Alle 100€ jatkettava ruokapöytä – Kokemuksia IKEA Vängsta

Minulta kysellään lähes viikottain mielipidettä ja kokemuksia Ikean alle 100€ hintaisesta jatkettavasta Vängsta-ruokapöydästä, joka kuuluu Ikean hintaluokassa halvimpaan kastiin. Meille pöytä tuli alun alkaen täysin tilapäisenä ja lyhytaikaisena hankintana korvaamaan keikkuvaa pyöreää ruokapöytää ja olen itsekin yllättynyt siitä miten tämä Vängsta lopulta tulla jämähti ja lunasti paikkansa meidän kotoota. 🙂

Vängsta-ruokapöydän koko on 75 x 120cm ja sen ääreen mahtuu neljä ihmistä. Pöytälevyn alle piiloutuvan jatkopalan kanssa pituuden saa kasvatettua 180cm mittaiseksi, jolloin istumapaikkoja on 6-8 hengelle riippuen kattauksen koosta.

Pöytä on syvyyssuunnassa melko kapea, vain 75cm, joka asettaa tietysti omanlaisensa rajoitteet koristeellisille kattauksille ja ruokien esillelaitolle, mutta normaalissa lapsiperheen arjessa pöytä on loistavan kokoinen.

Ikean pöydällä on hintaa vaivaiset 99€, joka on laatuun nähden suorastaan naurettavan halpa. Valkoinen laminaattikansi lepää jämäkän teräskehikon päällä ja on todellakin jokaisen pennosensa arvoinen.

Pöytä on tukeva sekä 120cm että 180cm pituudessa ja laminaattipinnoitteisen pöytäkannen ansiosta se kestää kovaakin kohtelua naarmuuntumatta. Näin helppohoitoista ruokapöytää en ole aikaisemmin omistanut ja annan sille täydet 10 pistettä ja papukaijamerkin päälle. 🙂

Pöydän piti alunperin olla meillä vain väliaikaisesti, eli siihen asti kunnes olisin löytänyt tilalle jotakin elinikäistä ja mahdollisesti puusepän mittatilaustyönä valmistamaa… mutta niin vaan kävi, että Vängsta on palvellut meitä kohta jo kaksi vuotta enkä ole lähiaikoinakaan ajatellut asian suhteen tehdä muutoksia.

Kukapa olisi uskonut että tämä Ikealainen tulee ja valloittaa koko meidän keittiön, ja samanlainen pöytä oli miehelläkin tarkoituksena keittiöönsä hankkia mutta hän jäi odottelemaan josko tämä meidän pöytä joskus vapautuu… ehkä. 🙂

Kokemukseni Ikean Vängsta-ruokapöydästä lähes kahden vuoden käytön perusteella on pelkästään positiivinen, suosittelen tätä pöytää mielelläni kaikille – etenkin lapsiperheille ja pieniin koteihin, mutta myös heille joilla ei ole ollut ajatuksena ostaa jatkettavaa ruokapöytää. 🙂

Nyt kirmaan ulos grillailemaan ja toivotan kaikille aurinkoista ja leppoisaa lauantaita!

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Alle 100€ jatkettava ruokapöytä – Kokemuksia IKEA Vängsta

  1. Noora: paljoa ei ole ”minun” vanhaa hänen kotonaan, makuuhuoneessa ainoastaan pari pussilakanaa ja tyynyliinaa, keittiössä kolme tuolia ja hänen työpisteenään on tytön huoneessa aikoinaan ollut String-hylly. 🙂 Mies tykkää sisustaa itse ja toki joskus kysyy myös minulta mielipiteitä, mutta muuten hyvin itsenäisesti on valinnut kalusteensa ja tavaransa. 🙂

 1. Ikean tuotteet on hintaan nähden ihan todella kestäviä. Meillä on Ikean Bjursta, joka on samaa hintaluokkaa. On ollut meillä nyt 2 vuotta eikä mitään moitittavaa!

  1. Johanna: jotkin Ikean kalusteet ovat aidosti laadukkaita, Bjursta-pöydistä olen kuullut paljon positiivisia kokemuksia. 🙂

  1. Moona: tuolit ovat Muuton Visu-tuolit joissa jalkana valkoinen teräsjalka. Saatavana on siis myös puiset jalat, ja monta eri väriä jotka sesongeittain välillä vaihtuvat. 🙂

 2. Moi Miia! Mistä olet ostanut nuo ihanat pyöreät tabletit / lautasen aluset? Tarttisin juuri tuollaiset!! Ihanaa kesäiltaa ?

 3. Pöytä on kyllä nätti ja hinta ei päätä huimaa.Meillä koottiin vasta Ikean lasivitriini, niin ovi pompsahti itsestään pois paikoiltaan ja räsähti lattialle miljooniksi lasisiruiksi.

  1. Aikku: auts, kauhea tilalle. 🙁 Olisikohan saranoissa ollut jotain jännitettä jonka takia ovi irtosi? Ikealla on monen laatuista tavaraa, osa on hyviä mutta joukkoon mahtuu myös huonolaatuista. Sen takia googlettelen yleensä kokemuksia ikean tuotteista ennen ostamista, jotta välttyisin pahimmilta ongelmilta. Tuota teidän oven irtoamista ei silti olisi voinut ennustaa, tosi ikävä juttu. 🙁

 4. Ikeasta voi tosiaan tehdä hyviä löytöjä, kuten tuon ruokapöydän. Kaiken ei tarvitse olla kallista ollakseen hyvää. Toisaalta pidän myös siitä, että sisustaa desingilla, kirpputorilöydöillä ja ns. “Ikea-kamalla” sekaisin. Silloin saa mukavaa kerroksellisuutta ja persoonallisuutta kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *