Suuri sisustusremontti osa 2 – Purkutyöt tehty

Sisustusremontti on edennyt hyvää vauhtia ja lähes kaikki purkutyö on tehty. Pari pientä juttua on vielä poistettava, jonka jälkeen kohteessa koittaa paikkaus- ja pakkelointipuuhat. Ensi viikolla päästään jo maalaamaankin ja sitä seuraavalla viikolla isketään keittiön kimppuun. 🙂

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Yläkerta

Yläkerran makuuhuoneeksi edellisen omistajan toimesta muutettu oleskelu- ja aulatila vaatii vielä pari pientä purkutehtävää, jotka suoritetaan huomenna maanantaina. Portaiden yläpäässä oleva metallikehikko ja väliseinän ovenkarmi leikataan irti, sillä niitä ei lekalla tai muilla konsteilla saanut purettua. Myös ikkunan päällä oleva verhokisko peitelevyineen irrotetaan.

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Pienemmän makuuhuoneen tapetoitu seinä on riisuttu ja tapettia olikin useampi kerros revittävänä, johon oltiin varauduttu jo ennakkoon. Onneksi tapetoituja seiniä ei ollut enempää, siitä plussaa. 🙂

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Isompi makuuhuone olikin sitten ylläreitä täynnä – vaatekaappien yläsokkelin takaa paljastui näkyville jätetty putkisto ja se piilotetaan kipsilevyillä ensi viikolla. Myös kaapin sivulta paljastunut aukko levytetään samalle tasolle muun seinän kanssa.

Yläkerrasta poistettiin muovimatto ja sen alta löytynyt toinen muovimatto on liimattu kauttaaltaan kiinni betoniin, jonka takia se jätetään  paikalleen uuden lattian alle. Päästöarvojen mittaustulokset olivat onneksi puhtaat – talosta ei löytynyt mitään viitteitä sen enempää asbestista ja radonista kuin kosteudesta tai myrkkyliimoistakaan. 🙂

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Alakerta

Alakerrassa purkutyöt ovat keittiötä vaille valmiina. Keittiön ja olohuoneen välinen seinä on purettu ja laminaattilattia listoineen on poistettu. Olohuoneessa oli laminaatin alle jätetty alkuperäinen vuoden 1985 mosaiikkiparketti, jota ei lähdetä repimään irti.

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Eteisen rumanruskea kaapisto purettiin myös ja eteinen näyttää todella paljon isommalta eikä enää niin pimeältäkään. Pikkuvessan ja tuulikaapin väliovet vaihdetaan uusiin, mutta remontin takia niitä ei vielä voi poistaa – vessassa on kivempi käydä rauhassa ja väliovea tarvitaan läpivedon ehkäisyyn.

Suuri sisustusremontti purkutyöt omakotivalkoinen

Purkujätettä on viety Sorttiasemalle jo iso pakettiautollinen ja huomenna viedään nuo kaikki loputkin jätteet, jotka on kasattu valmiiksi lajeittain odottamaan hävitystä.

Kyllä oli ilo käydä paikanpäällä katsomassa edistymistä ja kohta päästäänkin jo maalailemaan. 🙂

Kivaa sunnuntaita kaikille!

3 kommenttia “Suuri sisustusremontti osa 2 – Purkutyöt tehty

  1. Noista vanhoista parketeista on hyvin huollettuina iloa pitkään. Samassa ajassa menee useampi erä laminaattia sorttiasemalle “ongelmajätteenä”

    1. Q: edellinen omistaja on perheineen asustanut kodissa sen valmistumisesta asti ja ovat hioneet vanhan mosaiikkiparketin puhki. Edellisen pikaremonttinsa yhteydessä irroittivat parketin eteisestä ja keittiöstä, koska sitä ei voinut enää hioa enempää, mutta koska purku on todella työlästä jättivät he parketin olohuoneeseen ja laittoivat laminaattia päälle. Jos olisi ollut mahdollista hioa ja sävyttää mattalakalla tuo vanha lattia, se olisi tehty. Mutta ikävä kyllä lattia oli elämänsä päässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *