6 vinkkiä onnistuneeseen sisustusremonttiin

Sisustusremontti voi olla pieni tai suuri, riippuen täysin kohteesta ja toivotusta lopputuloksesta. Uudemmissa kodeissa saattaa selvitä pelkästään seinien maalaamisella ja keittiön kaapiovien vaihdolla, kun vanhemmissa taloissa voidaan joutua uusimaan aivan kaikki kodin pinnat. Työn alla parhaillaan oleva suunnittelukohteeni on laajuudessaan hyvin suuri ja tekemistä riittää vielä paljon. Remontin tekoon on varattu yhteensä 6 viikkoa, joista kaksi on nyt takana ja neljä vielä edessä – ja aikataulussa vielä ollaan! Lue 6 vinkkiäni onnistuneen sisustusremontin tekemiseen!

Sisustusremontti sisustussuunnittelu omakotivalkoinen

Aloita suunnittelu hyvissä ajoin, priorisoi ja laske budjetti tarkkaan

Mitä aikaisemmin on liikkeellä sitä paremmin ehtii kilpailuttaa mm. kylpyhuoneen asennustyöt ja materiaalien osalta voi valita myös mittatilaustuotteita, joissa toimitusaika voi olla jopa kuukausia.

Remonttibudjetti on myös hyvin tärkeä tietää heti ensimetreistä alkaen – mitä tarkempi luku, sen paremmin siinä pysytään. Mututuntumalla kyhätty budjetointi ja päästä heitetyt hinta-arviot ovat onnistuneen remontin pahimmat viholliset.

Itse jaoin remonttibudjetin neljään kategoriaan, joista yksi varattiin keittiölle, toinen kylpyhuoneelle, kolmas kodin muille pinnoille (lattia, listat, seinät, katto, väliovet) ja viimeinen osa jää sisustukseen joka kattaa kaikki uudet kalusteet, valaisimet ja tekstiilit.

Viimeisestä osasta voidaan nipistää jos kolmessa tärkeämmässä kategoriassa budjetti paukkuu ja tarvitaan joustoa. Tämä jakaa varmasti mielipiteitä, sillä monesti neuvotaan että remonttibudjetista pitää jättää reilu siivu piensisustamiseen ja tekstiileihin onnistuneen kokonaisuuden saavuttamiseksi. Itse olen kuitenkin sitä mieltä että huonekalut, matot ja verhot ovat kokonaisvaltaisessa sisustusremontissa toissijaisia ja kaikki kodin kiinteät kohteet ovat tärkeämpiä. Lopputulos on tottakai myös tärkeä ja ihana olisi saada kaikki kerralla valmiiksi ilman kompromisseja, mutta harvalla on niin isoa remonttirahastoa ettei mistään tarvitsi tinkiä.

Tässäkin kohteessa on jouduttu tekemään valintoja ja tinkimään muutamista asioista, jotta lopputulos palvelee pariskuntaa parhaimmalla tavalla pitkässä juoksussa – kauniit kalusteet ja tekstiilit kun eivät pääse oikeuksiinsa jos ympäristö on pihistellen kasaan kyhätty. Mielummin siis säilytetään vanha sohva toistaiseksi, kuin valitaan huonompi työtasomateriaali keittiöön – näin esimerkkinä.

Sisustusremontti sisustussuunnittelu omakotivalkoinen

Panosta kiinteisiin ratkaisuihin, kuten keittiöön, lattiaan ja kylpyhuoneeseen

Huonekaluja ja sisustustekstiilejä voi ostella myöhemminkin, mutta keittiöremontti tai lattianvaihto on sellainen urakka ettei sitä kovin usein ole järkeä tehdä. Tämä on mielestäni erityisen tärkeää silloin kun remonttibudjetti on rajallinen. Harva pystyy taikomaan lisää rahaa kesken projektin ja realiteetit eivät ole lainkaan niin joustavia mitä television sisustusohjelmissa annetaan ymmärtää.

5 vinkkiä keittiöremontin toteuttamiseen omakotivalkoinen

Keskity tiloihin, jotka ovat tärkeitä!

Tässä kyseisessä sisustuskohteessa ehdottomasti tärkein tila on keittiö. Ruoanlaittoa ja leipomista rakastava pariskunta viihtyy keittiössä kokkailemassa ja järjestää usein myös illanviettoja ystävilleen hyvän ruoan merkeissä. Sen sijaan yläkerran oleskeluaula on sellainen, jossa aikaa ei juurikaan vietetä, joten on turhaa panostaa sen kalustukseen tässä vaiheessa. Jokainen ylimääräinen lantti on upotettu keittiöön ja sen jälkeen tärkeysjärjestyksessä on kylpyhuone sekä kodin muut pinnat (seinät, katto, lattia, listat sekä väliovet).

Sisustusblogi omakotivalkoinen

Unelmat vs realiteetit

Keittiö on kodin sydän – etenkin tässä kohteessa. Tämä oli selvä juttu heti ensimmäisellä tapaamisella kun sisustusremontin suunnittelusta aloimme keskustella. Unelmat ja toiveet listattiin tarkasti ylös ja tiesin heti että budjetti ei tule riittämään aivan kaikkeen. Aika monta unelmaa ja muutaman extraylellisyyden sain kuitenkin toteutettua ja ne mitkä jäivät toteutumatta ovat lähinnä kalustepuolen ja piensisustuksen juttuja ja sellaisia jotka asukkaat voivat myöhemmin itse hankkia taloustilanteen jälleen salliessa.

Yksi toteutumaton unelma on uusi sohva, sillä heidän vanha sohvansa on hyväkuntoinen ja nätti, sisustukseenkin sopiva vaikka kooltaan onkin hieman liian iso uuteen olohuoneeseen. Sohvan suhteen siis mennään sillä mitä on ja tehdään paras mahdollinen kokonaisuus vanhaa hyödyntäen.

Sisustusremontti raksaprojekti talo omakotivalkoinen

Toiminnallisuus ja materiaalit

Jotta asuminen olisi mahdollisimman antoisaa, on tärkeä keskittyä kodin toiminallisuuksiin ja laadukkaisiin materiaalivalintoihin. Sisustuksen ulkokultaisuus ja kauneus ei riitä pitemmän päälle, jos käytännöllisyydestä on tingitty. Kaunis lattia ei ole pitkään kaunis, jos se ei kestä käyttöä. Sama koskee myös keittiön ja kylpyhuoneen materiaalivalintoja – mielummin kymppi lisää per neliö, kuin harmistus vuoden kuluttua. Keittiön suunnittelussa funktionaalisuus ja toimintojen asettelu on erityisen tärkeää, ja tästä aiheesta koostaan teille erikseen postauksen, sillä muuten kappaleesta tulisi pitkä kuin nälkävuosi. 🙂

Sisustussuunnittelu väripaletti sisustusremontti omakotivalkoinen
Sisustussuunnittelu väripaletti sisustusremontti omakotivalkoinen
Sisustussuunnittelu väripaletti sisustusremontti omakotivalkoinen
Sisustussuunnittelu väripaletti sisustusremontti omakotivalkoinen

Sisustusvärit

Sisustusremonttia suunnittellessa on hyvä miettiä myös tulevaisuutta. Onko tavoitteena remontoida loppuelämän koti vai onko koti tilapäinen. Etenkin ensiasunnon ostajat joutuvat usein tyytymään hieman pienempiin neliömääriin, jotka eivät välttämättä riitä mikäli perhe kasvaa lapsien myötä. Liikaa ei kuitenkaan pidä jäädä tulevaisuutta vatvomaan, mutta on hyvä tiedostaa värivalintoja tehdessä mahdollinen muuttotarve – onko se ajankohtaista jo kenties 5 vuoden päästä ja millainen on alueen keskimääräinen myyntiaika hyväkuntoiselle kodille.

Perusvärit musta, valkoinen, harmaa, beige ja luonnolliset puunsävyt ovat turvallinen ja aikaa kestävä valinta, jotka eivät karkota potentiaalisia ostajaehdokkaita tulevaisuudessakaan. Persoonallisia valintoja saa ja pitää kuitenkin uskaltaa tehdä, ja jos unelmana on pinkki keittiö niin sitä ei kannata jättää toteuttamatta sen takia että mahdollinen myynti vaikeutuu. Hyvä olisi kuitenkin miettiä tarkkaan millainen suhde itsellä on suosikkiväriin, jaksaisiko pinkkiä keittiötä katsella vuosikausia vai olisiko pitkässä juoksussa neutraalin sävyinen keittiö fiksumpi valinta, jossa mausteena pinkit pienkoneet ja keittiövälineet? Tälläisiä asioita on hyvä punnita yhdessä perheen ja mahdollisen sisustussuunnittelijan kanssa.

Sisustusremontti sisustussuunnittelu omakotivalkoinen

Koti on elämistä varten ja sen sisustuksessa tulee ottaa huomioon jokaisen asukkaan toiveet. Sisustussuunnittelijaa on hyvä käyttää apuna etenkin sellaisissa tilanteissa joissa oma hahmotuskyky ei riitä isompien kokonaisuuksien hallintaan, tai jos perheenjäsenillä on kovasti toisistaan poikkeavat toiveet. On iso kynnys palkata ulkopuolinen auttamaan ja luottamussuhde sisustussuunnittelijan kanssa on hyvin tärkeä – ammattijargonin sijaan pitää löytää yhteinen kieli ja sävel, jotta molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan eikä väärinkäsityksiä pääse syntymään. Tyytyväinen asiakas on paras kiitos! ♥

Kivaa sunnuntaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

8 kommenttia “6 vinkkiä onnistuneeseen sisustusremonttiin

 1. Olen täysin samaa mieltä tuosta budjettijaosta. Omakotitalon rempanneena voin todeta että rahaa ei tosiaan ollut kerralla kaikkeen ja esim. huonekaluista joutui tinkimään. Olen kuitenkin iloinen että ns. kiinteät aspektit (lattiat ym. pinnat, kylpyhuone, keittiö…) laitettiin kerralla kuntoon, ja nyt vuosien varrella on ollut kiva sitten pikku hiljaa päivittää myös huonekaluja, piensisustusta jne. Kokonaisvaltainen remppa on muutenkin niin iso juttu, että itse huomasin että oli ihan hyvä idea jättää muutamia päätöksiä (piensisustusta) vähän myöhemmälle, kun niihin ehti sitten keskittyä ihan eri tavalla.

  1. Liisa: Näin juuri, itse tein aikoinaan omassa kodissani päinvastoin ja opin kantapään kautta miten ei kannata asioita priorisoida. Tässä kohteessa budjetti on oikein passeli, ei mutta kaikkea ei silti kerralla saa ja piensisustuksesta tingitään nyt eniten. Pieniä asioita, lipastoja, maljakoita ja muita on helppo myöhemminkin lisäillä mutta kiinteisiin rakenteisiin kajoaminen on sen verran rankkaa että kerralla on hyvä tehdä kunnolla. Paljon jää myös hutiostoksia tekemättä, eikä tarvitse piensisustuksella yrittää paikata ympäristön puutteita. 🙂

 2. Heippa, täytyy nyt sen verran kommentoida, että tuntuu hieman hassulta, että teet koosteen siitä miten tehdään onnistunut remontti kun se ei ole vielä edes valmis. En sano tätä pahalla, mutta postaus olisi jollain lailla astetta uskottavampi, kun remontti olisi tämän tyyppisen postauksen aikaan oikeasti tehty ja vaikka vähän annettu ajan kulua, jottai _ihan oikeasti_ tietäisi ja hahmottaisi missä ollaan onnistuttu ja missä ei.

  1. Lyyli: olen tehnyt monta sisustusremonttia ja kokemusta on karttunut sen verran että tiedän miten on parasta toimia. Tämä käynnissä oleva taloprojekti ei siis suinkaan ole ensimmäinen. 🙂

 3. Hei! Laitathan merkinnät kuvapankista ostamiisi kuviin, tässäkin postauksessa niitä näkyi olevan kaksi 🙂

 4. Luin kirjoittamani kommentin uudestaan ja haluan heti alkuun pahoitella, sävy oli hiukan tympeä! Väsyneenä näköjään ei ihan ajattele, mitä kirjoittaa. Tarkoitin siis kohdan 4. kuvakollaasia. Ei siis varsinaisesti kuvapankista lainattuja kuvia, vaan valmistajalta lainattuja. Itse tykkään klikata mahdolliset linkit auki, jos huomaan kirjoituksessa minua kiinnostavan tuotteen 🙂

  Tsemppiä remontin loppuvaiheeseen! Odotan mielenkiinnolla postausta, kun kaikki on valmista. Toivottavasti jaksat kirjoittaa mahdollisimman kattava postauksen

  1. Emma: Postauksen 4. kuva eli kollaasi on kyllä minun omasta kodistani ja olen itse ne kuvannut 🙂 Minkälaisesta tuotteesta olisit ollut kiinnostunut erityisesti? Kerron mielelläni lisää ja blogistakin löytyy runsaasti tietoa kaikesta mitä kuvissa on nähtävillä. Kannattaa käydä katsomassa myös Instagram-tililläni, siellä on paljon kollaasikuvan kaltaista materiaalia lisää.

   Olen kirjoittanut tätä blogiani jo yli 8 vuotta ja hyvin kattavasti kertonut kaikesta mitä olen omaan kotiini hankkinut. Blogissa Oma Koti Valkoinen -bannerin alapuolella on ”Kategoriat” joista löytyy tunnisteita. Esimerkiksi makuuhuoneeseen liittyvät blogipostaukseni on helppo sieltä bongata aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan mikäli olet kiinnostunut lukemaan / katsomaan enemmän juuri makuuhuoneestani. 🙂

   Sisustusremonttia koskevat postaukset jaan selkeisiin aiheteemoihin ja niitä alkaakin tässä tipahtelemaan jo tällä viikolla. Remppakohteessa ollaan edelleen aikataulussa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *