UUTTA! 5 väriä somehaaste – Sininen

Kesä on iloisten värien aikaa! Haluan tuoda blogi- ja somemaailmaan ripauksen nostalgiaa starttaamalla haasteen, jonka ideana on kuvata viisi erilaista kodin, tilan tai pukeutumisen keskipisteessä olevaa väriä viiden eri postauksen muodossa. 5 väriä somehaasteen tarkoituksena on innostaa ja inspiroida monipuoliseen värien käyttöön, sekä auttaa havainnoimaan ympäristöään – värejä on ihan kaikkialla kun tarkkaan katsoo.

5 väriä somehaaste sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön
Sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön

5 väriä somehaaste – Sininen

Minulle 5 väriä somehaaste on haasteellinen, sillä sisustuksesta ja vaatekaapista löytyvien värien määrä on vähäinen. Yllättävää kyllä, pienellä kaivelulla löysin montakin upeaa väriä joita olen etenkin sisustuksessa vuosien varrella käyttänyt.

Haastesarjan haluan ehdottomasti aloittaa vanhalla lempivärilläni sinisellä, joka on yli vuosikymmenen jälkeen onnistunut saamaan minut uudelleen pauloihinsa. Valkoinen, sininen ja vihreä ovat absoluuttisen kaunis värikombinaatio minun silmissäni. Vastikään ostamani Pentikin sinivihreä vesivärimaalausta muistuttava Pelargonia-tyynynpäällinen saa minut iloiseksi. ♥

5 väriä somehaaste sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön
5 väriä somehaaste sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön

Ripotellen sinistä sisustukseen

Sinistä ripottelin sisustukseen ennen tätä kesää viimeksi lokakuussa 2017 Familonin yhteistyössä toteutetun syyskampanjan merkeissä (postaus TÄÄLLÄ). Raikkaan skandinaavisen Ultra Raita-pussilakanan toinen puoli oli tummansininen ja toinen valkoinen, käänteisillä raidoilla elävöitettynä.

Tämän pussilakanan mies nappasi omakseen ja se on edelleen aktiivisessa käytössä. Voin suurella tyytyväisyydellä suositella Familonin Ultra-sarjaa kaikille, värit ovat pysyneet haalistumattomina jopa kuivausrummun käytöstä huolimatta.

Rakkaan isän lempiväri sininen

Rakkaan isäni lempiväri

Syksyllä 2016 (postaus TÄÄLLÄ) ostin iskän muistoksi useita kertoja sinisiä neilikoita, sinikoita ja kynttilöitä – sininen kun oli isäni lempiväri. ♥ Tuosta syksystä en paljoakaan mitään muista, arki valui eteenpäin sumussa hautajaisjärjestelyjä tehden ja muista huolta pitäen.

Ainoa selkeä asia joka jäi mieleen on tunne siitä, että olen vahva. Olen pitänyt itseäni aina meidän perheen ”heikoimpana lenkkinä”, sellaisena ylitunteellisena ja lapsenomaisena käpertyjänä. Niin vaan jostakin sydämen ja mielen perukoilta sain voimia hoitaa käytännönasiat ja samalla myös tukea ja kannatella toisia. Ehkä se oli isä, joka siirsi oman sisukkuutensa ja energiansa minulle lainaan… ♥

Metsään on tullut jo syys, lohduton yön hämäryys, vaan hongat huokaillessaan suojaavat kukkia maan. Hongiston suojaan on jäänehet pienoiset; metsäorvokit nuo syksy unhoitti laasta pois. Yksinäin alla päin saavun kukkien luo, poimin ne armaallein. Anteeksi saan, tien onnelaan, tunnen taas löytänein.” – Metsäkukkia / Anu Tuulos

5 väriä somehaaste sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön

Katson sineen taivaan

Sininen on merkittävä väri myös ikkunoiden takaa avautuvassa maisemassa, joka on kuin taulu. Etenkin näin kesäaikaan olohuoneen, makuuhuoneen ja parvekkeen edessä avautuva taivasmaisema tuo värikkyyden tuntua kotiin, vaikkei varsinaisesti sisätilaa tai maallista mammonaa olekaan. Maisemalla on minulle suuri merkitys ja vaikka rakastankin asua kaupungissa, haluan että luonto on lähellä.

5 väriä somehaaste sininen innostaa ja inspiroi monipuoliseen värien käyttöön

Sinisävyinen kesämekko

Sinistä on nähty kerran myös päälläni. Viime kesänä Uffista ostamani ja tuunaamani hulmuhelmainen kesämekko (postaus TÄÄLLÄ) pääsi käyttöön neljästi ja on sittemmin palautunut takaisin Uffille kiertoon. Myös sinistä kynsilakkaa laitoin muutaman kerran, mutta sen totesin olevan turhan räväkkä omaan makuuni. 🙂

 * * *

En halunnut rajata 5 väriä -somehaastetta koskemaan pelkästään sisustusta tai bloggaajia, sillä toivon että haasteen avulla löytäisin sisustusinspiraation lisäksi myös pukeutumisideoita kesän juhliin liittyen. Tämän vuoksi haastan 5 bloggaajan lisäksi myös 5 Instagramissa vahvasti vaikuttavaa somettajaa ja haasteen voi vapaasti napata mukaan tästä myös kaikki muutkin. 🙂

5-osaisen somehaasteen idea on siis seuraavanlainen:

Koosta 5 blogipostausta tai muuta some-kuvajulkaisua (kuvakollaasi tai kuvakaruselli) valitsemastasi kodin, tilan, pukeutumisen tai meikin keskipisteenä / kohokohtana olevasta väristä. Liitä julkaisuun #5väriähaaste -hashtag ja haasta mukaan 5 bloggaajaa, somettajaa tai ystävääsi.

Haastan mukaan meiltä CASA Blogeista Suvisvilla-blogia kirjoittavan Suvin sekä ammattilaisen näkökulman mahdollistavan sisustussuunnittelija Milla Ekin.

Lisäksi haaste lähtee Talostakoti-blogin ihanalle Sannalle, tavarakaaoksen kesyttäjälle ja nimikaimalleni Järjestyksen Koodi -blogin Miialle, sekä muuttopuuhien parissa parhaillaan painivalle Rouva Kiljuselle. 🙂 Toivottavasti rakkaat blogikollegani tartutte haasteeseen!

Instagramin päivityksestäni TÄÄLTÄ löydätte viisi ihanaa tyyppiä lisää, joille #5väriähaaste lähtee eteenpäin.

Aurinkoista päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *