Vertailussa Bemz Absolute White – Simply Cotton, Panama Cotton & uutuus Simply Linen

Rakastan Ikean Söderhamn -sohvasarjan matalaa muotoa, mutta ilman Bemzin vaihtopäällisiä* en olisi edes harkinnut sitä omaan kotiini. Ikean sohviin päällisiä valmistavalla Bemzillä on valtava valikoima erilaisia kangasvaihtoehtoja, kuoseja ja värejä, ja uutuutena mallistosta löytyy nyt myös hieman edullisemmasta pellavasta valmistettu Simply Linen -sarjan puhtaanvalkoinen päällinen, josta tilasin näytepalan.

Bemz vaihtopäälliset Ikea sohviin edullisesti
Vertailussa valkoinen Bemz päällinen Ikea sohva Absolute White puuvilla pellava

Panama Cotton & Simply Cotton

Omassa sohvakokonaisuudessani on tällä hetkellä kahta erilaista puhtaanvalkoiseksi kuvattua Bemz-päällistä, kun jälkitoimituksena yhteen tuolimoduuliin tulikin vahingossa väärä päällinen. Kolmen istuttavassa sohvassa ja kulmatuolissa on napakasta ja paksuhkosta puuvillasta ommellut Panama Cotton -päälliset* ja käsinojattomassa nojatuolimoduulissa on ohuempaa puuvillaa oleva Simply Cotton -päällinen*.

Molemmissa kankaissa sävy on Bemzin värikartaston Absolute White ja kuten kuvista huomaatte, on sävyissä hienoinen ero. Bemzin edullisin Simply Cotton -puuvilla on kaikkien vuosien varrella tilaamieni näytepalojen perusteella se kaikista valkoisin ja raikkain, mutta huonona puolena siinä on “lakanamaisuus”. Kangas on toki vähän paksumpaa kuin petivaatteissa, mutta silti siitä kuultaa läpi esimerkiksi istuintyynyyn ommeltu pesulappu.

Vertailussa valkoinen Bemz päällinen Ikea sohva Absolute White puuvilla pellava
Vertailussa valkoinen Bemz päällinen Ikea sohva Absolute White puuvilla pellava

Simply Linen Absolute White

Simply Cottonin paras ominaisuus onkin tuo upea kirkkaanvalkoisuus, josta tykkään todella. Panama Cottonkaan ei missään nimessä kermainen ole ja sopii erinomaisesti paperinvalkoisen seinän viereen ilman että seinän ja sohvan sävyissä huomaa eroavaisuuksia.

Uusi Simply Linen Absolute White -pellavakangas* ei sekään ole niin valkoinen kuin halvin puuvillakangas ja siinä on jännä kiilto joka saa valokuvissa kankaan näyttämään valkoisemmalta kuin paljain silmin katsottuna. Simply Linen on selkeästi paksumpaa kangasta ja näytepalasta saa sen vaikutelman että kokonaisena päällisenä se olisi todella ryhdikäs ja jämäkkäkin.

Papurino New York tyynynpäällinen joululahja

Puuvillaa vai pellavaa

Hintaeroa puuvillan ja pellavan välillä luonnollisestikin on ja itse olen sitä mieltä että paksumpaa puuvillaa oleva Panama Cotton -päällinen on hyvä kompromissi. Ja onneksi sohvamoduuleissani olevat Simply Cotton ja Panama Cotton sointuvat sen verran yhteen ettei värisävyn tai kankaan kudonnan eroavaisuutta täällä kotona huomaa läheskään niin selkeästi kuin näissä 50mm makro-objektiivilla kuvatuissa valokuvissa, joissa näkymätön pölyhaituvakin erottuu mustana koirankarvana. 😀

Vertailussa valkoinen Bemz päällinen Ikea sohva Absolute White puuvilla pellava
Valkoinen sisustus valkoinen kylpytakki Calvin Klein

Vinkit Bemz-päällisen valintaan

Minulta kysellään kuukausittain mielipiteitä, kokemuksia ja vinkkejä Bemzin päällisiin liittyen ja aidosti puhtaanvalkoista sohvaa tai nojatuolia tahtovalle suosittelen Bemzin edullista Simply Cotton -kangasta sävyssä Absolute White. Kangas ei materiaaliltaan ole hääppöinen, mutta ei ihan huonokaan, ja voittaa minusta Ikean omat edullisimman hintatason päällisvaihtoehdot (vaaleanpunainen ja tummanharmaa).

Jos taasen kaipaat laatua, on pellava ainoa oikea vaihtoehto. Pellavaa on kahta eri sorttia, edullisempi Simply Linen josta tuo näytepala ja aivan ihana Belgian Linen, josta ommellut päälliset minulla oli edellisessä Ikea-sohvassani. Pellavakankaassa Absolute White ei ole ihan puhtaanvalkoinen, mutta riittävän valkoinen sopiakseen yhteen vitivalkoiseksi mieltämiemme huonekalujen kanssa.

Mikäli olet enemmänkin tarkan markan ystävä, suosittelen kompromissina tuota paksumpaa ja kestävämpää Panama Cotton -puuvillaa, jossa laatu nousee mutta hinta ei niinkään. 🙂 Simply Cottonin ja Panama Cottonin välillä on hintaeroa vain muutamia kymppejä riippuen sohvamoduulin mallista.

Ikea Söderhamn -sarjan yhden istuttavaan tuolimoduuliin saa Simply Cotton -päällisen 129 eurolla, Panama Cottonin 149 eurolla, Simply Linen -pellavapäällisen 199 eurolla ja Belgian Linen -päällisen 229 eurolla.

Bemziltä* voi mittatilauksena teettää ikkunalleen myös kohtuuhintaiset verhot haluamallaan kankaalla, jos sellaisille sattuu olemaan tarvetta. Lisäksi heiltä voi tilata päiväpeittoja ja muita sisustustekstiilejä samoista kankaista joista sohvanpäällisiäkin ommellaan. Mainio lisäpalvelu sanon minä! 🙂

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille & huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin


Lue myös: → Voiko Ikea-sohvan ostaa myös ilman päällistä?

Lue myös: → Vertailussa valkoiset kangasnäytteet Bemz.com

Lue myös: → Risut ja ruusut – Ikea & Bemz8 kommenttia “Vertailussa Bemz Absolute White – Simply Cotton, Panama Cotton & uutuus Simply Linen

 1. Meillä on yksi Ikean nojatuoli Ikean omilla valkoisilla päällisillä ja saan hermoromahduksen kun siihen tarttuu meidän mustan koiran karvat. Vaikka koira ei edes saa olla sohvalla/tuolissa niin kun sitä karvaa nyt koiraperheessä vaan on 🙂 Erilaista materiaalia olevia päällisiä voisi harkita – tai sitten hyväksyä että vaikkapa vaaleanharmaa olisi meille parempi väri sohviin ja nojatuoleihin.

  Asiasta toiseen, mainitsit jossain postauksessa kuivausrummusta. Saatiin vihdoinkin meille omaan taloon muuton myötä Samsungin pesutorni ja olenkin pohtinut että mitä kaikkea rumpuun uskaltaa laittaa. Osa sanoo rummuttavansa lähestulkoon kaiken ja toiset rummuttaa vaan esim. vuodevaatteet. Miten sinä teet?

  Kiitos taas inspiraatiosta varsinkin kapselivaatekaapin suhteen <3 oikein odotan että muuttolaatikoiden purkamiselta pääsen karsimaan tavaroita ja omaa vaatekaappia.

  1. Noora: Bemzin päällisessäkin on samaa vikaa, tarraa kaikki pölyhaituvat kiinni ja siksi teippirullaharja on ihan ehdoton. Bemzin pellavaan ei jää ja meidän vanhoissa sohvissa olleissa Belgian Linen -päällisissä ei koskaan näkynyt mitään haituvia, ei edes koiran karvoja vaikka koira oli sohvalla. Niissä oli jokin antistaattinen käsittely joka näistä edullisimmista puuvillapäällisistä löytyy. Olen kuullut että pahin karvamagneetti olisi se Ikean oma halvin puuvillainen päällinen, jota tällä hetkellä löytyy tummanharmaana ja vaaleanpunaisena. Siitä ei omaa kokemusta kuitenkaan minulla ole joten en osaa verrata onko ne pahimpia kuin Bemzin peruspuuvilla. 🙂

   Minä rumpukuivaan vain pyyhkeet, peitot ja tyynyt. Satunnaisesti joskus lakanoitakin, mutta ne rypistyvät pahasti rumpukuivauksessa ja siksi tykkään ripustaa ne mielummin narulle viikattuna S-muotoisesti tai lasisen saunan oven päälle. Lakanat meillä siis perkaalipuuvillaa, eli sitä sileää ja rapsakkaa.

   Vaatteita kuivaan hyvin harvoin rummussa, rumpu kuluttaa niin pahasti ja varsinkin mustat vaatteet ovat sellaisia joita en suosittele laittamaan rumpukuivaukseen. Mustista farkuista haalistuu värit ja tulee haaleita rantuja vaikka olisivat nurinpäin rummussa. Kaikki akryyliä sisältävät vaatteet nukkaantuvat tuplanopeudella jos rumpukuivailee. Ja pellava menee kasaan, tästä oma kokemus kun ostin muutamia vuosia sitten pellavahousut ja kuivasin ne koneella… ulos tuli kolme numeroa pienemmät trumpettihousut, joissa lahje lepatti nilkan yläpuolella ja reidestä olivat niin piukat ettei voinut mennä kyykkyyn. 😀 😀

   Vauvojen vaatteet kestävät paremmin kuumaa ja kaikki minkä voi pestä 60°C voi aikalailla myös kuivata rummussa. Keinokuituja sisältäviä vaatteita ei kannata kuivata, eikä myöskään mitään mustaa jos haluaa että värit säilyvät mahdollisimman tummina mahdollisimman pitkään. 🙂

 2. Meillä on kivik sohvassa myös tuo sama kangas, kuin sinun nykyisessä sohvassasi. Huonopuoli siinä on se että siihen tarttuu pölyt ja hiukset todella herkästi. Muistan, kun mainitsit siitä minulle ennen, kuin olin ostanut sen. Valkoisuus on hyvä, mutta tahranpoisto suojaus ei niin hyvä, kuin olisin sen toivonut olevan. Selkä ja istuintyynyissä se ei häiritse, koska ne saa pesukoneeseen, mutta kädensijat, jos likaantuvat, niin se on eri juttu, niitä ei joka välissä viitsisi irroittaa pestäväksi. Jokin parempi vaihtoehto olisi keksittävä. Simply Linen ei tule kyseeseenkään, koska siinä ei ole ollenkaan suojaa. Pitää katella parempia vaihtoehtoja. Muuten kangas on ihan täydellinen. 🙂

  1. Pitju: Karvaa ja pölyä kerää kyllä tosi paljon ja noin kolmen päivän välein saa teippirullailla karvat pois jos haluaa että sohva on siistin näköinen. Belgian Linen -päällisissä (jotka minulla oli Kivik-sohvissa ennen näitä Söderhamneja) on todella hyvä lianesto ja luultavasti myös jokin antistaattinen suojaus, sillä niihin ei tartu karvat kirveelläkään – ei edes silloin kun koira pomppii sohvalla. Näissä edullisimmissa suoja on erilainen ja halvimmasta Simply Cotton -kankaasta se puuttuu kokonaan. Varmaankin kustannussyistä jotta hintahaarukka on saatu mahdollisimman alas heitä varten jotka eivät tahdo maksaa maltaita kankaista.

   Tuo runkoverhoilu käsinojineen on kyllä rasittava päällisten vaihtamisen kannalta. Pitää aina ruuvailla pultit auki jotta saa päällisen irti. Voisiko seuraavan pesukerran jälkeen miettiä jos laittaisi käsinojien päälle jonkilaiset torkkupeitot viikattuna siistiksi? Se auttaisi ainakin hetkellisesti ja pidentäisi ehkä pesuväliä.

   1. Tuo torkkupeitto on hyvä idea. Täytyy katsoa, mistä löytää saman sävyistä sohvan kanssa. Kiitos! Oletko itse joutunut kertaakaan pesemään päällisiä? Alan harkitsemaan niitä kalliimpia, jos sillä pääsis eroon pesurumpasta, valkoisia päällisiä en vaihda mihinkään. ?

    1. Pitju: Olen pessyt kerran ja kun aavistuksen kosteana laittaa takaisin paikoilleen niin ei tarvitse kynnet valkoisena rempoa. 🙂

 3. Hei, joko kylppäriremppa oli? En ole hetkeen lueskellut blogiasi mutta vuoden lopussa remontin piti tapahtua?

  1. Minna: Ei ole alkanut vielä, tuli hieman takapakkia asian kanssa ja kun lattialämmitys saatiin toimimaan (onneksi vika oli vain termostaatissa) niin seinälaatoista löytyi halkeama jonka syytä tutkitaan. En halua ottaa omalle kontolleni vastuuta halkeaman mahdollisista (nykyisistä tai tulevista) haitoista ja siksi tuo haleaman aiheuttaja pitää nyt selvittää ensin taloyhtiön, isännöitsijän ja huollon kanssa ennen kuin aletaan purkamaan vanhoja laattoja. Pidän teidät ajantasalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *