Millainen on täydellinen keittiö?

Millainen on täydellinen keittiö? Tuohon kysymykseen on yhtä monta vastausta kuin on kotia ja kokkaajaakin… ja tässä postauksessa kerron teille millaisista osista ja ominaisuuksista minun mielestäni täydellinen keittiö syntyy. ♥

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Omakotivalkoinen yrttitarha kotiviljely valkoinen keittiö sisustus valkoista ja vihreää

Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat

Täydellinen keittiö vastaa kooltaan tarpeita ja täydentää kodin neliöt optimaalisesti. Se ei ole liian suuri eikä sokkeloinen, muttei myöskään liian pieni vaikka kompakteja ratkaisuja suosinkin.

Laskutilaa tulee olla riittävästi ja mielummin aina liikaa kuin liian vähän. Tulikuuman uunipellin kanssa ei pidä joutua arpomaan entten-tentteniä siitä minne sen käsistään mahtuu laskemaan. Tämä oli yksi tärkeimmistä asioista, joista en suostunut tinkimään omaa keittiötä suunnitellessani vaikka se omat haasteensa asettikin.

Vetolaatikot ja ulosvedettävät hyllyt ovat täyttöasteeltaan huomattavasti tilavampia kuin perinteiset hyllykaapit. Vetolaatikot ovat myös ergonomisempia ja vaimennettujen pumppusaranoiden ansiosta ne liukuvat kiinni pehmeästi ja äänettömästi.

Säilytystilaa tulee olla riittävästi muttei kuitenkaan liikaa, sillä keittiö on juuri se paikka kodissa joka kerää sisäänsä kaikenlaista turhaa rompetta ja krääsää. Suunnitteluvaiheessa on hyvä jo ennakkoon miettiä kattiloiden, astioiden, kauhojen ja leivinpaperirullien sijoitusta, jotta keittiöstä tulee mahdollisimman toimiva.

Yksi tärkeä ja oleellinen osa vetolaatikoiden toimivuudessa on laatikonalusmatot, jotka estävät astiapinoja heilumasta laatikkoja avatessa ja sulkiessa. Lisäksi saatavana on monenlaisia lisäosia kattilankansitelineistä laatikonjakajiin – jokainen tarve on mahdollista toteuttaa!

Myös laatikoiden korkeudella on väliä ja minulle paras kombinaatio on kolmiosainen laatikosto, jossa ylin laatikko on matala ja alin korkea. Tällä tavalla jokaiselle keittiössä säilytettävälle astialle ja keittiövälineelle on oikeankokoinen paikka ilman hukkatilaa.

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Valoisuus ja selkeys on keittiön ulkonäössä minulle tärkeää ja omassa keittiössäni toteutin kokonaisuuden mielestäni upeasti. Mitään en 2015 vuoden tammikuussa valmistuneessa keittiössäni vaihtaisi ja edelleen ihastelen sen virtaviivaista muotoa ja ajattomuutta kuin ensi kertaa sen valmiina nähdessäni. Hyvin suunnitellun keittiön tunnistaa juurikin siitä että se vastaa tarpeita vielä pitkään tulevaisuudessakin – sekä toiminnoiltaan että visuaalisuudeltaan.

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Omakotivalkoinen yrttitarha kotiviljely valkoinen keittiö sisustus valkoista ja vihreää

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Jokaisella meistä omanlaisensa tavat kokkailla ja myös makumieltymysten eroavaisuus pitää aina ottaa huomioon. Täydellisyys on täysin subjektiivinen käsite ja uskon siihen että jokaiselle on olemassa oma unelmakeittiönsä. Mikään ei ole ihanampaa kuin keittää joka-aamuiset kahvit itseään varten suunnitellussa ja rakennetussa täydellisessä keittiössä! 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!


Inspiroiduitko keittiön sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Maljakot Marimekko*  |  Baarituoli Hay*  |  Teräspannu Opa* Maustemylly Eva Solo*  |  Leikkuulaudat Muoto 2*  |  Riippuvalaisin Artek* Tuoksulamppu Muji  |  Kahvinkeitin Moccamaster*  |  Kaarihana Damixa  | Liesituuletin Savo  | Viinilasit Iittala*  |  Astiasarja IKEA

*sisältää kaupallisia linkkejä

8 kommenttia “Millainen on täydellinen keittiö?

 1. Onko paljon käytössä baarituolit? Ainakin kuvissa vaikuttaa olevan hiukan liian korkeat tuohon pöytään verrattuna, mahtuuko istumaan?

  1. Noora: Ovat käytössä joka päivä. 🙂 Teen töitä yleensä saarekkeen ääressä ja vuorottelen istumisen ja seisomisen välillä, koska kärsin selkäkivuista nivelrikon takia. Tuoleissa mahtuu istumaan oikein hyvin, mutta suositus toki on että tuohon pitäisi valita matalampi istuinkorkeus (on saatavana kyseisestä tuolimallista). Nuo tuolit valitsin kuitenkin ihan tarkoituksella, sillä halusin että tuolien selkänojan yläreuna on samalla tasolla saarekkeen reunan kanssa. Matalampi tuolimalli olisi jäänyt hassusti liian alas ja näyttänyt massiivisen saarekkeen ääressä “epäsopivalta”. 🙂

   1. Ulkonäön perusteella valitseminen kuulostaa hiukan erikoiselta, jos se menee tuolin käytettävyyden edelle. Ja makuasioita, mun silmään näyttää hassulta, että istumatilaa jää noin paljon. Onko asentokaan kovin hyvä, jos pöytä jää istuessa lantion korkeudelle?

    1. Noora: Minulle esteettisyydellä on suuri merkitys, mutten silti koe että nämä tuolit olisivat lainkaan huonot istumiseen. Etunoja-asento on itseasiassa selälle juurikin optimaalinen, silloin selkäranka pysyy suorana ja paino ei kohdistu istuessa alaselkään vaan voin vaihdella kehon painopistettä käsivarsien avulla. Tuoleilla viihtyy istumassa muutkin kuin minä eikä kukaan ole koskaan maininnut että niissä olisi mitään vikaa tai eriskummallista. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka asiaa kysyy ja olen tästä aiheesta keskustellut aikalailla kaikkien kanssa jotka kylässä ovat käyneet ja tuoleilla istuneet iltaa viettämässä. 🙂

  1. Marija: Tehosekoitin on OBH Nordican, on ollut tosi hyvä. Malli on muistaakseni Miami ja hinta keskitasoa, noin 79€. On ollut riittävän tehokas pakastemansikoiden (isot mansikat puolitettuna) ja jääpalojenkin blendaamiseen. 🙂 Samaa mallia en löytänyt OBH Nordican sivuilta, on mallisto uudistunut ja kehittynyt sen jälkeen kun omani ostin, mutta luulen että kaikki noin 80€ hintahaarukassa olevat tehosekoittimet ovat suurinpiirtein samaa laatutasoa.

 2. Todella kaunis keittiö, kunpa joskus saisin samankaltaisen 🙂 jäin miettimään vain että missä jääkaappi on? Tai ruokakaappi?

  1. Anna: saarekkessa on kolme alakaappia, joista löytyy laatikomuotoinen jääkaappi, pakastin ja kuivaruokakaappi, jonka hyllyt ovat kokonaan ulos vedettävät. 🙂 En tahtonut korkeita kaappeja ja keittiön suunnitteluun menikin kauan koska jokainen sentti on miettitty mahdollisen tarkkaan jotta säilytystila riittää perustarpeisiin. Uuni toimii mikronkorvikkeena (tosi nopea) ja induktioliesi keittää veden yhtä nopeasti kuin vedenkeitin, joten vedenkeitintäkään en erikseen enää tarvitse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *