Valokuusi seinälle – Näin teet joulukuusen valosarjasta

Olen halunnut kiinnittää valosarjan joulukuusen muotoiseksi kuvioksi seinälle, mutta koukku-, naula-, tai karhuntarraviritelmien laittaminen kovalla vaivalla tasoitetun ja maalatun seinän pintaan ei ole innostanut. Clas Ohlsonilta bongasin pieniä läpinäkyvästä muovista valmistettuja kaapelikiinnikkeitä ja päätin testata miten ne pysyvät maalatussa seinässä… 🙂

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Clasun itsekiinnittyvät kaapelikiinnikkeet on tarkoitettu ohuiden jouluvalojen ja muiden kevyiden johdotuksien kiinnitykseen kaikenlaisiin tasaisiin pintoihin, erityisesti ikkunalaseihin ja metalliin. Joulukuusta varten ostin yhden paketin kiinnikkeitä (sis. 18kpl) ja 12 metrisen led-valonauhan, jossa on 80 led-lamppua.

Joulukuusella on korkeutta 260cm ja leveyttäkin lähes kaksi metriä. Valosarja oli hyvän pituinen tähän meidän muotovalioon ja molemmista päistä valosarjaa jäi vain neljä led-lamppua ylimääräisiksi, ne kiinnitin kuusen jalan kohdalle tuplavaloksi.

Valosarja on roikkunut kaapelikiinnikkeissä koristeineen päivineen eilisillasta asti ja hyvin on pysynyt. Vähän jännitti tipahtaako rakkaat lasipalloni yön aikana lattialle, mutta huoli oli onneksi turha eikä minkäänlaista irtoilun merkkiä tarrakiinnitteisissä minikoukuissa näy. 🙂

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Valokuusi valaistu joulukuusi seinälle oma kovi valkoinen joulusisustus

Jos innostuit ideasta ja haluat omalle seinällesi samanlaisen valokuusen, kannattaa kiinnitys aloittaa ylhäältä kuusenlatvasta valonauhan puolivälistä. Yksi koukku kerrallaan ylhäältä alas päin pujotat ensiksi valonauhan koukkuun, sitten kiinnität tarran koukun takapuolelle, poistat suojateipin ja painat kiinni seinälle oksalatvan kärkeen tai sisäreunan kaarteeseen.

Jos tila ei riitä näin massiiviselle seinäkuuselle, saat lyhyemmällä 6m mittaisella valosarjalla jotakuinkin puolta pienemmän valokuusen aikaiseksi, jolle tulee korkeutta noin 140-150cm ja leveyttä metrin verran.

Kiinnikkeissä on kätevä uloke, jolla ne saa ilman hiustenhalkomista irroitettua pinnasta kuin pinnasta. Kaapelikiinnikkeiden tarrapinnan ei pitäisi rikkoa seinämaalia ja yhden ylimääräisen kiinnikkeen kanssa testasin mitä seinämaalille tapahtuu sitä irti repiessä… eikä käynyt mitään, ja joustava tarra itseasiassa kiinnityi irroittamisen jälkeen tukevasti takaisin seinällekin. 🙂

Tunnelmallista tiistai-iltaa kaikille!

6 kommenttia “Valokuusi seinälle – Näin teet joulukuusen valosarjasta

  1. Onko sinua koskaan harmittanut että poistit peilit tuosta eteisestä? Mielestäni ne sopivat tosi hyvin tuohon kohtaan.

    1. Kalle: Ei ole harmittanut. 🙂 Ne ehti olemaan niin hurjan pitkään että on ollut tosi virkistävää olla ilman peilejä reilun vuoden verran. Sopivat kyllä hienosti tuohon seinälle ja joskus ehkä jotakin vastaavankaltaista saattaa tilalle tulla mutta toistaiseksi en ole kaivannut muutosta. 😀

    1. Pitju: Sidoin taljan pienestä karvatupsusta tuolin keskimmäisen pinnan yläreunaan kiinni nauhalla ja rusetilla. 😀 Muuten ei olisi pysynyt paikallaan edes kuvauksen vertaa saati että siihen olisi istunut. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *