maito ja anna käydä tasaiseksi.

3. Valuta joukkoon vaniljasiirappi ja lisää piparkakkumauste. Anna blenderin surruttaa vielä hetki, jotta juomasta tulee sileää ja tasaista. Koemaista ja lisää tarvittaessa siirappia ja joulumausteita. 

4. Kaada laseihin, ja koristele kanelitangoilla ja ripauksella kanelijauhetta.

Vinkki 1: Jouluisen juoman terästykseen pakkasiltoina sopii hyvin esim Vodka Vanilla.

Vinkki 2: Voi halutessasi lisätä juomaan suklaisuutta terästämällä juoman suklaaliköörillä ja ripottelemalla pinnalle kanelin sijaan kaakaojauhetta.

Erityisruokavaliot: Jos seurueessasi on laktoosittoman ruokavalion vieraita, muistathan että pipareista sekä suklaiseen terästykseen käytettävästä likööristä pitää valita laktoositon / maidoton versio. Vegaaniseksi tämä resepti taipuu vegaanisilla pipareilla (esim Annas tai Delikatess-sydänpiparit).

Kokeile rohkeasti tätä joulunmakuista seurustelujuomaa!

Jouluinen mocktail CASa Blogit joulukalenteri

Joulukalenterissakin julkaistussa reseptissä lisäksi vinkit erityisruokavaliota noudattaville ja juomasuositus sekä suklaiseen että vaniljaiseen terästykseen. Klikkaa itsesi siis joulukalenterin puolelle ja kokeile rohkeasti tätä joulunmakuista seurustelujuomaa! 🙂

→ joulukalenteri.casablogit.fi/9-luukku

Ihanaa päivää kaikille!

Kuvat: CASA Blogit


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Jouluinen mocktail -resepti” kommentit

 1. Venla: Kiitokset useista kommenteistasi. En valitettavasti voi julkaista kommenttejasi sanavalintojesi takia. Mikäli sinulla on jatkossa kommentoitavaa ja haluat kommenttisi näkyville, siistithän kielenkäyttösi.

  Haistattelusi lomassa toit esille pari hyvää pointtia ja sen vuoksi vastaankin sinulle tänne kommenttiboksiin. On todella harmillista etten voinut kommenttejasi julkaista.

  Kuvien ostaminen kuvapankista on hyvin yleinen tapa kuvittaa julkaisuja ja itse olen muissa asioissa paljonkin ollut tekemisissä kuvapankkien kanssa. Kuvien lisenssi määrittelee sen millaiset käyttöoikeudet kuvaan saa, suppealla lisenssillä suppeat ja laajalla tietysti laajat. Jokaisessa kuvapankissa kerrotaan asiasta hyvin selkeästi, eli jos aihe sinua kiinnostaa, niin käy lukemassa ehdoista ja mahdollisuuksista esimerkiksi iStockissa tai Mostphotosissa. Muitakin paikkoja toki on, nuo kaksi ovat minulle tutuimmat.

  Olet ihan oikeassa siinä että lukijalle saattaa tulla “hämmentynyt” (vaihdoin sanan, mutta tiedät mitä tarkoitan) olo kun kuvitus ei olekaan omasta kamerastani. Tätä en tullut ottaneeksi ollenkaan huomioon ja pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa. Lisäsin postauksen loppuun maininnan “Tämän artikkelin kuvat ostettu lisenssillä iStockista” ja se toivottavasti selkeyttää asian.

  Luen paljon ulkomaisia blogeja ja siellä kuvapankeista ostetut kuvat hyvin yleisiä, monet bloggaajat myös myyvät kuviaan kuvapankkiin. En tosiaan tullut ajatelleeksi että Suomessa tämä käytäntö rajoittuu koskemaan vain tiettyä ryhmää ja mediarajapintaa. Olen pahoillani omasta puolestani että koit minun johtaneen sinua tahallisesti harhaan – se ei ollut tarkoitukseni vaikka tarkoituksella kuvat tähän postaukseen ostinkin.

  Teen päivätyöni lisäksi tällä hetkellä sisältöä kolmeen eri mediaan, sisustan kahta eri kohdetta ja minulla on ollut aivan valtava kiire. Se on tietysti omaa syytäni, vaikken ajatellutkaan ajanhallinnan olevan ihan näin hankalaa ja mahdotonta kun näihin työprojekteihin suostuin. Minulle on tärkeää pitää kiinni vastuista ja velvollisuuksista ja siksi olen puskenut äärilaidalle, en halua pettää lupauksiani. Näin ollen halusin helpottaa työtaakkaani ostamalla postausaiheeseen sopivat kuvat ja mikäli sopivia kuvia ei olisi löytynyt, olisin jättänyt tämän postauksen tekemättä. Bloggaamisessa parasta on kirjoittaminen ja teksti syntyykin nopeastikin (virheineen päivineen ? ), mutta kuvien ottamiseen ja muokkaamiseen menee tähän vuoden aikaan ikuisuus. Aikahaarukka kotona kuvaamiselle on tällä hetkellä klo 10:45-11:45 jota ennen ja jonka jälkeen alkaa olla liian hämärää. Illalla ei voi kuvata oikeastaan ollenkaan, ellei kuvaa tunnelmakuvia, ja niistä ei taas yksityiskohdat tule esille ollenkaan. Moni ei tiedä miten paljon sisäkuvien ottamisessa on vaivaa talviaikaan, jos ei omista studiotason valonheittimiä, jotka valitettavasti vievät viimeisenkin kotoisuuden pois kuvista. Olen yrittänyt luovia parhaani mukaan kiireen keskellä ja tänään onneksi alkaa LOMA! 🙂

  Aion tulevaisuudessakin käyttää satunnaisesti postauksissani kuvapankin antia, mutta merkitsen tämän postauksen tapaan niiden oheen maininnan kuvista. Sen haluan kuitenkin sinulle korjata että lainakuvista ei kuitenkaan ole kyse, sillä en ole lainannut mitään vaan ostanut laajennetun kuvalisenssin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *