Tiistain turinat – Kuulumisia ja sisustussuunnitelmia

Omassa kodissa ei paljon ole ehditty viikonlopun jälkeen aikaa viettämään ja tyttö onkin tämän viikon mummilassa päivähoidossa. Omat päivätyöt ja meneillään oleva sisustusremontti ovat syöneet lähes kaikki vuorokauden tunnit ja iltaisin olemme tytön kanssa vain olla möllöttäneet sohvalla tai sängyssä Netflixiä katselemassa ja pelanneet Afrikan tähteä parvekkeen pöydän ääressä Muumi-limuja hörppäillen – Muumi-limppari on muuten edelleen yhtä hyvää kuin silloin kun itse olin lapsi. 🙂

Raksalla on aherrettu nyt yhteensä 5 työpäivää ja yläkerrassa aletaan seuraavaksi jo maalaamaan. Alakerrassa on vielä parit paikat paklaamatta ja perjantaina talon uudet asukkaat järkkäävät juhannustalkoot maalailun ja grillikestien merkeissä. Itsekin olen aattona paikalla osittain maalitelan varressa ja etenkin kameran takana, sillä sisustusremontissa mukana on yhteistyökumppanini Eskaro ja talkootunnelmat taltioidaan sekä blogiin että Youtubeen – raksaporukan päällä vilahtelee blogini logolla varustetut raksapaidat, joita tilasin kokonaisen laatikollisen talkoopoppoolle. 🙂

Sisustusremontti raksaprojekti omakotivalkoinen

Supersuuria takapakkeja ei vielä ole raksalla tullut vastaan, mutta pieniä hidasteita ja töyssyjä sitten senkin edestä. Makuuhuoneen vaatekaappien takaa katosta löytyi putkia pullollaan oleva aukko, jota ei voida tasoittaa samalle korkeudelle kuin olemassa oleva sisäkatto. Siihen täytyy rakentaa madallus ja sepäs ei olekaan ihan yksinkertainen nikkarointi. Lisäksi mm. kylpyhuoneen laattatoimituksessa lattialaatta oli väärä ja nyt odotellaan oikeita saapuvaksi… jospa ne tällä viikolla vielä saapuisi. Huomasimme myös että alakerran pikkuvessan pyttyä ei ole edellisen omistajan aikaan tehdyn remontin yhteydessä pultattu kiinni lattiaan, joten se täytyy nyt jälkikäteen hoitaa myös – toivottavasti ilman ongelmia. 🙂

Sormet syyhyäisivät oman kodinkin sisustuksen kimppuun ja aion tarttua tuumasta toimeen kun raksakeikka heinäkuun lopussa valmistuu. Kylpyhuone odottaa vuoroaan ja eteiseenkin kaipaan muutosta. Harkinnassa on tietysti myös edelleen se lasiseinähanke, joka keväällä kariutui tytön vastustukseen. Lisäksi haaveilen sellaisesta parvekkeen seinästä, jossa köynnöskasvit kapuaisivat lattiasta seinää pitkin ylös ja kääntyisivät kasvamaan kattoa pitkin. Tuo taitaa tälle kesälle olla tosin jo myöhäistä, sillä kasvit olisi pitänyt saada kasvamaan jo toukokuun puolella…

Ja kuka muistaa vielä suunnitelmani katon kautta molemmin puolin sänkyä roikkuvista valaisimista? Sellaiset olisi ihanat ja pari potentiaalista valaisintakin katsoin jo valmiiksi! ♥

Jos yhden toiveen saisin muuttaa todeksi, toivoisin että vuorokaudessa olisi enemmän tunteja. Valoisat aamut ja illat ovat mitä parhainta puuhasteluaikaa, mutta kotona ei viitsi ennen aamukasia tai iltakympin jälkeen mekkaloida. Imurointikin on jäänyt ihan paitsioon ja kohta täytyy pikaisesti ehtiä pahimmat villakoirat imuroida pois ennen kuin kello on taas kymmenen. 🙂

Aurinkoista kesäiltaa kaikille!

18 kommenttia “Tiistain turinat – Kuulumisia ja sisustussuunnitelmia

  1. minä: ei laiteta ei, mutta se riippuu myös lattian kaadoista ja pytyn mallista. Alakerran pytty heiluu pahasti ja sen saisi nykäisemällä irti lattiasta. Se on pakko kiinnittää pulteilla kunnolla, sillä pelkkä silikoni sauma ei riitä pitelemään sitä lattiassa.

 1. Olen ymmärtänyt ettei pyttyjä enää pultata kiinni lattiaan vaan käytetään jotain muuta liimaa tai silikonia. Ettei tehdä vesieristeeseen reikiä. Meilläkään ei pultattu pyttyjä putkiremontin yhteydessä n. 5v sitten.

  1. Minna L: ihan oikessa olet ja uusissa pytyissä on valmiiksi jo huomioitu asia eikä kaikissa malleissa edes ole enää kiinnitysreikiäkään pulteille. Tämä alakerran pytty heiluu kuitenkin todella pahasti ja kevyesti kallistamalla nousee 6cm irti lattiasta. Pelkkä silikonisauma ei riitä ja ilmeisesti muoto on sisältä ontto (on siis sellainen normimalli, jossa pulttireiät nyt tyhjänä) eikä liimaus pidä. Lattian kaato on myös sellainen että pytylle istuessa saa pelätä että koko istuin kellahtaa kumoon. 😀

  1. Noora: juuri näin, raksa on rakennustyön alainen kohde ja koskee myös sellaista rakennusta jossa ulkoseinät ovat pystyssä. Raksa on täysin kelpo nimitys talolle, jonka pintamateriaalit puretaan ja jossa poistetaan, siirretään tai lisätään seiniä. Myös rintamamiestalojen remontissa käytetään termiä ”raksakohde”. 🙂

   1. Mistähän tämä selitys “rakennustyön alainen kohde”?! 😀 Vahvasti myös sitä mieltä, että raksa on erikseen rakentamista varten perustettu työmaa 🙂 Ja remontit, vaikka suuretkin sitten asia erikseen..

    1. E: en jaksa kinastella asiasta. 🙂 Rakennusmiehet itse käyttävät myös tästä kohteesta termia raksa joten kelpaa minulle. 🙂

 2. Onko teillä yhtäkään oikeaa ammattilaista siellä häärimässä? Kohta menee se pikkuvessan lattiakin vaihtoon kun on vesieristeet rikki ja laatat halki…

  1. Fr: ei ole, ihan yksinäni siellä remontoin. 😀 No ei sentäs, vitsi vitsinä. 🙂 Alan ammattilaiset ovat tekemässä remonttia (rakennusmies, sähkömies, putkimies, kylpyhuoneremonttifirma ja keittiöasennus vielä erikseen). Ainoastaan maalaaminen tehdään talkootyönä, tosin siinäkin on mukana kaksi alan ammattilaista ja monta muuta konkaria kuten minä, jotka olemme maalaileet kymmeniä kertoja. 🙂

 3. No miten se voi sitten tulla yllätyksenä, ettei vesieristetyssä tilassa ole pultattu pyttyä lattiaan? Kai teitä joku siellä valisti, miksi tuollainen ratkaisu on tehty?

  1. FR: pikkuvessan remontti on tehty vuosi sitten edellisen omistajan ja taloyhtiön toimesta. Ei liity tähän käynnissä olevaan remonttiin. 🙂

 4. Hei Miia!

  Paljon tsemppiä raksalle! Luen blogiasi usein (vaikken kommentoi), mutta taidan jättää kommenttien lukemisen tämän jälkeen. Minua ärsyttää, että aina on olemassa valittajia jotka takertuvat jonkun sanan käyttöön tms., ihan kuin “kiusaajat” kouluissa. Joita edes ei edes mielestäni pitäisi kutsua “kiusaajiksi” – oikea termi olisi pahoinpitelijä – sillä henkinen “kiusaaminen” on myös pahoinpitelyä, ei vain fyysinen. Jos alkaisimme kutsua “kiusaajia” pahoinpitelijöiksi, ehkä alkaisimme kohdella toisiamme paremmin. Minä luen blogiasi, koska se saa minut hyvälle tuulelle (paitsi kommenttiosuus). Jatka samaan malliin!

  1. Tiina: kiitos kommentistasi ja kauniista sanoistasi! ? Kommenttiboksin pyrin pitämään siistinä ja pahimmat räksytykset meneekin suoraan roskapostisuodattimen kautta hävitykseen. Soraäänet kuuluvat julkiseen työhön ikävä kyllä, mutta yritän luovia kultaisella keskitiellä ja jätän julkaisematta kaikki missä sisältö menee mielestäni hyvän maun rajojen ulkopuolelle.

   Jos haluat vaihtaa ajatuksia muttet tykkää kommenttiboksiin tulla niin voit laitella viestiä myös somekanavien kautta (facebook messenger ja Instagram viestit) sekä sähköpostitse miia@omakotivalkoinen.fi. ?

   Aurinkoista kesää ja leppoisaa sunnuntaita sinulle ihana! ?

  2. Olen Tiina sinun kanssasi täysin samaa mieltä. Ihmetyttää suuresti kuinka aikuiset ihmiset voivat käyttäytyä niin huonosti. Kyllä se on niin että positiivisuus on se mikä kantaa 🙂 Miian blogia käyn lukemassa säännöllisesti ja on minulle itselleni henkireikä juurikin Miian positiivisuuden vuoksi. Täältä saa aina inspiraatiota ihan roppa kaupalla 😀

   1. Jonsku: ihana sinä, kiitos kivasta ja tsemppaavasta kommentistasi! ?❤️ Kaikenlaista kirjoittelua kyllä blogiin näpytellään mutta pahimmat solvaukset ja epäasiallisuudet jätän julkaisematta. Yritän pitää blogini positiivisena paikkana parhaani mukaan ja tarjota lukijoille kivaa sisältöä. 🙂 Negatiivisuutta löytyy hyvin helposti sellaista kaipaaville ympäri internetiä ja toivon että tahallisesti ilkeilyä harrastavat purkaisivat tuntojaan jossakin muualla. On kyllä mielenkiintoiseksi mennyt tämä nykymeno, lapsilla tuntuu paremmin olevan nettietiketti ja käytöstavat hallussa kuin aikuisilla. Jonkinlainen anonyymiyteen liittyvä hurmos taitaa olla taustalla aikuisten älämölölle, kuvitellaan että saa sanoa ja kirjoittaa netissä mitä sylki suuhun tuo ja rajat hämärtyvät mikä on fiksua käytöstä ja mikä ”lapsellista” (vaikkakin lapset siis käyttäytyvät netissä paremmin kuin aikuiset). ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *