Vinkit joulusiivoukseen

Joulusiivous on jokavuotinen traditio, joka valmistelee kodin vastaanottamaan joulun ja hyvin ansaitun loman. Joulusiivoukseksi riittää yleensä normaali viikkosiivoaminen eli tavarat paikoilleen, lakanoiden vaihto, imurointi, pölyjen pyyhintä ja lattioiden moppaus. Jos aikaa ja energiaa riittää voit näiden lisäksi tuulettaa myös matot ja siivota kaapit.

Joulukalenteri CASA joulusiivousvinkit

Itse tykkään ennen joulua tehdä perusteellisemman tehosiivouksen, jossa käyn kaapit ja laatikotkin läpi. Myös saunan ja kylpyhuoneen pesen aina ennen joulua, ja keittiössä puhdistan uunin lisäksi jääkaapin ja liesituulettimen suodattimen. 

Joulukalenterimme 12. luukku sisältää ajankohtaiset joulusiivousvinkkini sekä kivan arvonnan, jonka palkinnoksi olen koonnut omat siivoustuotesuosikkini!

Joulusiivous siivousvinkit arvonta oma koti valkoinen

Jos aika ei riitä koko kodin puunaamiseen lattiasta kattoon, kannattaa joulusiivouksen täsmäiskut kohdistaa perussiivouksen yhteydessä keittiöön, kylpyhuoneeseen ja saunaan.

Keittiö

• Tyhjennä jääkaappi ja pyyhi hyllyt sekä lokerikot puhtaaksi. Käy samalla läpi ruoat ja heitä pois kaikki vanha ja pilaantunut. Varsinkin ovilokeroihin monesti unohtuu puolikkaita salaattikastikkeita ja sinappituubeja, ja vihanneslaatikoihin itämään jo alkaneita perunoita ja nahistuneita sipuleita.

• Puhdista uuni ja uunipellit jouluruoan valmistusta varten.

• Puhdista liesituulettimen ja astianpesukoneen suodattimet

• Tee kevyt pikasiivous keittiön kaappeihin; heitä vanhat tyhjät ruokapakkaukset, rikkinäiset keittiövälineet ja vanhentunut ruoka pois. Pyyhi likaiset hyllyt ja järjestele astiat.

• Siivoa roskakaappi ja roskaämpärit, jos et ole sitä tehnyt juhannuksen jälkeen. 

• Pyyhi ovet, vetimet ja tasot, ja vie kaikki keittiöön kuulumaton tavara pois omille paikoilleen.

Kylpyhuoneen ja saunan peruspesu - Joulusiivousvinkit

Kylpyhuone & sauna

• Hoida pyykit paikoilleen – likaiset koriin, puhtaat kaappiin.

• Tyhjennä tasot ja suihkuhyllyt purtiloista ja pyyhi pinnat

• Puhdista pytty ja käsienpesuallas, pyyhi peili

• Pese sauna ja laita kiuas lämpenemään pesun jälkeen

• Pese kylpyhuone kauttaaltaan ylhäältä alaspäin – ensin seinät, sitten lattiat.

• Kiillota hanat

• Hyppää palkaksi saunomaan putipuhtaaseen saunaan!

Joulusiivous siivousvinkit arvonta oma koti valkoinen

Jos energiaa keittiön ja kylpyhuoneen jälkeen vielä piisaa niin voit pyyhkäistä kuivalla mikrokuitumopilla tai staattisella liinalla puhtaaksi myös seinät ja jalkalistat, sekä käydä läpi vaatekaapit, siivouskomeron antimet, kylpyhuoneen purtilot ja lasten lelukorit. Kerää kaikki rikkinäinen ja parhaat päivänsä nähnyt roskapussiin ja pakkaa muu turha kierrätyskassiin, jollaiseksi sopii erinomaisesti vaikka kaupan kestokassi.

Suosittelen toimittamaan kierrätyskassin heti pois nurkista pyörimästä esim Uffille tai Fidaan, sillä varsinkin siistikuntoiset lastenvaatteet, -kirjat ja -lelut käyvät hyvin kauppaksi myös kierrätettynä näin joulun alla. Myös päiväkodit ottavat useimmiten mielellään vastaan hyväkuntoisia leluja ja kirjoja, joten kannattaa ehdottomasti kysäistä lapsen päiväkotihoitajalta asiasta.

Joulukalenteri CASA joulusiivousvinkit
Joulukalenteri CASA joulusiivousvinkit

Lue siivousvinkkini joulukalenterista ja osallistu samalla myös tuoksuttoman siivoustuotesetin arvontaan, joka koostuu suosikkituotteistani sisältäen Universal Stone -savisaippuan, hajusteettoman Kiilto Airi -sarjan yleispuhdistusaineen, -lasinpuhdistussuihkeen ja -astiapesuainetabletit, sekä Clas Ohlsonin beige-harmaita mikrokuituliinoja ja pakettillisen Sinin staattisia pölyliinoja. Bonuksena mukaan sujahti Sinin valkoinen saumajynssäri, jolla kylpyhuonelaattojen ja keittiön välitilan saumat puhdistuvat ergonomisesti ja sujuvasti. 🙂

Voit osallistua arvontaan joulukalenterin puolella 15.12. mennessä täällä:

→ joulukalenteri.casablogit/12-luukku

Kivaa keskiviiikkoa kaikille!


5 kommenttia “Vinkit joulusiivoukseen

    1. Jaana: olethan käynyt osallistumassa joulukalenterin puolella arvontaan?. 🙂 Tähän oman blogini puolella kirjoitetut kommentit eivät ole mukana.

  1. Hei,

    Blogissasi olisi kivoja kuvia, mutta latautuvat niin hitaasti, että on tuskastuttavaa odottaa latautumista. Osaatko sanoa mistä voisi johtua, muut nettisivut toimivat aivan normaalinopeudella kuvineen.

    Mukavaa joulun odotusta!

    1. Meikku: Laitoin palautetta eteenpäin meidän tekniikalle että tutkivat tilannetta. Mitään isoa ongelmaa ei pitäisi olla ja meidän kuvat on optimoitu latautumaan mahdollisimman nopeasti kaikilla selaimilla sekä tietokoneilla että mobiilina, mutta tarkastetaan vielä asia ja korjataan toki jos vaan löytyy jotakin mikä voisi selittää hidastelun kuvien latautumisen suhteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *