5 vinkkiä parveke- ja terassi-istutuksiin

Kesällä siirrytään nauttimaan ulkoilmaelämästä ja kodin jatkeena toimivat parvekkeet ja terassit kannattaa laittaa kesäkuntoon viimeistään nyt. Puutarhaliiton Timo Taulavuoren vinkkien avulla kasvien istutus onnistuu helposti parvekkeelle ja terassillekin!

Rituals tuoksukynttilä Green Cardamom Omakotivalkoinen

1) Hanki reilunkokoisia ruukkuja, jolloin kastelu ja lannoitus onnistuvat varmimmin. Taivasalla olevien ruukkujen pohjalle varataan muutaman sentin vesivaratila, jonka voi täyttää esim. ruukkusoralla. Jos pohjareikää ei ole valmiina, kannatta se tehdä parin sentin korkeudelle sivuun. Lasitetuilla parvekkeilla ja katosten alla toimivat parhaiten altakasteluruukut, joissa on reilu vesitila. Tarvittaessa kasteluautomaatit hoitavat nesteytyksen lomien aikana.

Omakotivalkoinen parvekkeen sisustus viherkasvit lasitettu parveke musta sisustus

2) Istutusvaiheessa ruukkuseokseen lisätään pitkäaikaislannoitetta, joka varmistaa hyvän kasvun koko kesän ajaksi. Esimerkiksi kanankakkarakeita voi sijoittaa yhtenä kokkareena ruukun alaosaan, josta ne ovat kasvien käytettävissä pitkin kesää. Tämän lisäksi kasvit hyötyvät viikoittaisesta nestemäisestä lannoituksesta.

3) Valitse kunnollinen istutusmulta. Uusissa multatuotteissa on ilmavuutta ja kosteudenpitävyyttä varmistamassa biohiiltä, rahkasammalta tai muita mullan kasvukuntoa parantavia aineita. Ne ovat erityisen hyödyllisiä ruukkuviljelyssä, kun kasvualustaa on vähän kasvia kohden. Vanhaa istutusmultaa voi myös parantaa lisäämällä siihen uutta multaa tai maata parantavia aineksia.

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

4) Parvekkeesta ja terassista voi saada aikaan varsinaisen viherparatiisin sisustamalla sen monipuolisesti. Kattoon voi ripustaa amppeleita, seinille versoavia köynnöksiä ja lattialle erilaisilla telineillä kasvavia ruukkukasveja. Kerroksellisuus ja monimuotoisuus tuo elävyyttä!

5) Kasvit valitaan aurinkoisuuden ja muiden olosuhteiden kuten tuulisuuden mukaan. Kuumalla lasitetulla parvekkeella menestyvät aavikkokasvit ja varjoisalla ja suojaisalla parvekkeella monet rehevät köynnökset. Nyt istutetaan ennakkoluulottomasti samoihin astioihin syötäviä kasveja ja koristekasveja, joista molemmista on iloa läpi kesän.

Viihdy parvekkeella ja terassilla kotoisan kalustuksen ja kasvillisuuden ansiosta. Nauti aamupala auringossa ja paistattele etätyöpäivää parvekkeella. Muista nauttia jokaisesta hetkestä, sillä Suomen kesä on ainutlaatuinen! ♥

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Lähde: Puutarhaliitto ry / Timo Taulavuori


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *