Superlöytö – Täydellinen päiväpeitto alle 20 eurolla

Olen elellyt ilman päiväpeittoa jo pitkään enkä ole sellaista kaipaillut kuin vasta nyt tämän kesän aikana. En tiedä onko siitepölyä normaalia runsaammin ilmassa vai mikä ihme on syynä, mutta kuukauden ajan olen joka ilta löytänyt valkoisen pussilakanan päälta pölykerroksen ja joutunut ravistelemaan peittoa ennen nukkumaan menoa. Etsiskelin mieleistä päiväpeittoa monesta eri kaupasta ja sattumalta bongasin Jyskistä nukkumiseen tarkoitetun KUNNA-peitteen, joka soveltuu sellaisenaan myös päiväpeitoksi valkoisen reunakanttauksen ja hieman liukkaan pinnan ansiosta. 🙂

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Jyskin puhtaanvalkoinen KUNNA-peite on tuplakokoinen ja sen mitat ovat 200x220cm. Sen täytteenä on käytetty 1400g silikonoitua ontelokuitua ja pintakangas on polyesterimikrokuitua. Muhkea peitto on tikattu pystytikkauksella, mutta peiton kääntämällä se muuntuu vaakasuuntaiseksi. Tästä ominaisuudesta tykkään todella paljon, sillä nyt saan halutessani vaihdettua petauksen lookkia pysty- tai vaakaraidoiksi fiiliksen mukaan. 🙂

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Peiton normaalihinta on 30€ ja kassalla vasta huomasin että se kuuluu jonkinlaiseen etukampanjaan, jonka myötä hinta tipahti 18,50 euroon – suorastaan superhalpa hinta näinkin laadukkaan tuntuisesta ja muhkeasta peitosta. 🙂

Kampanjatarjous näytti olevan voimassa 20.6. asti, joten tässä hyvä vinkki jos kaipailet uutta peittoa tai päiväpeittoa. Futon-tyyppiseen sänkyyn ja kotelopetaukseen tämä soveltuu 120-160cm kokoisten patjojen ympärille. Perinteiseen petaukseen optimaalinen sängykoko on 120-140cm  ja puolipetauksessa sänky saa olla leveydeltään jopa 180cm.

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Peiton mahtuu luultavasti pesemään 8kg pesukapasiteetin kokoisessa pesukoneessa ja kerron teille miten pesuoperaatio sujui kun sen aika on. Ainakin näin ensituntumalta vaikuttaa siltä että pölyhaituvat eivät tarraa peiton pintaan kiinni ja kevyt pölläytys riittää niiden poistoon. Tytön sängyssä oleva valkoinen puuvillainen vohvelikuvioitu päiväpeitto sen sijaan on kamala pölymagneetti ja imee itseensä aivan kaikki haituvat, sitä joutuu teippirullan kanssa siistimään vähintään kerran viikossa ja mielellään useamminkin jos vaan jaksaisin.

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Mitäs tykkäätte? Kumpi miellyttää enemmän silmää, vaaka- vai pystytikkaus? 🙂

14 kommenttia “Superlöytö – Täydellinen päiväpeitto alle 20 eurolla

  1. Vintagentti: Ollos hyvä vaan. 🙂 Vaakatikkaus saa sängyn näyttämään leveämmältä kuin mitä se oikeasti on, hauska efekti. 🙂

 1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä vierassänkyyn tätä katsomassa päiväpeitoksi. Pystyraita miellyttää omaa silmää enemmän. Kiitos myös remppapostauksista, siinä aina pieni kärpänen puraisee itseäkin. Esikoista odotamme ja lomalla olisi tarkoitus remppailla vierashuonetta lastenhuoneeksi. Ja sen jälkeen sisustella myös.
  Ja tosiaan tuntuu että tänä kesänä on ollut todella paljon siitepölyä ilmassa, nenä aivan tukossa ja viime viikonloppuna nousi kuume. Hyttysiä on myös extra paljon.

  1. Marine: Ole hyvä, ihan loistava hinta tuolla peitolla. 🙂 Pystyraita saa huoneen näyttämään isommalta ja vaakaraita vuorostaan luo illuusion leveämmästä sängystä, hauskasti hämäävät silmää. Kiva että remppapostaukset kiinnostavat, niitä on tulossa tässä kesän aikana reilusti ja mm. maaleista on tulossa mielenkiintoista materiaalia. 🙂

   Nuo hyttyset myös, argh, iltaisin niitä lentelee tosi paljon ja niskassa nytkin kutiseva paukama hyttysen jäljiltä. Yleensä ovat tulleet kiusaamaan vasta juhannuksen jälkeen mutta nyt on kummallinen invaasio meneillään.

  1. Q: samantapainen oli, Luhta Pilvi-päiväpeitto, mutta se oli kooltaan niin iso ettei sitä saanut pedattua tuohon uuteen sänkyyn. Ei mahtunut tunkemaan peittoa patjan ja sänkykehikon väliin. 🙂

 2. Vaakaraita miellyttää mun silmää enemmän tällä herkellä 🙂 Oletko saanut jo seinälle ne pienet hyllyt joita jo jokin aika sitten esittelit? Odottelin niitä kuvia innolla kun harkitsin itsellekin moisia hyllyjä mutta se innostus sitten unohtui ja ihan tyytyväinen olen ilmankin 🙂

 3. Hyvä idea. Nyt peitolla on 2 käyttötarkoitusta. Toimiihan myös vaikka vieraspeittona. Voi miten ihana on tuo makuuhuoneesi. Omassani on paljon tavaraa mutta pyrin vähentämään koko ajan ja punnitsen mitä oikeasti käytän. Sai kuvista taas inspiraatiota karsia turhaa. Selkeys on kauniimpaa.

  1. Minimalistimama: toimii myös vieraspeittona tottakai jos tarvetta. 🙂 kaksi kärpästä yhden hinnalla.

   Makuuhuoneen sisustus muovautui useamman vuoden aikana ja pienestä se minullakin alkoi. Turhat tavarat kun saa pois huoneesta, on se jo paljon ja hyvä alku. Makuuhuoneessa ei juurikaan muuta tarvita kuin hyvä sänky, vähän laskutilaa ja ehkä vaatesäilytys jos sen paikka on makkarissa. Kirjahyllyt ja työpöytä, ja krääsälipasto ovat kaikki sellaisia jotka pystyy pienehkössäkin kodissa siirtämään muihin huoneisiin. Paljon tsemppiä ja inspiroivaa kesää! ??

 4. Toimisiko siis ns normisti (eli pakettina) laskeutuvana päiväpeittona 160×200 sängyssä? Vai mikä on puolipetaus?

  1. Hikkanen: laskeutuvana päiväpeittona sängyn molemmin puolin jää enimmillään 60cm eli 30cm per puoli. Jos sänky ei ole kovin korkea, tuo voi riittää hyvinkin peittämään patjan molemmin puolin. Jenkkisänkyyn se on liian pieni.

   Puolipetaus on sellainen jossa peitto laitetaan vain jalkapäähän ja se peittää enintään puolet sängystä pituussuunnassa. On vähän kuin torkkupeiton korvike. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *