Huoleton kesäkoti – Valkoinen keittiö täynnä yrttejä ja hedelmiä

Sisustuksessa on neljä selkeää vuodenaikaa ja oma syklini menee aikalailla niin että syksyllä ja talvella tasapainoillaan tunnelmallisten tekstiilien kanssa, keväisin karsitaan ja kesäisin koristellaan. Koristelu ei kuitenkaan ole sisustustavaroiden levittelyä ympäriinsä vaan enemmänkin huoletonta arkieloa, jossa elämä saa rennosti jäädä näkyviin…

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Sisustamista rennolla otteella

Kesän rentous näkyy parhaiten meidän keittiössä, missä yrtit rehottavat ja hedelmät kypsyvät kulhoissa. Kauppaostoksista suurin osa on huoneenlämmössä säilytettäviä hedelmiä, juureksia ja kasviksia, jotka etenkin maanantain kauppareissun jälkeen täyttävät avokeittion tasot ja tuovat väriä koko kotiin. 🙂

Saunan lattialämmityksen päällä hautomistani yrttisiemenistä ainoastaan basilika lähti kasvamaan jotenkuten ja se kasvattaa tällä hetkellä hassusti pelkkää varttaan. En ole uskaltanut napsia siitä lehtiä vielä, mutta kohta kai on pakko kun osa lehdistä alkaa rusehtumaan. Helpommin olen saanut kaupan valmisyrtit kasvamaan, parhaimmillaan ne ovat rehottaneet yli 5kk ja vasta alkutalvesta nuupahtaneet.

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Avokeittiön parhaat puolet

Avokeittiöt jakavat mielipiteet kahtia – osa suosii mielummin erillistä keittiötä jotta tiskit ja ruoanlaitosta seuranneet sekasotkut ovat katseelta paremmin piilossa, ja osa rakastaa avokeittiöiden tuomaa avaruutta ja yhteisöllisyyttä perheen kesken. Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään ja vaikka sotkut ja likaiset astiat ovat epäesteettinen pakkotila, en ikipäivänä enää tahtoisi erillistä keittiötä tai keittokomeroa edes silloin kun ruoanlaiton jälkeen ei heti jaksa siivota jälkiä… 🙂

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

* * *

Inspiroiduitko sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Pappelina-matto*   |  Aalto A330s -valaisin* |  By Lassen Kubus -kulho*  |  Aalto E60-jakkara*  |  Muoto2 -leikkuulauta* |  Marimekko-minimaljakko*

*sisältää kaupallisia linkkejä


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

4 kommenttia “Huoleton kesäkoti – Valkoinen keittiö täynnä yrttejä ja hedelmiä

    1. Susanna: puutarhaliiton ohjeilla niitä idätin ja lattialämmitys on heidän vinkkien mukaan paras eikä tarvitse valoa kuin vasta lehtivarren kasvaessa. 🙂

    1. Irmeli: jätetään kinat nyt sikseen ja nautitaan keskikesän tunnelmasta ja valoisista öistä! Leppoisaa juhannusta! ☀️?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *