Vallila Ajaton – Yksinkertaisen kaunis & valkoinen astiasarja

Käytin stailaamassani kuvauskohteessa Vallilan Ajaton -astiasarjan lautasia, kulhoja ja kuppeja ja tykästyin näihin isosti. ♥ Blogiani pitkään seuranneet ja minut tuntemaan oppineet lukijat tietävätkin, että olen melkoisen kranttu mitä tulee astioiden valkoiseen sävyyn sekä muotoiluun, ja näissä sekä muoto että värisävy on suorastaan täydellinen! 🙂

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallilan valkoiset Ajaton-astiat noudattavat samaa muotokieltä kuin Vallilan värikäs Rehti-astiasarja. Yksinkertaisen pelkistetyt keraamiset lautaset, kulhot ja kupit sopivat sekä arkeen että juhlaan ja ovat mikron sekä konepesun kestäviä.

Kulhojen halkaisija on 13,5cm, joka on täydellinen sekä aamiaiselle että keittoruoalle. Lautanen vuorostaan on kooltaan 20cm ja sopii enemminkin leipälautaseksi kuin ruokalautaseksi. Valkoista Ajaton-lautasta on joskus saanut myös isommassa 27cm koossa, mutta sellaista en onnistunut nyt löytämään.

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Ajaton-kuppi on myös nimensä veroisesti ajaton ja sen korvan muotoilu sopii käteen täydellisesti. Monissa valkoisissa kahvikupeissa on ollut omaan makuuni liian koukeroinen korva, jonka takia en niistä ole ollut kiinnostunut. Korvan muodolla onkin suuri merkitys kupin yleisilmeeseen ja näissä 3dl kokoisissa kupeissa muoto on varsin mukava – ei liian kaareva tai koristeellinen. 🙂

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Vallila Rehti Ajaton astiasarja valkoinen omakotivalkoinen

Mikäli oikein olen ymmärtänyt, ei tämä vitivalkoinen Ajaton enää kuulu Vallilan valikoimaan ja kaupatkin ilmoittavat “tuote loppunut”. En löytänyt tietoa asiasta enempää edes Vallilan omilta sivuilta enkä ole saanut heiltä vielä vastausta kyselyyni, mutta todella harmi jos asia näin tosiaan on. Mietin juuri että pitäisiköhän hankkia nämä Vallila Ajaton -astiat omakseni Ikean Skyn -astioiden tilalle ja etsiä isompi matala lautasmalli jostakin muusta merkistä yhdistettäväksi näiden kanssa… Täytyy tuumailla asiaa hetken aikaa. 🙂

Kertokaahan viisaammat jos tiedätte jotakin tämän Ajaton-astiasarjan saatavuudesta, mistä sitä mahtaa löytyä ja onko kyseinen valkoinen malli poistettu valikoimasta tilapäisesti vai kokonaan!

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

22 kommenttia “Vallila Ajaton – Yksinkertaisen kaunis & valkoinen astiasarja

  1. Suvi: Nuo on todella kauniis ja nimensä mukaisesti ajattomat! <3 Toivottavasti Vallila ei ole lopettanut tämän valkoisen astiaston valmistusta, sitä Rehti-sarjan värikkäämpää kausikuoseilla varustettua mallia löytyykin reilusti. Näitä voisi yhdistellä kivasti toisiinsa jos vaan valkoistakin on jatkossa saatavana. 🙂

 1. Ostin tänään kulhoja Kärkkäisen verkkokaupasta. Myös mukeja ja lautasia oli tarjolla edulliseen 4,90 hintaan.

  1. Rilla: Hienoa! 🙂 Tosin tuo ale vähän uumoilisi sitä että mallisto tosiaan poistuu Vallilan valikoimasta, byää. 🙁

   1. Rilla: Eikö olekin ihanan yksinkertaiset ja kauniit?!! <3 Minulle tulee niistä mieleen japanilaiset minimalistiset miso-keittokulhot, Mujilla myytiin aikalailla vastaavia kulhoja mutta ne oli sellaiset beigenvalkoiset eli ei-niin-kivat. 🙂

  1. Pitju: Kiitokset vinkistä sinullekin Pitju! 🙂 Harmi jos tosiaan tuon valkoisen Ajattoman valmistus on lopetettu, vähän viittaisi tuo aleprosentti siihen suuntaan ikävä kyllä. 🙁

  1. Pitju: Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii ostamaan omansa ennen kuin loppuvat, ei näytä muualla enää näitä olevankaan.

 2. Oletko huomannut Pentikin Kallio-sarjaa? Meillä on kyseisiä kahvikuppeja ja ne ovat tosi kauniita ja sopivan kokoisiakin. Ovat myös Suomessa tehtyjä, toisin kuin Vallilan.

  1. Minna: Olen, ne on myös tosi kauniita, mutta liian “koristeelliset” ainoiksi arkiastioiksi. Valkoinen väri ei myöskään ole puhtaanvalkoinen vaan sellainen kermaan vivahtava, joka riitelee ikävästi kaikkien kulhojen ja muiden valkoisten keittiötarvikkeiden kanssa pellavaservettejä myöten. Harmaa on tuossa Kallio-sarjassa se kaunein, sitä aina ihastelen kun Pentikin liikkeessä käyn. <3

 3. On kyllä ajattomia ja hyvin muotoiltuja astioita. Huomaan, että jos kahvikuppi on liian suuri, niin sitä ei tule käytettyä, eikä myöskään liian pientä kuppia. Näissä Ajattoman kupeissa koko on kyllä hyvä. Netistä tilatessa on välillä tullut tehtyä hutiostoja, kun ei ole syynännyt astioiden todellista kokoa. Astioiden tulee olla kuitenkin miellyttäviä kädessä ja käytössä.

  1. Outi: Ihan totta, liian isosta kupista on vaikea juoda. 4dl on melkeimpä maksimi mitä kupin vetoisuudeksi valitsisin, 3,5 olisi paras ja siihen saisi reilun maitovaran kahville ilman että täytyy varpasiltaan hiipiä täyden kupin kanssa pöytään. Tuo 3dl Vallila-kuppikin on oikein passeli, tosin tee-kupiksi jättäisin yhden vanhan 4dl kokoisen kupin jos päädyn nämä Vallilat ostamaan ja vanhat antamaan kierrätykseen. Saa nähdä miten tässä käy, kauaa en voi asiaa vatvoa ja aikalailla viikonlopun aikana on tehtävä päätös ostanko vai enkö. 😀

 4. Jännä,jos noin ajaton sarja lopetetaan.
  Valkoinen astiasto on kuitenkin kattauksen peruspilari.
  Siihen voi sitten yhdistellä värejä ja kuvioita halutessaan.
  Kauniita astioita nuo.

  1. Nanna: No on kyllä outo juttu kerrassaan. Vallilalta en ole saanut vielä vastausta kysymykseeni tuon sarjan jatkosta, onko tulossa kenties mallin muutos vai poistavatko todella kokonaan tuon valkoisen mallin valikoimastaan.

  1. Usse: Jonkin aikaa pari vuotta sitten keittelin mutta nykyisin tuo pannu on vedenlämmitin. 🙂 Liedellä kuumenee vesi tuossa Opan Mari-pannussa 30 sekunnissa teevedeksi ja tykkään siitä että pannu on pienempi ja laatikostoonkin helposti piilotettava varsinaiseen vedenkeittimeen verrattuna… eikä tarvitse pistorasiapaikkaa varata vedenkeittimelle, siitä iso plussa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *