Keväisen raikas olohuone – Uusi sohvasuunnitelma

Loman viimeinen päivä on vierähtänyt siivotessa ja sisustellessa, ja nyt on kaikki jouluiset koristeet ja -valosarjatkin pakattu pois. Keväinen fiilis ja pieni auringon pilkahdus innostivat vaihtamaan järjestystä ja samalla suunnittelin pari muutosta, jotka haluan tänä vuonna sisustuksessa toteuttaa…

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Tykkään valtavasti Ikea Söderhamn -sohvasarjan selkämyksestä ja lattioiden moppaamisen jälkeen pyöräytin sohvan toisinpäin. Tästä syntyi idea U-muotoisesta sohvasta, jossa ikkunan puolimmaiseen nurkkaan kulmapalan tilalle jäisikin aukko, jossa peikonlehti mahtuisi asustamaan. Ainoa lisäys nykyiseen sohvakokonaisuuteen olisi yhden istuttava Ikea Söderhamn-nojatuolimoduuli, joka tulisi tuohon ikkunan eteen selkämys parvekkeelle päin peilikuvaksi keittiön puolella olevalle tuolimoduulille. Tein teille havainnekuvat, jotta saatte paremmin kiinni siitä mitä tarkoitan… 🙂

Ikea Söderhamn sohvamoduulit U-sohva valkoinen

Ikea Söderhamn sohvamoduulit U-sohva valkoinen

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Sohvan selkänojaa vasten laitoin ritiläpenkin, joka aikaisemmin palveli eteisessä. Penkin päällä saattaa lakastumisen merkkejä antava palmukin viihtyä, kun valoa päiväsaikaan riittää mutta lämpöpatterit ei pääse paahtamaan hengiltä. Palmun uloimmat lehdet kuivuivat ruskeiksi ja leikkasin nuo tuulahduksen voimasta murentuvat kuolleet lehdet pois. Maaliskuun paikkeilla se saa tuoreet mullat ja yritän parhaani että saan pidettyä sen hengissä siihen asti.

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Moppaamisen ajaksi makkaralle rullatut matot palaavat lattialle takaisin heti kun jaksan äheltää sohvien kanssa. On melkoinen työ yksinään nostaa sekä kulmapala että tuo kolmen istuttava sohvapala etujaloistaan ilmaan saadakseni matot sinne alle suoraan – saa olla sekä bodari että akrobaatti samaan aikaan. 🙂

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Kyllä muuten käy moppaaminen treenistä, huh sentään miten hiki virtasi kun pistin hihat heilumaan kahdeksikkoa mopin varressa. Ennen tuli moppailtua paljon useammin kun oli nelijalkaisia perheenjäseniä ja ihmettelen miksi silloin ei tuntunut niin raskaalta – lieneekö pidentyneet moppausvälit kullanneet muistoja vai onko kunto rapistunut salitreenistä huolimatta… samapa tuo, nyt on lattiat putipuhtaat ja hikeentyneen kodinhengettären suunta käy kohti suihkua. 😀

Leppoisaa loppiaista ja seesteistä sunnuntaita!

10 kommenttia “Keväisen raikas olohuone – Uusi sohvasuunnitelma

 1. Teillä on kyllä aina niin ihanan siistiä ja raikasta! 🙂
  Söderhamn on ihanan näkönen sohvasarja, itsekin oon etsimässä uutta sohvaa ja tämä mietinnässä. Oon vaan kuullut kahta eri mielipidettä kyseisestä sohvasta. Osan mielestä selkätyynyt menee helposti lyttyyn ja niitä saa olla pöyhimässä päivittäin, sekä se, että sohvassa ei saisi hyvää löhöasentoo 😀 Haluisinki kuulla sun mielipiteen tästä asiasta? Pysyykö nuo selkätyyynyt jämäköinä?

  1. Tiina: Kiitokset! 🙂 Söderhamn-sohva on aivan ihana, tykkään siitä että se on siro ja ilmava, ja muodoltaan skandinaavinen ja kevyt. Minusta Söderhamn-sohvan selkänojatyyny on paljon parempi laadultaan kuin Kivik-sohvan, jollainen meillä aikaisemmin oli. Myös löhöasennon saa ja itse olenkin aina pötköttämässä sohvalla. Varsinkin tuo kulmapala on sellainen, johon meillä aina kaikki hakeutuu rötväilemään. Siinä itsekin mieluiten aina istun (eli röhnötän, koska olen vetelys 😀 ). Itse olen tyytyväinen enkä halua vaihtaa Söderhamnia pois. Päälliset pitää kyllä ostaa erikseen Bemziltä, ellei väriksi valitsi harmaata jolloin Ikean harmaa Issunda-päällinen on ok. Issundaa ja tummanharmaata uutuuspäällistä lukuunottamatta Ikean omat kangasvaihtoehdot ovat aika huonoja. Nuo moduulit voi ostaa ilman päällisiä, jolloin säästää sievoisen summan rahaa. Esim 1 istuttavan moduulin päällinen maksaa 40€ ja sen kun jättää ostamatta, ei erotusta Bemzin normaalihintaiselle Panama Cotton päälliselle jää kuin 109€. Laatuero on todellakin hurja Ikean puuvillapäällisen ja Bemzin keskitason Panama Cottonin kanssa.

   1. Kiitos pitkästä ja kattavasta vastauksesta ?
    Täytyykin tutustu tohon jos ostais ilman päällisiä. Bemzin sivuja olenkin jo vähän sivusilmällä selaillut ??

    1. Tiina: Itsekin sain lukijaltani Sarilta alunperin vinkin että Ikea-sohvat voi ostaa myös ilman Ikean omia päällisiä kun poimii varastohyllystä vain pelkän rungon ja jättää päällispaketin (jolla aina oma hinta, vaikka nettikaupassa ilmoitetaan yhteishinta valitun päälliskankaan perusteella) ostamatta. 🙂 Ostin Kivik-sohvani ja tämän Söderhamn-sarjan kolmen istuttavan moduulin Ikean päällisten kanssa ja meni sievoinen summa hukkaan rahaa kun tiesin jo ostovaiheessa etten halua niitä pitää. 😀

   2. Tyynyt itsessään ovat jämäkät, Isunda-kangas lörpähtää hyvin nopeasti hyvin rumaksi, Samsta taasen kerää kaikki elukankarvat. Uudesta Lejdestä ei kokemusta. Finnsta mielestäni ehdottomasti paras.

    1. Point of view: Uusi Ledje vaikuttaa ainakin ensivaikutelman perusteella todella hyvältä, tulisipa sitä muissakin väreissä. 🙂

  1. Piip: Kiitokset näkökulmastasi. Itse olen kanssasi eri mieltä ja hyvin tarkkaan mitannut ja punninnut asian. 🙂

 2. Ihanan näköistä! Millä ohjelmalla olet tehnyt nuo havainnekuvat? Minulla pitäisi uudistaa lastenhuonetta, en vain saa kivaa siitä.. 🙁

  1. Tipa: Sohvakuvat on Ikean Söderhamn-suunnitteluohjelmalla tehtyjä ja kasvin olen lisännyt Picmonkey-kuvanmuokkausohjelmalla. Ohjelmana tuo Picmonkey ei ole kovin hyvä, mutta sopii pieneen ja nopeaan muokkailuun. 🙂 Kukkakuvan tausta on transparent eli läpinäkyvä, joten se oli helppo sovitella tuohon sohvan viereen ´kuva kuvan päällä´ -taktiikalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *