Oman kylpyhuoneen remonttisuunnitelmia – Unelmista totta lokakuussa

Sisustusremonttikohteen projektien ja kiireiden lomassa olen ehtinyt laittamaan tulille myös oman kylpyhuoneeni remontin, jonka ajankohta on sovittuna lokakuun alkuun. Uusi upea hana, sadevesisuihku ja bidee-suihku on jo tilattu, allaskaappi ja valaistu peili valittu, ja vielä pitäisi tehdä päätökset kylpyhuoneen seinien ja lattian kanssa – laitetaanko uutta laattaa, vai sittenkin vedenkestävää mikrosementtiä… 🙂

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Ikkunattoman kylpyhuoneen värimaailma tulee olemaan hyvin vaalea ja raikas, sillä luonnonvaloa ei ole saatavana ollenkaan. Valaistuksen avulla aion loihtia tilaan aurinkoista kirkkautta ja himmennin on ihan ehdoton juttu, sillä haluan nauttia myös hämyisemmästä tunnelmasta silloin tällöin. Myös sauna menee kokonaan remonttiin ja entisen mustan tilalle tulee vaaleampi väritys ja hienostuneempi lookki. Lämpökäsiteltyä haapaa olen tässä hipelöinyt ja ihastellut remppakohteen materiaalivalintojen ja sisustussuunnittelun merkeissä – sellainen houkuttelisi omaakin silmää kovasti. ♥

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Seinien ja lattian värityksen kanssa olen kahdenvaiheilla – olisiko valkoisen ja kromin kanssa hiekkainen beige sittenkin houkuttelevampi kokonaisuus kuin hopeanharmaa. Tätä päätöstä en ole saanut vielä tehtyä ja vuorottelen molempien välillä tasaisesti puolesta ja vastaan.

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Kylpyhuoneremontti Hansgrohe omakotivalkoinen inspiraatio

Mikrosementti on suurin rakkauteni ja etsin parhaillaan informaatiota sen pitkäaikaisesta käytöstä kosteissa tiloissa. Erityisesti Dekofloorin mikrosementti kiinnostaa tällä hetkellä, sillä sen ja Mapegum WPS vedeneristeen yhteensopivuus on testattu VTT Expert Servicen toimesta (VTT-S-03335-17). Heillä on lisäksi käynnissä myös muita tutkimuksia, joiden tuloksia odotan kieli pitkällä – toivottavasti ehtivät ennen syksyä.

Tälläisiä mietteitä ja suunnitelmia siis täällä ruudun toisella puolen meneillään ja huomenna kirmaan jälleen remppakohteeseen katsomaan miten siellä on edistytty – päivitystä siis luvassa heti huomenna! 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

Inspiraatiokuvat: Hansgrohe.fi

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Oman kylpyhuoneen remonttisuunnitelmia – Unelmista totta lokakuussa

 1. Itse kallistuisin mikrosementin puoleen ja harmaan sijaan hiekan sävy miellyttää minua enemmän.
  Tuleeko kylppäri-ja saunaremppa yhteistyön kautta vai omakustanteisesti?

  1. Sanna: Mikrosementti on niin ihanan tuntuinen ja näköinen materiaali, josta olen haaveillut jo pitkään. Lisätietoa siis odotellessa… 🙂

   Kylpyhuoneremontissa on mukana myös yhteistyökumppaneita ja innolla odotan jo että pääsemme vauhtiin. Omaa rahaa toki laitan myös palamaan, ihan pienestä remontista ei nimittäin ole kyse kun saunakin menee uusiksi. 😀

 2. En suosittele mikrosementtiä, sillä valitettavan usein lopputulos on nuhjuisen näköinen. Laatat ovat ryhdikäs ja raikas ja paremmin aikaa kestävä valinta asunnon märkätiloihin.

  1. Kylppäriremppa suunnitteilla: Mikrosementin ongelmana on sen kestävyys lattiassa. Useammankin ammattilaisen kanssa olen asiasta jutellut ja jokainen on varoittanut siitä ettei se pysy siistinä lattiassa, vaan pinnoitteeseen tulee “halkeamia” joista kosteus pääsee imeytymään mikrosementtiin ja jättää jälkeensä rumia länttejä. Varsinaista kosteushaittaa siitä ei siis ole, sillä vesieristys on mikrosementin alla oltava aina kunnossa, mutta esteettisesti lattia näyttää epäsiistiltä ja läikikkäältä. Seinissä ongelmaa ei kuulemma ole ja ovat suosittelleet että lattialle laitettaisi laatta ja seiniiin halutessaan mikrosementti. Tälläinen ratkaisu on yksi vaihtoehto jota nyt puntaroin… 🙂

 3. Täällä yksi ENTINEN mikrosementtisen kylppärin lattian omistaja! ?
  En valitettavasti voi suositella sitä kylpyhuoneeseen. Mikrosementin ”asensi” ammattilainen (maahantuojan suosittelema), sehän ei onnistunut ensimmäisellä kertaa mutta lopulta saimme halutun lopputuloksen.
  Olihan lattia kaunis, mutta jonkun ajan kuluttua siihen alkoi ilmestyä pieniä halkeamia ja alkoivat näyttämään vähän niin kun kostean näköisiltä.. olimme maahantuojaan, asentajaan ja täysin ulkopuoliseen rakennusalanammattilaiseen yhteydessä. Kaksi ensimmäistä antoi ohjeet uudelleen lakkaamisesta mutta viimeinen sanoi että laatoittakaa… annoimme vielä mahdollisuuden uudelleen laukauksella, oli lähinnä tekohengitystä ja lopulta kärsivällisyys loppui ja päädyimme laatoittamaan kylppärin lattian…

  Päätöstä siivitti Kuistin Kautta -bloggaajan postaus aiheesta (http://kuistinkautta.blogspot.com/2019/03/kylpparin-uusi-laattalattia-ja.html?m=1) silloin totesimme, että okei vika ei ole juuri/vain meidän lattiassa vaan on ihan yleinen ongelma..

  Mutta joo, summasummaarum meitsi peukuttaa laatoitukselle!

  1. Matilda: Kiitos kokemustesi jakamisesta ja linkistä! <3 Todella vähän on saatavissa minkäänlaista tietoa siitä miten mikrosementti kestää pitkässä juoksussa. Tuon blogipostauksen olenkin lukenut jo aikaisemmin ja se on yksi niistä syistä miksi jäin vielä puntaroimaan oman kylpyhuoneeni kanssa. Lisäksi tässä raksakeikan aikana olen jutellut useammankin ammattimiehen kanssa mikrosementin riskeistä ja jokainen heistä on varoittanut siitä että lattialla se ei pysy siistinä vuottakaan. Pinnoite halkeilee ja päästää veden imeytymään mikrosementtiin, jonka takia lattiasta tulee läikikäs. Seinissä he eivät ole vastaavaa ongelmaa havainneet ja yhdellä asennusmiehellä on omassa kodissaan mikrosementtiä seinissä. Lattioille suosittelevat laattaa sementin sijaan.

  1. Maija: Hieman hotellityylistä lopputulosta haenkin ja siksi tuo mikrosementti olisi ihanan näköinen. Lattialle kaavailen laattaa ja seinille harkitsen mikrosementtiä, mutta odottelen vielä josko tuosta mikrosementistä saataisi lisätutkimusten tuloksia. Kylpyhuonetta en halua jälkikäteen alkaa korjailemaan ja haluan saada kaikki kerralla tiptop seuraavaksi 10 vuodeksi vähintäänkin. 🙂

   Allaskaluste on jo valittuna ja se on upea! <3 Valkoinen kokonaan tosin, eli ei puunsävyä. 🙂

 4. Tuo valkoisen ja puun yhdistelmä on ihana!oman kylppärin päivitys jossain vaiheessa edessä.ja itse aion valita suuret valkoiset laatat,puuta ja hiekansävyä.
  Pyöreä sadesuihku ollut meillä jo vuosia,enkä voisi ikinä enää palata tähän käsisuihkusysteemiin:)Käsisuihkukin tietty löytyy,mutta käytössä lähinnä pestessä tai huuhdellessa esim.kylppärin lattioita.

  1. Nanna: Niin on, jos kylpyhuoneeni olisi isompi ja ikkunallinen, haluaisin yhdistää puuta ja valkoista samaan tapaan. <3

   Sadevesisuihkusuutin on käytössä jo nyt ja se on aivan unelma, uusi suihku tulee olemaan virallinen sadevesisuihku ja sen myötä peseytymisen ihanuus on varmasti vielä isompi. Hanojen ja suihkun muotoilulla on myös minulle suuri merkitys ja valinnassa tärkeää oli toimintojen lisäksi myös tietysti design. 🙂

 5. Beige on sävynä lämpimämpi, silmää hivelevä. Myös hyvin luonnollinen. (Suihku on muuten “bidee”, pideen sijaan.)

  1. Ria: beige on todella kaunis, ja sopisi sävyltään myös kodin muuhun värimaailmaan. Bambulattia olisi kaunis jatke kylpyhuoneen lattialle. ❤️

   Kiitos korjauksesta, oikoluin kyllä postauksen mutta omalle tekstille sokeutuu etenkin väsyneenä. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *