Omannäköinen sisustustyyli – Myös pienet detaljit ovat tärkeitä!

Olen kirjoittanut tätä blogia kohta 8 vuotta ja sisustustyylini on näiden vuosien aikana hioutunut omannäköisekseni. Oman kodin sisustuksessa vitivalkoinen väri on määrittelevin tekijä, jonka lisäksi myös kalusteiden ja sisustustavaroiden muodolla on minulle paljon merkitystä. Yksinkertainen muotoilu on kalusteissa, valaisimissa ja astioissakin tärkeää, sillä tykkään selkeydestä sekä visuaalisesti että käytännöllisesti siivoamisen ja puhdistamisen kannalta katseltuna.

Sisustusblogi omakotivalkoinen
Sisustusblogi omakotivalkoinen
Sisustusblogi omakotivalkoinen

Valkoista, vihreää & puunsävyjä

Vaikka valkoinen on väreistä parhain, haluan maustaa sitä vaaleilla puunsävyillä, raikastavalla vihreällä ja pienellä ripauksella mustaa. Minulle on todella tärkeää että kotimme tunnelma on valkoisuudestaan huolimatta pehmoinen ja siksi välttelen liian voimakasta mustavalkoisen kontrastia. Olen todella tyytyväinen että pari vuotta sitten päädyin viime hetkellä valitsemaan naturellin värisen bambulattian valkoisen sijaan, sillä kodista olisi valkoisen lattian kanssa tullut liian kalsea – jopa minun makuuni. 😀

Sisustusblogi omakotivalkoinen
Sisustusblogi omakotivalkoinen
Sisustusblogi omakotivalkoinen

Vähemmän on enemmän

Piensisustustavarat ovat ihania ja edelleenkin olen aivan heikkona kynttilöihin, maljakoihin, koristetyynyihin, kirjapinoihin ja puisiin koriste-esineisiin. Olen kuitenkin oppinut tuntemaan tyylini niin perinpohjin että tiedän missä rajani kulkee, sillä jokaisella tavaralla (pienimmilläkin) tulee olla oma paikkansa ja haluan kodin pysyvän siistinä lähestulkoon itsestään – siksi vähemmän on enemmän, kunhan on enemmän kuin ei mitään. 🙂

Tekstiilien osalta arvostan helppohoitoisuutta ja luonnonmateriaaleja kuten pellavaa ja puuvillaa. Ainoa poikkeus on meidän matot, jotka ovat muovipunosta ja niissä helppohoitoisuus meni tärkeysjärjestyksessä luonnonmateriaalien ohi. Olen järjettömän tyytyväinen Pappelinan mattoihini ja vanhimmalla matolla on ikää jo 7 vuotta – se on vitivalkoiselle ja huippukuntoiselle matolle todella arvostettava ja pitkä ikä. ♥

Sisustusblogi omakotivalkoinen
Sisustusblogi omakotivalkoinen

Työnalla olevassa remonttikohteessa maalaillaan ensi viikolla jo pintamaaleja ja aletaan asentamaan uutta lattiaa, jonka jälkeen siirryttään keittiön kimppuun. Remonttikohteen omistava pariskunta halusi nimenomaan minut tekemään sisustussuunnitelman, sillä he tykkäävät ajattomasta ja yksinkertaisuutta arvostavasta tyylistäni kovasti. Kyseinen koti ei kuitenkaan tule olemaan omani kopio, sillä sisustuksessa olen huomioinut pariskunnan monet toiveet ja heidän mielenkiinnonkohteensa, joihin kuuluu mm. kokkailu ja leipominen. Seinille suditaan valkoisen lisäksi kolmea muutakin sävyä, jotka sointuvat tulevan lattian kanssa upeasti yhteen, ja lopullisessa sisustuksessa tulette näkemään väripaletin sävyjä eri tummuusasteissa ja eri tiloissa. 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille & huomiseen!

* * *

Inspiroiduitko sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Mademoiselle nojatuoli*  |  Muurame-taso*  |  BEdesign-seinähylly  |  Pappelina-matto*  |  Valoarte-pöytävalaisin  |  Aalto A330s -valaisin*  |  By Lassen Kubus -kulho*  |  Aalto E60-jakkara*  |  Marimekko-sisustustyyny*  |  Muoto2 -leikkuulauta*  |  Marimekko-minimaljakko*

*sisältää kaupallisia linkkejä


3 kommenttia “Omannäköinen sisustustyyli – Myös pienet detaljit ovat tärkeitä!

  1. Hei Miia

    On aika helpottavaa, kun oma tyyli on löytynyt. Ei enää virhehankintoja vaan jokainen uutuus sopii ja tuottaa mielihyvää. Minulla on ollut mietinnässä Urna maljakko, mutta epäröin, kun se on niin iso. Ajattelin sitä orkideamaljakoksi. Kukka voisi viihtyä ruukkuineen tuossa läpinäkyvässä mallissa. Haluaisitko kokeilla ja kertoa mitä mieltä olet toimiiko vai uppoavatko lehdet liian syvälle ja tuleeko kastelun kanssa ongelmia.

    Hyvää kesää remppakiireistä huolimatta!

    1. Raili: on kyllä, ja virheostoksia ei juurikaan tule enää tehtyä mikä säästää tietysti sekä rahaa että kierrättämisen vaivaa. ?

      Luulen että Urna on orkidealle liian umpinainen. Suuaukko on sen verran pieni että juuret eivät saa happea kun aukko menee umpeen. Parempi olisi perinteisempi kirkas lasinen ruukku tai maljakko, jossa tilaa hengittää. ?? Kaunishan tuo Urna on, mutta haastava pestävä kun painaa niin paljon. Ming on pienempi ja sirompi, ja pitkävartisten kukkien kanssa toimivampi maljakko, jos nimenomaan Marimekon klassikot kiinnostelee. ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *