Asupostaus | Vaaleansiniset KARVE-farkut, raitapaita & trenssi!

Pari viikkoa sitten piipahdin Kampin Carlingsissa katsomassa vaaleansinisiä korkeavyötäröisiä Leviksiä ja marssin lopulta kaupasta ulos äärimmäisen onnellisena saamastani loistavasta palvelusta. Levikset jäivät kauppaan, mutta mukaani tarttui Carlingsin oman KARVE-farkkumerkin pikimustat korkeavyötäröiset farkut, sekä hienostuneesti revityt supermukavat vaaleat pillifarkut. Ostopäätökseeni vaikutti myönteisesti KARVE-brändin eettiset ja ekologiset arvot – farkut ovat ensimmäisten joukossa nimittäin saaneet Joutsenmerkin. ♥

KARVE farkut joutsenmerkki ekologinen valinta asukokonaisuus Omakotivalkoinen
KARVE farkut joutsenmerkki ekologinen valinta asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Joutsenmerkki – Laadukkaat farkut

Luomupuuvillasta ja kierrätetystä polyesteristä valmistetun KARVE-farkumalliston on suunnitellut ruotsalainen Martin Gustafsson, joka on suunnitellut vaatteita mm. Acnelle ja Never Denimille. Yksinoikeudella Carlings-ketjulle suunniteltujen KARVE-farkkujen ulkonäkö on minimalistisen moderni ja ajattomalla tavalla aina muodikas. Farkut valmistetaan Turkissa hyvissä olosuhteissa tarkan valvonnan alla ja hyvä työn laatu sekä läpivärjätty puuvillakuitu pitää huolen kestävyydestä ilman vaarallisia lisäaineita.

Joutsenmerkin saadakseen vaatteen pitää täyttää seuraavat kriteerit:

 • eivät sisällä haitallisia kemikaaleja
 • ovat hyvälaatuisia
 • eivät päästä väriä
 • valmistetaan pääosin luomupuuvillasta
 • valmistetaan hyvissä työolosuhteissa

KARVE-farkuissa nämä kaikki eettiset ja ekologiset kriteerit täyttyvät ja silti farkkujen hinta on saatu pysymään kohtuullisena ja kukkarolle sopivana. Halvimmasta päästä ne eivät tokikaan ole, mutta parin viikon käyttökokemuksella uskallan vakuuttaa että sekä mustat että vaaleansiniset farkut pitävät muotonsa venähtämättä sekä käytössä että pesuissa.

Olemme siirtymässä aikaan, jossa asiakkaista tulee entistä ympäristötietoisempia. Kokonaista alaa ei voi muuttaa hetkessä, mutta meillä on ollut alusta alkaen tavoitteena, että KARVE tulisi olemaan merkki, jolla on selkeät ympäristötavoitteet. Olemme tehneet tiiviisti työtä Joutsenmerkin kanssa ja tarkastelleet koko tuotantoprosessia nähdäksemme, mitä voisimme tehdä vihreämmin. Sertifiointi on ollut tässä koko ajan tavoitteena. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme merkin ja voimme nyt tarjota asiakkaille markkinoiden ensimmäiset joutsenmerkityt farkut”, sanoo KARVEn suunnittelija Martin Gustafsson.

KARVE farkut joutsenmerkki ekologinen valinta asukokonaisuus Omakotivalkoinen
KARVE farkut joutsenmerkki ekologinen valinta asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Täydellinen istuvuus & mukavuus

Sovituskopissa vaikutuksen minuun teki KARVE-farkkujen istuvuus, joka on äärimmäisen mukava. Ensimmäistä kertaa löysin myös sellaiset farkut, joissa kulutukset asettuvat oikeisiin kohtiin. Lyhyenä ihmisenä ongelmana on ollut erityisesti polvien kulutukset, jotka ovat lähes poikkeuksetta sijainneet 15cm polven alla johtuen siitä että useimmat vaatteet suunnitellaan 175cm pituisten mallien mukaan. KARVE-farkut suunnitellaan meidän tavallisten ihmisten vartaloille ja kannustankin kaikkia täydellisten farkkujen metsästäjiä lähtemään Carlingsille sovittamaan KARVEn farkkuja..

En ole omistanut vaaleita farkkuja yli kymmeneen vuoteen ja tämä onkin todellinen yllätysveto kun tepastelen uusissa housuissani tuttujeni eteen. ? Saa nähdä päädynkö laittamaan nämä vaaleat farkut jalkaani huomenna, kun astelen Kauppakeskus Karisman sisustustapahtuman lavalle kertomaan kevään ja kesän trendeistä.

Asupostaus KARVE farkut Carlings Marimekko Mari raitapaita Vagabond tennarit omakotivalkoinen
KARVE farkut joutsenmerkki ekologinen valinta asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Sovituskopissa peilatessa pähkäilin että voiko tämän ikäinen enää vetää jalkaansa ns. nuorisofarkkuja ilman että näyttää kornilta, mutta hei – jos Meryl Streep, Susan Sarandon, Sandra Bullock ja aina tyylikäs Helen Mirrenkin reikäfarkkuihin pukeutuu niin miksen minäkin. 🙂

Marimekon mustavalkoinen raitapaita ja Vagabondin nauhattomat ja ”aikuismaiset” tennarit ovat mielestäni loistava yhdistelmä kulutettujen farkkujen kanssa. Agenttitakiksi tytön nimeämä musta trenssi rauhoittaa myös asukokonaisuutta ja toimii tyylikkäänä kontrastina vaaleille repalefarkuille.

Ihanaa perjantaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Asupostaus | Vaaleansiniset KARVE-farkut, raitapaita & trenssi!

 1. 175-senttisenä hoikkana naisena on pakko naurahtaa, et musta taas tuntuu, et vaatteet suunnitellaan järjestään 165-senttisille 🙂 Paitojen hihat loppuvat ranteiden yläpuolelle, mekkojen vyötärö on missä sattuu jne. Terveisin ”toinen tavallinen turhautunut kuluttaja”

  1. U: taitaa olla juuri niin kuin mainitsit, yläosat on lyhytkätisille ja alaosat pitkäsäärisille. 😀 Hihojen pituus ei kasva juurikaan vaikka kuinka ison paidan ostaa, ainoastaan hartialinja levenee ja tämä jos mikä on hoikalle pitkälle naiselle pahin yhdistelmä. Toinen ongelma on napapaita-pituus – kun löydät hyvän paidan niin se on joko pitkä teltta tai kädet nostaessa vilkkuu napa. 😀

 2. Pirteän kesäiset pöksyt. Värikin juuri passeli. Muoti kuuluu ehdottomasti kaikille. ? ikähän on vaan numero… itse sorrun aina ja yhä uudestaan lempiväriini mustaan sekä housuissa että paidoissa. Josko kesällä repäisis ja hommais kukkamekon.

  1. Teija: Vaaleansininen on minulle todella räväkkä valinta. 😀 En tiedä koenko oloani niissä täysin normaaliksi, vähän aina hymyilyttää pistää jalkaan repaleiset farkut, mutta ovat tosiaan supermukavat ja päälle puettuna hyvinkin äkkiä unohtuu että ne poikkeavat radikaalisti normaalista mustavalkoisesta tyylistäni. 🙂

 3. Kiva saada taas pitkästä aikaa vaatepostauksiakin! 🙂
  Kovasti kiinnostaisi saada ”vaatekaapin” sisällöstä taas jossain välissä postausta ja erityisesti merkki vinkit kiinnostaa eli mistä löytää laadukkaita trikoopaitoja, teeppareita tms!

  1. Lulu: Kiitokset postaustoiveesta, laitan sen talteen. 🙂 Kesän korvalla voisin yrittää kehitellä postauksen johon poimisin merkkejä ja kokemuksiani. Ostan yleensä tietyn merkkisiä vaatteita, joista tiedän että ovat hintansa väärtejä ja aika harvakseltaan kokeilen uusia merkkejä. Tämä Karve-farkku oli ihan tuntematon minulle ja onneksi Carlingsin myyjä niitä minulle ehdotti sovitettavaksi, sillä muuten olisin kävellyt vain niiden ohi. Katsotaan mitä saan aikaiseksi, yritän ehtiä selvittelemään vähän taustoja eri merkeiltä ja niiden pohjalta voisin keksiä jonkinlaisen postauksen paitapuolen suosituksiin. 🙂 Itsekin etsiskelen edelleen laadukkaita peruspaitoja ja vesiperän olen tähän mennessä niiden suhteen vetänyt, joten vinkkejä kaipailen itsekin tämän aiheen tiimoita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *