Vieraana Huomenta Suomen studiossa

Huomenna maanantaina klo 8:37 minut löytää Huomenta Suomi -studiosta ammattijärjestäjä Laura Holmströmin kanssa. Aiheena kodin tavarakaaoksen kesyttäminen, konmarittaminen, minimalistinen sisustus ja ajankohtaiset vinkit, joiden avulla kodin ryönäkasat saa ojennukseen. Jatkamme aiheen parissa Lauran kanssa myös Huomenta Suomi extrassa klo 9:10, kannattaa katsoa! 🙂

Huomenta Suomi livestudio

Parhaillaan puuhastelen miehen kodin kimpussa ja yhdessä järjestelemme konmarin hengessä hänen työpistettään uuteen uskoon. Tästä projektista löydät 24 tuntia näkyvissä olevaa videomateriaalia sekä blogin → Facebook-sivulta että → Instagram Stories -tarinoista. Käy kurkkaamassa! 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Kuva: MTV / Huomenta Suomi


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

6 kommenttia “Vieraana Huomenta Suomen studiossa

 1. Hei postausehdotus!
  Jos voittaisit nyt lotossa 15 miljoonaa, minkälaisen asunnon ostaisin ja mistä?
  Mitkä ratkaisut olisi pakko olla kotona (esim. sauna ja poreamme) ja mitä et missään nimessä haluaisi?

  Lisäksi olisi hauska, jos etsisit vaikka etuovesta 3 asuntoa, jotka voisin ostaa itsellesi, jos ei tarvitsisi miettiä hintaa.

  1. Sanni: Huomenta! 🙂 Todella hyvä kysymys… En tiedä haluaisinko muuttaa pois tästä omasta kodista, luulen että 90% varmuudella jatkaisin asumista meidän nykyisessä komiossa jossa jo yli 12 vuotta olen asustellut sillä se on pisin aika koko elämässäni mitä olen samassa kodissa asunut ja tunnesiteet ovat niin suuret. Toisaalta minua kiehtoisi muuttaa huomattavasti pienempään kotiin, joten saattaisin ostaa pienen yksiön tai kaksion ja laittaa tämän meidän kodin vuokralle. Sijoitusasuntoja ostaisin kyllä muutaman ihan vaan sijoitusmielessä.

   Ostaisin luultavasti kesämökin meidän suvun käyttöön, sillä omasta mökistä järven rannalta olen haaveillut koko aikuisikäni. Sellaisen kompaktin, eli ei kesähuvilaa vaan aidosti pienen ja näppärän mökkikokoisen rantasaunalla varustetun kesäkodin. 🙂 Valkoisesta isosta kivitalosta haaveilin joskus, mutta se haave on haihtunut – puisen ekotalon rakennuttaisin mielummin ja sekin olisi pienehkö ja kodikas…

   Hyvin tarkkaan pitäisi kyllä miettiä jos tuollaisen summan voittaisi. Luulen että panostaisin ensi sijaisesti rakkaiden hyvinvointiin ja heidän asumiseen ja vasta sitten miettisin haluanko vaihtaa omaa kotia. Ajatus hieman houkuttelee mutta toisaalta muistoja ja historiaa on nykyisessä kodissa niin paljon etten tiedä haluanko sittenkään katsoa onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. 😀

 2. Katoin äsken jälkikäteen Huomenta Suomen lähetyksen ja hienosti meni sun esiintyminen???. Tuli kyllä itsellekin sellainen olo, että kaikesta turhasta pitäis luopua. Ainoa ongelma on siinä, että mies ei halua/pysty luopua mistään omasta tavarastaan. Siinähän sitä ongelmaa sitte riittääkin ?

  1. Marja K: Kiitokset! 🙂 Parisuhteessa on vaikeaa jos toinen haluaa karsia ja toinen ei asiasta innostu yhtään. 🙂 Siihen ei oikein auta muu kuin näyttää mallia oman toiminnan kautta ja innostaa mies raivaamaan tavaroitaan sillä että ”katso nyt miten siistinä meidän koti pysyy kun kaikella on paikkansa”. 🙂 Tämä toimi meillä, eli esimerkin ja kokemuksen välittäminen eteenpäin positiivisen kautta. Pidän peukkuja että mies innostuu kun näkee miten turhan tavaran karsiminen nopeuttaa arkiaskareiden tekemistä ja etenkin siivoamista. 🙂

 3. Minäkin katsoin tuon ohjelman jälkikäteen ja hyvin luontevasti kyllä esiinnyit, ei merkkiäkään jännittämisestä!
  Oli varmaankin mielenkiintoinen päivä! 🙂
  Jos ymmärsin oikein niin miehesi on vasta nyt alkanut karsia omia tavaroitaan, tuntuu varmaan hienolta olla mukana auttamassa siinä! 🙂
  Oma mieheni ei onneksi pelkää karsia turhat tavarat pois, ongelmana (siis MINUN ongelmani) on se että hänen mielestä päivittäin/usein käytettävät tavarat on ihan turha ”piilottaa” mihinkään laatikkoon tai kaappiin. Ne täytyy olla esillä näkyvällä paikalla (= keittiötason päädyssä) mistä ne on helppo ottaa! Tällaiset tavarat ovat esim. lompakko, laturit, pastillit/purkka-pussit, silmälasi-kotelot, erinäiset muistilaput (ajanvarauksia, what-to-do-list) jne. Pastillit ja purkat uskalsin laittaa omaan rasiaan ja ne on toistaiseksi siinä pysyneet *fingers crossed*. Ei mua muuten niin hirveesti haittaisi mutta kun tavarat ovat niin näkyvällä paikalla niin koko työtaso näyttää aina sotkuiselta…
  Mutta… sellasta se elämä on kun kaksin asuu… 🙂

  1. Ikaros: Kiitokset! 🙂

   Mies on karsinut aikaisemminkin eikä hänkään enää vuosiin ole omistanut varaston täydeltä tavaraa (kuten alunperin hänelläkin oli). Nyt hän innostui tekemään kevätsiivousta ja samalla kun freesattiin vähän järjestystä niin hän päätti käydä läpi myös joitakin tavaroitaan. Pari pussillista lähti turhaa piuhaa ja roinaa pois ja iso kasa vanhoja lehtiä, jotka oli viime karsinnasta selvinneet. 🙂

   Mies on tässä raivausvuosieni aikana sivusta seuranneena oppinut paljon itsekin ja innostunut oman kotinsa kanssa ”minimalismista”. Hän ei ole ihan niin vähään tyytyväinen kuin minä, mutta aika askeettiset ovat hänenkin kotinsa kaapit ja laatikot. Turhaa tavaraa ei juurikaan ole, mutta hänellä tietysti on vähän enemmän tuota sähkövempainta ja niihin liittyviä osia ja lisävarusteita, joita sitten löytyy useammasta eri kaapista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *