Tavallinen arkipäivä – Päivä kanssani

Minulta on monta kertaa toivottu “Päivä kanssani” -tyyppistä postausta, jossa kertoisin mitä kaikkea meidän tavallinen päivä pitää sisällään. Meidän arkipäivät on yleensä hyvin samankaltaisia, tyttö käy koulussa ja minä istun nenä kiinni tietokoneen ruudussa. Lupasin lukijalleni Ellalle eilen että toteutan tämän toivepostauksen, vaikkakin sen sisältö jää hyvin laihaksi – kahvia, töitä, blogia, töitä, kahvia, blogitöitä… Tässä kuitenkin nyt sitten tämän päivän tekemiset aamuseiskan herätyksestä iltakasin iltapalaan. 🙂

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

7:00 herätyskello piippaa

7:15 en ole vieläkään jaksanut nousta, vaikka torkku pirisee ärsyttävästi korvanjuurella

7:20 pakko nousta, ei voi mitään, ylös ja sassiin sillä kohta on jo kiire. Tänä aamuna väsyttää normaaliakin enemmän ja silmät ovat ihan hiekkaisen tuntuiset.

7:21 herättelen tyttöä kouluun

7:22 Aamupuuhailua ja aamupalan väkertämistä, peilistä katsoo mustilla silmänalusilla varustettu hiuspeikko. 🙂

7:25 huutelen neitiä kuudetta kertaa nousemaan

7:26 ah, kahvia. Nyt alkaa silmä aukeamaan, minulla ja tytöllä. Aamupuuhia ja -palaa. Kirjoitan muistilehtiöön talteen aamun tekemiset, jotteivat unohdu.

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

8:00 tyttö lähtee kouluun ja minä laitan santsikahvit valumaan. Vastailen blogikommentteihin, Instagram-viesteihin, Messengeriin tulleisiin viesteihin, Facebook-kommentteihin ja kolmeen blogiin liittyvään sähköpostiin.

8:35 istahdan työpöydän ääreen (eli ruokapöytäni ääreen), läppärin, muistion, kynän ja paperipinkan kanssa tekemään töitä – puheluita, sähköposteja, taulukkoja, lisää puheluita, suunnittelua, aikataulutusta… Välissä yksi puhelu isännöitsijälle parvekkeen saumauskorjausta koskien.

10:36 keitän lisää kahvia, samalla hörppään myös Beroccan ja nappaan muutkin vitamiinit jotka aamulta (taas) unohtuivat. Pikana myös yksi banaani nassuun töiden lomassa.

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

12:24 tyttö tulee koulusta, välipalaa, kuulumisten vaihtoa, läksyjuttuja ja huomisen pajapäivän läpikäyntiä.

13:03 istun takaisin koneen ääreen, vastailua blogikommentteihin ja yhteen Facebook-viestiin. Työt jatkuvat.

13:22 työt keskeytyy kun ystävä soittaa, hetken rupattelua tulevaan reissuun liittyen. Tyttö lähtee ulos kavereiden kanssa.

13:41 työt jatkuu, viimeistä viedään jo.

15:29 Valmista tuli, läppärin kansi kiinni (hetkeksi) ja paperit mappiin. Soitto tytölle.

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

15:43 avaan läppärin ja vastailen sähköposteihin. Alan suunnittelemaan huomisen blogipostausta ja editoimaan siihen liittyvää videota. Mietin samalla mistä tänään haluaisin teille postailla blogissa, julkaisenko tämän “päivä kanssani” -postauksen vai jotakin muuta…

15:57 tyttö tulee kotiin, alan kokkailemaan päivän ruokaa – perunoita, savulohta (ostettu valmiina kaupasta), kalapuikkoja (tytön toiveesta), tilli-kermaviilikastike ja rehut. Jälkkäriksi maistellaan vanilja-mämmiä, en tykännyt enkä aio ostaa toiste.

17:10 nyt on napa täynnä, hetken on pakko huilata sulattelemassa sohvalla ja käyttää tilanne hyväksi – on hetki aikaa pelata puhelimella mahjongia, jes! Pelikentästä 812 jatketaan ja viisi kenttää pääsin eteenpäin, hyvä minä! 🙂

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

17:45 Soitto siskolle ja pikatreffit erään asian merkeissä.

18:24 Ruokakaupan kautta kotiin, piti hakea täydennystä kuten kahvia ja maitoa.

18:45 Kävelylenkille raittiiseen ulkoilmaan, ai että miten rakastan näitä keväisiä iltoja kun ampparit ja muut pörriäiset eivät vielä riivaa. 🙂

19:30 Kotona, sauna päälle, mietiskelen mitä laitan kuvitukseksi tälle postaukselle… minä istumassa tietokoneella on tylsääkin tylsempää, enkä ole tajunnut kuvata juuri mitään päivän tekemisistä. Aamukahvista otin kuvan, mutta siihen se sitten jäikin. Puhelu toisen ystävän kanssa, kuulumisten vaihtoa, kerron tästä työn alla olevasta päivä kanssani -postauksesta ja hihittelemme sille miten monotonista puurtamista tavisarki on – miten paljon upeamman ja kiinnostavamman tarinan olisi saanut aikaan sellaisena päivänä kun juoksen palavereissa (videokokousten sijaan) tai seikkailen sisustustapahtumissa, keitän samalla vielä yhdet kahvit.

20:02 Nyt pääsee saunaan! Päivän paras hetki! 🙂

20:29 Iltapalaksi puuroa, mustikoita, leipää, voita ja juustoa, teetä ja tytölle lasillinen kaakaota. Jutustelua tytön kanssa, hampaiden pesua jne. iltapuuhastelua. Kohta tyttö lähtee nukkumaan ja minä menen “nukkumaan” eli katselemaan sänkyyn Viaplayn uutuussarja Wistingia – aikuisen oikeudet. 😀

20:41 Näppäilen postauksen loppuun. Julkaisen postauksen än-yy-tee-NYT! 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

Ps. Huomenna luvassa spesiaalimpi postaus videoineen ja arvontoineen, jollaista ei blogissa olekaan aikaisemmin nähty – tulethan pääsiäispuuhien lomassa kurkkaamaan! 

4 kommenttia “Tavallinen arkipäivä – Päivä kanssani

  1. Kiva postausidea. Olisi kiva kyllä tällaisessa postauksessa että kuvat liittyisi päivään. Vaikka kävelylenkiltä ja ruuista ainakin saisi kuvat, jos työhön liittyvät kuvat tuntuisi tylsältä, kun työ tapahtuu läppärin ääressä. 🙂

    1. Sini: olen samaa mieltä, harmittaa että muistin ottaa kuvan vain aamukahvista. Jos joskus päädyn tekemään vastaavan tapaisen postauksen niin yritän muistaa kuvata. Videomuodossa on paljon helpompi tälläinen toteuttaa ja instan storeihin jaankin meidän arkiaskareita lähes päivittäin. Luulen että teen YouTube-videon muodossa ensi kerralla ja kokoan videoksi satunnaiset otokset joita puhelimella kuvailen. 🙂

    1. Irina: oujee, sen äärelle siis kohtapuoliin! ? Tämän parempaa pääsiäisen aloitusta en olisi voinut toivoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *