Sänky olohuoneessa – Tilapäinen rempparatkaisu

Kylläpä oli varsinainen savotta saada lähes 100kg painava sänky siirtettyä makuuhuoneesta olohuoneen puolelle omin voimin, mutta sisulla ja kekseliäisyydellä siitäkin taas selvittiin. 🙂 Aikani asiaa pähkäiltyäni irroitin sängyn pohjarimat, nostin voimieni äärirajoilla sängyn poikittain pystyyn peiton päälle ja raahasin sen hitaasti liu’uttamalla oviaukosta olohuoneeseen. Tuon pitemmälle voimat eivät kuitenkaan riittäneet ja päätinkin että sänky saa jäädä olohuoneeseen lasiseinän valmistumiseen asti. 🙂

Ja siinä se sänky nyt sitten on – olohuoneessa. 😀 Eikä muuten ole yhtään hullumman näköinen, kokonaisuus muistuttaa yhden huoneen studiokotia ja ihmeen viihtyisältä näyttää vaikken mattoja saanutkaan laitettua lattialle sängyn reunojen alle, kuten olisin tahtonut.

Omakotivalkoinen pohjakuva lasiseinä

Minulta pyydettiin näytille kodin pohjakuva, josta olisi helpompi havainnoida tulevan lasiseinän paikka, joka on siis tuossa ruokailunurkan ja entisen tytön huoneen välissä. Värkkäsin pohjakuvaan makuuhuoneen kalusteiden uudet paikat, mutta vaatesäilytyksen mietin vasta kun remppa on valmis ja näen miten tilan tunnelma lähtee muotoutumaan petauksen ja valaistuksen myötä.

Neidin huone siirtyi jo kokonaisuudessaan vanhan makkarini tilalle, jotta hänellä arki rullaisi mahdollisimman normaalisti. Minun tulevassa makuuhuoneessani majailee parhaillaan sohva, olohuoneen pöytä ja tikashyllyt, jotka siirrän sieltä pois vasta rempan alkaessa… ellen tässä odottaessani innostu kehittelemään olohuoneeseen bedroom-loungea. 🙂

SÄNKY OLOHUONEESSA VALKOINEN MINIMALISTINEN SISUSTUS OMAKOTIVALKOINEN

Tällä “huoneratkaisulla” mennään nyt jonkin aikaa ja kieltämättä on aika virkistävää nukkua olohuoneen puolella aamu-auringon herätellessä kello seiskan aikaan keittiön sälekaihtimien välistä. Olisipa makuuhuoneelle oikeastikin noin paljon neliöitä, sisustaisin sinne pienen hygge-nurkkauksen pikkupöytineen, ripustaisin lisää verhoja ikkunaan ja laittaisin matot lattialle rajaamaan sänkyaluetta. Pienikin makkari on silti ihan hyvä ja kunhan saan cyproc-seinän korvattua lasiseinällä, tulee kotiin taas asteen verran enemmän valoa ja avaruutta… ja makkarin ja keittiön ikkunatkin ikäänkuin sulautuvat yhdeksi isoksi ikkunaksi – rakkaus! ♥

Ihanaa iltaa kaikille!

14 kommenttia “Sänky olohuoneessa – Tilapäinen rempparatkaisu

  1. Eeeee: Maaliskuun aikana alkaa tapahtua ja jos hyvin käy on kuun lopussa kaikki jo valmista. 🙂

  1. Suvi: Oman unelmakodin remppaaminen on ihanaa! <3 Tervetuloa vaan, eiköhän tänne jokunen kymmentä mahdu majoittautumaan kun oikein tiiviisti asettaudutaan. 😀

 1. Wau! Suunnitelmasi kuulostaa hienolta. Saisipa omaankin kotiin tuollaisia lasiseiniä! Ne on niin näyttäviä <3 Rakastan myös yli kaiken avaruutta ja valoisuutta. En malta odottaa lopputulosta 🙂

  1. Sandra: Onneksi meillä on tuo yksi kohta sellainen johon lasiseinää voi harkita. Tekisi niin mieli jättää sänky “olohuoneeseen” ja tehdä lasiseinän taakse uusi olohuone, mutta se ei ole välttämättä pitemmän päälle toimiva ratkaisu kun tytön huoneeseen kuljettaisi ikäänkuin makkarin läpi. 🙂

 2. Hei! Pitikin vielä kysyä, miten käy lattian, joka on nykyisen seinän alla? Saako paikattua bambulattialla vai täytyykö laittaa vaihtoon? 🙂
  Mietit valkoisia pokia lasiseinään, minusta myös mustat olisivat kivat, toisivat kontrastia!

  1. Maija: Seinät ovat “kelluvat”, eli bambulattia saatiin sujautettua seinän alle aika hyvin tossa kohtaa. Siellä keskellä on muutamassa kohdassa teräksinen palkki pultattuna kiinni lattiaan, mutta puhutaan noin 5cm kokoisesta esteestä. Lasiseinän oma teräskehys riittää peittämään ns. betonipinnan. Jotakin pientä kaistaletta on kuitenkin laitettava sinne keskelle jäävään rakoseen, jotta saadaan ikkunaseinä nätisti bambulattian reunojen päälle. 🙂

 3. Kiva remppa menossa. Mielenkiintoista seurata ja millainen on lopputulos. Aika vasta ihailin instagrammissa @tippana_home kotia, heillä on myös lasiseinä. ?

  1. E: Kiitokset vinkistä, menenkin katsomaan millaiseltä heidän lasiseinä näyttää. 🙂

 4. Oi, en malta odottaa !!!
  koska tämä remontti siis toteutetaan? ja tuleeko ovet siis valkoisilla kehyksillä eikä mustilla?

  Miten muuten kylppärisi tilanne? oletko saanut isännöitsijältä vastausta?

  Ja sitten vielä… Haluaisin karsia keittiön tavaroita reilulla kädellä, mutta tuntuu ettei mitään voi hävittää.
  Onko sinulla esim kinkun paistomittaria, veitsen teroitinta, kakkulapioita tai säilytysrasioita? Entäs kun rupeat leipomaan, niin onko sinulla useampaa sekoituskulhoa?
  Olen katsonut keittiöpostauksesi läpi, mutta nämä jäi askarruttamaan 😀

  1. Sannik: Tarkoitus olisi että maaliskuun loppuun mennessä olisi remppa ohi ja sänky uudessa makuuhuoneessa. 🙂 Valkoisilla kehyksillä tulee olemaan, mustat olisi liian jyrkät kokonaisuuteen nähden kun meillä ei ole edes mustaa liesitasoakaan keittiössä joka sitoisi tilat edes hatarasti yhteen. 🙂

   Isännöitsijästä ei ole vieläkään kuulunut mitään, alkaa pinna jo palaa. Olen soitellut isännöintifirman aspaan ja jättänyt soittopyyntöjä. 🙁

   Paistomittari on, se tuli uunin mukana ja sitä säilytän aterinlaatikossa takimmaisessa lokerossa. En sitä juurikaan käytä mutta koska se on uunin osa, en halua heivata sitä huitsin tuuttikaan. Veitsenterotinta ei ole erikseen, olen äidiltäni oppinut terottamaan veitset toisiinsa hangaten ja jo reippaasti yi 10 vuotta olen omia veitsiäni näin teroitellut. 🙂 Kakkulapiota ei enää erikseen ole, sen homman ajaa Magisson tyylikäs juustohöylä, joka toimii siis myös piirakan leikkuuseen.

   Teen perustason leipomuksia enkä muista koska viimeksi olisin tarvinnut kahta kulhoa / kippoa / kattilaa enempää. En ole sielultani leipuri ja siksikin leivon hyvin harvoin ja vain sellaisia juttuja joihin löytyy välineet. Keksipohjaiset juustokakut on lemppareita, sämpylät myös. Pullaa teen ehkä kerran kolmeen vuoteen, kermaisia kakkuja en koskaan. 😀

 5. Hei! Täälläkin ollaan mustien kyhyksien kannalla, koska toisi sitä särmää juuri 🙂 Mutta lopputulos on varmasti upea! Miten aiot ratkaista yksityisyyden? Tuleeko siis tuohon lasiseinään mahdollisesti jotain verhosysteemiä, jolloin makkariin sai yksityisyyttä vai ei?

  1. Nadja: Mustat lasiseinät ja liukuovet ovat upeita, mutta meidän kotiin ehkä liiankin erottuvia. Valkoinen kehyslasi ponnahtaa sekin esille mutta tasapainoisemmin. Ainakaan alkuun ei ole tulossa verhosysteemejä mutta ne on helppo myöhemmin lisätä jos tuntuu että niitä tarvitaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *