Keväisen raikas kattaus – Limenvihreää & valkoista

Kevään tuntua alkaa jo pikku hiljaa olla ilmassa ja päivät on selvästi valoisempia. Katoin tänään pöydän kauniiksi raikkailla limenvihreillä paperiserveteillä ja kaitaliinalla, jotka löytyi lähikaupan valikoimasta ja näin sain näppärästi pientä piristystä ja energiaa alkaneeseen viikkoon… 🙂

Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen
Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen
Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen
Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen
Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen
Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen

Vesiohenteisilla väreillä värjätyt ympäristöystävällisestä kierrätyspaperista valmistetut FSC-sertifioidut servetit ovat tanskalaisen ASP-Holmpladin* valikoimaa ja kaitaliinarulla kotimaisen Dunin* mallistoa. En useinkaan ostele kertakäyttöisiä kattaustarvikkeita, mutta välillä on kiva piristää sisustusta ja arkea tälläisillä pienillä jutuilla, jotka eivät jää kuormittamaan sen enempää luontoa kuin kaapin perukoitakaan.

Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen

Viikko alkoi ikävillä uutisilla ja parikin suurta persoonaa on nukkunut pois keskuudestamme. Erityisesti Matti Nykäsen kuolema pysäytti ja koko päivän on ollut mietteliäs olo – ja kuten eilen postauksessani kirjoitin, ei aina tiedä ennakkoon lennättääkö elämä eteen kivenmurikoita vai timantteja, jokaisella meillä on oma aikamme ja tärkeintä on se että tuntee eläneensä… ♥

Tunnelmallista maanantai-iltaa kaikille & huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin

12 kommenttia “Keväisen raikas kattaus – Limenvihreää & valkoista

 1. Sama fiilis täälläkin. Pidän Mattia maailman parhaana mäkihyppääjänä ja suurena sankarina. Voi kun hänellä olis ollu vähemmän alkoholia ja ”hyväksikäyttäjiä” aikoinaan, olis voinu moni asia olla pitkään toisin… ja myös tänään.
  Olen nähnyt hänen hyppäävän ja laulavan. Muistan hänet jatkossa hyppääjänä- toistaiseksi parhaana sellaisena.

  1. Suski: Olin 5 vuotias kun äitin kanssa katseltiin mäkihyppykisoja telkkarista ja olin hirmuinen Matti-fani. Olin sanonut äitille että sitten kun olen iso niin menen Matti Nykäsen kanssa naimisiin. 🙂 Olen monen kanssa samaa mieltä siitä että Suomessa ammattiurheilijat jäävät aivan tyhjän päälle kun kisaura loppuu, Mattikin aikanaan. Todella vaikea ajatella miten tyhjän päällä sitä tuntee olevansa ja ihmiset pörrää ympärillä pelkän julkisuusarvon takia. Kaikenlaisia hyväksikäyttäjiä oli ja olen aina ollut sitä vastaan että kenellekään nauretaan ivallisesti. Matin keikankin kerran näin ja vaikkei hän laulajana superlahjakas ollutkaan, antoi hän kaikkensa ja huomasi että tekee todellakin töitä kehittyäkseen – ja vaikutti olevan aivan selvinpäin. Viina vie heikompaankin ja lähipiirissä on näitä tapauksia sen verran paljon että tiedän ettei alkoholismi ole leikin asia kenellekään, ei ihmiselle itselleen eikä myöskään läheisille. Matti oli ja on maailman paras mäkihyppääjä, ja ihmisenä vaikutti hyvin ystävälliseltä ja empaattiselta – sellaisena hänet itse muistan nyt ja jatkossakin. <3

 2. Henkkohtaisesti en oikein ymmärrä näitä kattauspostauksia joissa ei ole tarkoituskaan syödä tai juoda yhtään mitään. Kyllä jokainen lukija osaa servetit pöytään laittaa ja kaitaliinan oikaista.

  1. Niina: kyllä minä söin ja join lounaan mutta käytin vain yhdet lautaset ja lasit neljän sijaan. 🙂 Kuvauksellisesti olisi aika hassua kattaa pöytä vain yhdelle, eipä siitä saisi juurikaan mitään irti esteettisesti. 🙂 Illemalla tein saman kattauksen uudelleen kun söimme tytön kanssa yhdessä, ja tänäänkin on servietit laitettu pöytään jo kolmesti kaitaliinan kaveriksi.

  1. Niina: No eipä varsinaisesti meilläkään ja alin lautanen toimi kattauksessa katelautasena, kuten niillä usein on tapana. 🙂 Matalalta lautaselta söin ihan vaan leipää ja kulhosta kasviskeittoa, eli ei sen erikoisempaa ruokaa tarvitse tarjota vaikka pöydän kattaisikin normaalia nätimmäksi. 🙂

 3. Minä tykkään näistä(kin) postauksista. Tosi kaunis ja raikas kattaus! Teen itse aina liian samantyylisiä kattauksia kodissani. Sinun kattaukset toimivat ihanana inspiraationa uusien värien ja kokonaisuuden kokeiluun.

  1. Mirja: ihana kuulla, kiitos kommentistasi! ❤️ Yritän tehdä tavanomaisesta arjestakin vähän kivemman näköistä ja kertakäyttöiset servetit toimivan hyvin tarkoitukseen. 🙂 Ne tulee käytettyä eikä mitään jää kaapin perukoille pyörimään turhan pantiksi. Kaapista löytyy toki valkoiset pellavaservetit mutta niitä ei jaksa pestä ihan joka päivä. Ja paperisten servettien kanssa voi ilotella väreilläkin vapaasti. 🙂

 4. Minä tykkään kattaa kauniisti ihan arkenakin,kun syömme yhdessä koko perhe.
  Pieni vaiva laittaa nätit lautasliinat ja sytyttää kynttilä.Jokin leikkokimppukin löytyy lähes aina pöydästä.Vaikka makkarasopankin kanssa arki voi olla juhlaa!
  Lime on ihanan raikas ja keväinen väri.Tykkään käyttää sitä itse myös.

  1. Nanna: Pienillä asioilla saa arjen tuntumaan kivemmalta ja lautasliinat, kukat ja kynttilät on juuri sellaisia pieniä juttuja joilla saa iloa päivään ja iltaan. 🙂 Lime ja keltainen ovat ihanan keväisiä värejä, maistuu ruokakin paremmalta kun saa samalla visuaalista iloa raikkaan iloisesta kattauksesta. 🙂

 5. On kyllä freesi ja mieltä piristävä kattaus teillä. Kuvia katsellessa toivoisi että kevät olisi jo täällä; kevätaurinko paistaisi, koivut puhkeaisivat lehteen ja vihreät versot nousisivat maasta. Sitä odotellessa… 🙂
  Itse olen tänä keväänä ihastunut myös auringon keltaiseen, mutta vähän epäröin käyttää keltaista kattauksessa, koska saattaapi tuoda liikaa mieleen pääsiäistiput. Mutta tämä limenvihreän ja valkoisen yhdistelmä olisi oikein hyvä korvaaja keltaiselle. Eikä tuo limenvihreä muutenkaan kaukana keltaisesta ole.

  1. Maria: Kevättä kaipailen minäkin, linnut onneksi jo lurittelevat keväisiä sointuja ja joka päivä valoa riittää pitemmäksi aikaa. <3

   Keltainen kattaus on kieltämättä vahvasti pääsiäismäinen, tuo limenvihreä on hyvä kompromissi ja toimii samalla raikkaan keväisellä energialla kuin keltainenkin. Servettipaketin saa noin eurolla ja kertis-kaitaliinarullan (josta riittää pitkäksi aikaa) vitosella joten ei ole iso taloudellinen panostus mutta sitäkin iloisempi arkielämys. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *