5 väriä -somehaaste: Punainen

Värien käyttöön innostava 5 väriä -somehaasteeni on lähtenyt mukavasti lentoon ja ystäväni oli bongannut sen jo Facebookissa omalta kaveriltaan, joka oli jakanut aivan ihanan kuvakollaasin sisustuksessa käyttämästään tehosteväristä punaisesta. Siitä inspiroituneena kävin selailemassa vanhoja blogipostauksiani ja aika paljon on paloauton punaista nähty myös meidänkin kotona – punainen, valkoinen ja musta on kivalla tavalla räväkkä värimix vai mitä olette mieltä?

Omakotivalkoinen valkoinen sisustus punaiset tulppaanit synttärit

Omakotivalkoinen valkoinen sisustus punaiset tulppaanit synttärit

Kukat ovat helpoin tapa tuoda värikkyyttä sisustukseen ja etenkin punaisen ja valkoisen yhdistelmä on sellainen, joka todella toimii katseenvangitsijana. Punaisia tulppaaneita, ruusuja ja neilikoita löytyy yleensä aina kaupasta kuin kaupasta, ja onhan tuo punainen aikamoinen intohimon väri – sitä ei voi olla huomaamatta millään. 🙂

Sudio langattomat kuulokkeet kokemuksia

Jos haluan kunnolla säväyttää, lakkaan kynnet ja punaan huulet paloauton punaiseksi. Punaisten huulien kanssa muu meikki saa olla hyvin neutraali ja punainen kynsilakka vuorostaan tuo näyttävyyttä pelkistettyyn mustaan asukokonaisuuteen. Yksinkertaiset ja selkeät asiat ja yksityiskohdat ovat makuuni niin pukeutumisessa, meikissä kuin sisustuksessakin.

Treenivaatteet punainen superdry huppari Aim trikoot

Punaisten kynsien ja huulipunan ohella olen pukenut päälleni muutamia punaisia paitoja. Punainen raitapaita oli huonolaatuinen vitosen löytö – yhden sesongin vaate, josta tein siivousrättejä parvekkeen ja siitepölyn siivoamiseen. Punainen on niin dominoiva väri että harvemmin haluan punaiseen pukeutua, vaikka kaupoissa aina päädynkin hipelöimään punaisia toppeja ja mekkoja. Punaisista korkkareista (totaalimustaan asuun yhdistettynä) haaveilen silti, mutta koska en juurikaan korkkareilla käppäile niin en niitä tarvitse, yhdet mustat riittävät minulle. 🙂

5 väriä somehaaste punainen valkoinen musta sisustus

Pienillä yksityiskohdilla saa elävöitettyä sisustusta paljonkin ja väriä voi tuoda esille ihan tavallisillakin tavaroilla, kuten keittokirjoilla ja pienelektroniikalla. Genevan punaiseen nahkaan kääritty Touring S -mallin bluetooth-kaiutin käväisi meillä lainassa aikanaan ja oli todella näyttävä, omakseni ostin kuitenkin tylsästi mustan version joka on ajatton ja sopii takuuvarmasti aina kaikenlaiseen sisustukseen tästä tulevaisuuteen.

YO ZEN Sisustustuotteet Origami Swan suomalainen design

Värikkyyttä saa luotua keittiöön hyvin helposti huoneenlämmössä säilytettävillä hedelmillä, vihanneksilla ja yrteillä. Etenkin tomaatti on sellainen, joka kannattaa jättää esille kauniiseen kulhoon, kuten myös herkulliset omenat, appelsiinit ja banaanit. Keittiö on minulle sellainen paikka, jota en halua sisustaa “tukkoon” pienesineillä, vaan hyödynnän kotoisuuden luomisessa tarpeellisia ruoka-aineksia ja keittiövälineitä, jotka saavat olla näkyvillä.

5 väriä somehaaste punainen valkoinen musta sisustus

Ja loppuun vielä bonusporkkana – olohuoneen punainen seinä. Seinä ei siis ole koskaan ollut oikeasti punainen, vaan kuva liittyy parin vuoden takaiseen kuvanmuokkauksella tehtyyn testailuun, jossa kokeilin miltä eri väriset seinät näyttäisivät ns. livenä. Tuossa on jotakin todella maagista, mutta on liian voimakas tullakseen koskaan todeksi kotonani. Mitä sinä tykkäät? Onko liian hurja? 🙂

 * * *

5 väriä -somehaasteen ideana on siis kuvata viisi erilaista kodin, tilan tai pukeutumisen keskipisteessä olevaa väriä viiden eri postauksen muodossa. Haasteen tarkoituksena on innostaa ja inspiroida monipuoliseen värien käyttöön, sekä auttaa myös havainnoimaan ympäristöään – värejä on kaikkialla! Ota sinäkin osaa haasteeseen ja koosta 5 somejulkaisua (kuvakollaasi tai kuvakaruselli) valitsemastasi kodin, tilan, pukeutumisen tai meikin keskipisteenä / kohokohtana olevasta väristä. Liitä julkaisuun #5väriähaaste -hashtag ja haasta halutessasi mukaan 5 ystävääsi. 🙂

Käy lukemassa myös haasteen ensimmäinen osa, jonka väriksi valitsin sinisen → 5-varia-somehaaste-sininen

Iloista ja aurinkoista perjantaita kaikille!

6 kommenttia “5 väriä -somehaaste: Punainen

  1. Kiitos tästä haasteesta, otin sen käyttöön ja tein ensimmäisen päivityksen ja väriksi valitsin pojan huoneen tehoste värin turkoosin vihreän. En pidä punaisesta mutta sinun sisustuksessa se näyttää hyvältä. Meidän kodin sisustus on valkoharmaa ja vaaleansininen. Muita värejä on vihreä, turkoosi ja tummansininen. Kukissa valitsen valkoisen lisänä joskus keltaista ja oranssia.

    1. Marine: ihanaa että nappasit haasteen vastaan. 🙂 Vaaleansininen on valkoisen ja harmaan kanssa ihanan pehmeä yhdistelmä, tykkään! ❤️

  2. Huiiiiiii.Punaiset seinät,en tykkää.Itse en pystyisi tuollaisessa huoneessa olla hetkeäkään.Muuten noina pieninä ripauksina tosi kaunis ja raikas.

    1. Nanna: punainen on todella dominantti väri ja en usko että viihtyisin pitkään huoneessa jossa punaiseksi maalattu seinä. 😀 Pienissä yksityiskohdissa punainen sen sijaan toimii upeasti, etenkin kukissa valkoisen ja vihreän kanssa. ❤️

  3. Olen viihtynyt jo yli 10 vuotta asunnossa, jonka olohuoneen kaikki seinät ovat punaisia. En kylläkään valinnut paloautonpunaista vaan hiukan ruskeaan taittavaa punaista. Se toimii yhdessä harmaan, ruskean ja poltetun oranssin kanssa. Punavalkoinen on mielestäni liian raju väriyhdistelmä, olohuoneessani vain ikkunan- ja ovenpielet, lattialistat sekä katto ovat valkoisia.

    1. AnnA: Tummempi punaisen sävy olisi minunkin silmään miellyttävämpi, kirkkaan punainen on niin hallitseva ja räiskyvä ettei se isona pintana toimisi pitkään – en osaisi rauhoittua kirkkaanpunaisessa huoneessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *