Kustannustehokas & tyylikäs lattiavalinta – Cello Tammi Vallisaari

Raksalla tapahtuu nyt niin paljon kaikkea samaan aikaan ettei meinaa perässä pysyä – tuoreimmat käänteet löydät Instagramin tarinavideoistani. 🙂 Lattiaksi valikoitunutta Cello Tammi Vallisaari XL -laminaattia alettiin asentamaan viikonloppuna ja yläkerta onkin jo listoja vaille valmis. Alakerran lattia-asennus aloitettiin keittiöstä, jotta uuden keittiön kaapinrunkoja päästiin heti tänä aamuna asentamaan paikoilleen. Valtavan muutoksen huomaa silti jo nyt, vaikka keskeneräistä remontin keskellä vielä onkin…

Cello Tammi Vallisaari laminaatti sisustusremontti omakotivalkoinen

Cello Tammi Vallisaari laminaatti XL 1-sauvainen Omakotivalkoinen lattiaremontti

Sisustussuunnitelmaa tehdessäni tutustutin asiakaspariskunnan monenlaisiin lattiavaihtoehtoihin ja ehdotukseni mukainen 1-sauvainen lankkumainen lattia oli kodin omistajapariskunnankin mieleen. Myös värivalinta meni kerrasta nappiin – hyvin pehmeästi vaaleanharmaaseen taitettu naturelli tammi on aidosti ajaton ja tasapainottaa mustavalkoista huippumodernia keittiötä.

Cello Tammi Vallisaari laminaatti XL 1-sauvainen Omakotivalkoinen lattiaremontti

Cello Tammi Vallisaari laminaatti sisustusremontti omakotivalkoinen

Harmaiden ja vaaleaksi sävytettyjen puunvärien kanssa kannattaa käyttää tarkkaa harkintaa, sillä sävyjen vivahteet moninkertaistuvat isossa pinnassa. Kaupan valaistuksessa hienolta näyttävä harmaa- tai valkosävytetty lattia saattaa luonnonvalossa taittaa liikaa siniseen / violettiin. Keinovaloilla ja valaistuksen lämpötiloilla (esim. lämpimän valkoinen valo 2700K vs. kirkas valkoinen valo 4000K) voi jonkin verran vaikuttaa haluttuun tunnelmaan ja sen takia olisi hyvä pyytää tai tilata lattiasta pieni mallipala, jota voi tarkastella oikeassa ympäristössä eri vuorokaudenaikoina ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Cello Tammi Vallisaari laminaatti sisustusremontti omakotivalkoinen

Cello Tammi Vallisaari laminaatti sisustusremontti omakotivalkoinen

Cellon mallistosta löytyvä Tammi Vallisaari XL on kauniin vaalea kingsize-kokoinen laminaatti aitoa puuta muistuttavalla luonnollisella mattapinnalla. Laminaattilattian käyttöluokka on 32, joka soveltuu vilkkaan liikehdinnän toimitiloihin ja siksi kestää kulutusta myös kotioloissa todella hyvin.

Cello Tammi Vallisaari laminaatti sisustusremontti omakotivalkoinen

Aidolta lankkulattialta näyttävä 8mm paksuinen Tammi Vallisaari XL on erityisen onnistunut valinta sisustusremonttikohteeseeni, sillä Cellon uniikin ponttijärjestelmän ansiosta lattia on helppo ja nopea asentaa. Lattia-asentajalla ei ollut aikaisempaa kokemusta tästä Cellon ponttijärjestelmästä ja kovasti kehui lattian laatua ja asennushelppoutta. Tammi Vallisaari XL ansaitsi häneltä ruusuja mm. hyvin istuvista ponteista, pystysaumojen huomaamattomuudesta, täydellisesti jatkuvasta kuvioinnista eri laminaattilevyjen välillä sekä pinnan kestävyydestä – asentaja käytti yhtä ja samaa laminaattipalaa apunaan vasaroinnissa eikä sen pintaan tullut naarmuakaan.

Cello Tammi Vallisaari laminaatti XL 1-sauvainen Omakotivalkoinen lattiaremontti

Itse annan vielä lisäplussaa antistaattisuudesta ja  liukkaudenesto-ominaisuuksista (luokitus R10), 20 vuoden takuusta sekä kustannustehokkaasta hintalapusta, jonka ansiosta sisustusremonttibudjetti pysyi balanssissa ilman että lattian laadusta, ulkonäöstä tai tuntumasta tarvitsi tinkiä. Nappivalinta siis!

Kivaa tiistaita kaikille!

10 kommenttia “Kustannustehokas & tyylikäs lattiavalinta – Cello Tammi Vallisaari

 1. On kyllä todella kaunis lattia! Kun meillä seuraavan kerran tarvii vaihtaa olkkarin lattia, niin ehdotan kyllä tuota <3

  1. Maria: Tuo on todella kaunis ja livenä vieläkin upeampi kuin kuvissa. Pinta on todella kivan tuntuinen ja muistuttaa hyvin paljon aitoa puuta. Kannattaa ehdottomasti tutustua tähän lattiaan ja laittaa se harkintaan, saatavana on myös pari muutakin sävyvaihtoehtoa tästä leveästä 1-sauvaisesta lankkulaminaatista. 🙂

 2. Kiva, että jaksat touhuta suurissa projekteissa, ja pitää kotisi kauniin puhtaana ja täydellisenä. Olet kannustava esimerkki monelle.

  1. Marja: kodin täydellisyydestä voidaan tällä hetkellä olla montaa mieltä, apua sentään mikä sotku meillä on. 😀 En ole ehtinyt kotona edes imuroimaan ja vähän jo hävettää itseäkin. Niin kiirettä on remonttikohteessa että osasin tähän varautuakin ja siivoan perusteellisesti heti ensi viikolla. 🙂

   Kiitos kivasta kommentistasi! ❤️?

 3. Onko tässä laminaatissa jotenkin poikkeava asennustapa jos asennetaan keittiön kiintokalusteiden alle? Vai ymmärsinkö väärin tuon ennen keittiökalusteita laiton…

  1. KaroP: laminaatti laitettiin keittiön kaappien alle koska astianpesukoneen ja kylmäkoneen kohdalle olisi kuitenkin pitänyt laminaatti laittaa että laitteiden alle tuleva suojakaukalo toimii varmuudella kuten kuuluu. Lisäksi jos kylmäkoneen takaa haluaa joskus imuroida, pitää se saada vedettyä ulos kalusterungon sisältä, 133kg painavaa isoa kodinkonetta ei nimittäin nosteta etureunasta kynnyksen yli kahdenkaan hyppysvoiman kanssa. 😀 Helpompaa ja nopeampaa oli lätkiä laminaatti paikalleen koko lattiaan. 🙂

 4. Miksei korkki- tai vinyylilaminaattia? Itse vaihdoin lattian vuosi sitten ja silloin pähkäilin eri materiaalien kanssa, mutta tavallista laminaattia en tainnut miettiä.

  1. Rutkis: monta erilaista vaihtoehtoa harkittiin ja tähän kauniiseen laminaattiin päädyttiin tällä kertaa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *