Lohi-caesarsalaatti – Hellekesän herkkuruoka

Huh hellettä, ihanaa että on saatu nautiskella paahteesta vaikkakin helteinen sää on vienyt ruokahalut mennessään. Mieli ei tee mitään lämmintä saati tukevaa, perinteiset keitot ja laatikot ei todellakaan maita ja siirryimmekin smoothie- ja salaattilinjalle. Eilen söimme grillivartaita ja kanafileetä uusien perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kylkiäisenä, tänään päivän ruokana oli lohi-caesarsalaattia, jonka valmistus vie vain 5 minuuttia – superhyvää eikä tule ähkyä. 🙂

Lohi-caesarsalaatti resepti hellekesän herkkuruoka omakotivalkoinen
Lohi-caesarsalaatti resepti hellekesän herkkuruoka omakotivalkoinen

Lohi-Caesarsalaatti

pääruoaksi kahdelle

  • 250g romaansalaatti (romaine- ja romanosalaatti)
  • noin 250g loimu- tai savulohta
  • 2 kourallista parmesaanilastuja
  • 100g Pirkka valkosipuli-persilja krutonkeja
  • caesar-salaattikastiketta oman maun mukaan

Pese salaatti ja ravistele kuivaksi. Pilko salaatti pieneksi ja annostele suoraan lautasille. Ripottele juustolastut ja krutongit salaatin päälle, nostele annoskokoiset lohipalat ja lisää kastiketta oman maun mukaan. Nauti välittömästi raikkaan kesäjuoman kera.

Lohi-caesarsalaatti resepti hellekesän herkkuruoka omakotivalkoinen
Lohi-caesarsalaatti resepti hellekesän herkkuruoka omakotivalkoinen

Nam – juuri sopivan kevyttä kesähelteeseen, mutta silti riittävän täyttävää ettei maha heti kurni uudestaan. 🙂 Tässä kevyen ruokaisassa salaatissa puhtaat ja selkeästi erottuvat maut pääsevät oikeuksiinsa ja vievät nälän mennessään. Heimon Kalan lohi on aina ollut oma lempparini ja huomasin että ostamani S-ketjun Rainbow-lohi on myös samasta kalapaikasta kotoisin. Parmesaani ja lohi sopivat tosi hyvin yhteen ja tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos et vielä ole lohi-caesaria maistanut – on meinaan parempaa kuin kana-ceasar! 🙂

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Lue myös: ➤ Vuohenjuusto-avokado salaatti cashew-pähkinöillä


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *