Eskaro sisustusmaalit: Suuri sisustusremontti – Ennen ja jälkeen -kuvat!

Kaupallinen yhteistyö: Eskaro Oy

Yksinkertaisin ja kustannustehokkain tapa uudistaa kodin pinnat on maalaus. Maalien avulla kuluneet ikkunanpokat ja pinttyneimmätkin seinät saa palautettua uuteen loistoonsa melko vähällä vaivalla ja ilman aikaisempaa maalauskokemusta. Kotimainen Eskaro on mukana suuressa sisustusremontissa ja nyt pääsette kuvien ja videon muodossa näkemään miten valtava muutos saatiin aikaan pelkästään maalien avulla tässä vuonna 1985 valmistuneessa alkuperäiskuntoisessa kodissa…

Eskaro sisustusmaalit pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Yläkerran oleskelutila (ent. makuuhuone)

Yläkerta oli jaettu kolmeen makuuhuoneeseen ja sisustusremontin yhteydessä purettiin portaiden yläpuolelle rakennettu väliseinä pois, jotta tilaan saatiin valoa ja avaruutta. Seinäpinnat olivat etenkin yläkerrassa kuin reikäjuustoa ja paklasimme remonttitasoitteella kymmeniä ruuvinreikiä, kuoppia ja koloja. Lisätyötä teetti yhdessä makuuhuoneessa ollut tapetti, jonka alta paljastui toinen tapetti ja sen alta vielä kolmaskin tapetti. Varsinaiseen purkutyöhön meni vain yksi työpäivä, mutta pintojen korjailussa ja tasoittamisessa vierähtikin sitten viikko kuivumisaikoineen ja välihiontoineen.

Tasoittelujen ja loppuhionnan jälkeen oli viimein aika tarttua maalitelaan ja Eskaro Pro 3 pohja- ja sisäkattomaali osoittautui loistavaksi pohjustukseksi. Eskaro Pro 3 -maalissa on kevyesti tasoittava koostumus ja jäljelle jääneet pienet epätasaisuudet silottuivat näkymättömiin yhdellä maalikerroksella. Tämän kodin katto ja seinät olivat kuitenkin niin huonokuntoisia ja huokoisia, että maalasimme kaikki pinnat kahteen kertaan säästääksemme pintamaalissa.

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Makuuhuoneen uusi ilme

Pintamaaliksi valitsin täyshimmeän Eskaro Silk-sisustusmaalin, jonka peittokyky löi ällikällä. Pintamaali sävytettiin Eskaron E019 Whooper Swan -sävyllä puhtaanvalkoiseksi, vastaten universaalin värikoodiston puhtaanvalkoista NCS S 0500-N -sävyä, ja yksi ainoa maalikerros riitti täydelliseen lopputulokseen! 🙂

Makuuhuoneeseen toin pehmeyttä ja tunnelmaa harmaaksi maalatun päätyseinän muodossa, joka tuo syvyyttä huoneeseen ja kehystää sänkyä. Sävyksi valittiin Eskaron värikartasta äärimmäisen kaunis harmaansävy D10-C. Myös alakertaan tulee yksi harmaa seinä, mutta se odottaa vielä vuoroaan alakerran keittiö- ja lattiaremontin takia. Sävynä alakerrassa on asteen vaaleampi harmaansävy Eskaro D10-B.

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Valoisampi portaikko

Kaikki tummanruskeat ikkunan- ja ovenkarmit sekä porraskaiteet maalattiin Eskaron liuotinohenteisella Luotto -tartuntapohjamaalilla. Eskaron maalispesialisti vinkkasi, että etenkin petsattuja tai lakattuja puupintoja maalatessa kannattaa käyttää pohjamaalina tartuntapohjamaalia, joka tarttuu hyvin vaativimpiinkin pintoihin ja ehkäisee erinomaisesti myös läpilyöntiä. Kovat ja kiiltävät lakkapinnat tulee kuitenkin hioa himmeäksi ennen maalausta.

Luotto-tartuntapohjan päälle siveltiin ja telattiin valkoista vesiohenteista sisä- ja ulkokäyttöönkin soveltuvaa Windoora ovi- ja ikkunamaalia kahteen kertaan. Windoora-maalin riittoisuus yllätti iloisesti ja vaahtomuovitelalla levitettynä maalimenekki oli puolet pienempi kuin mitä alunperin laskeskelimme.

Eskaro sisustusmaalit pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Alakerrassa eli olohuoneessa, eteisessä, wc:ssä ja keittiössä on vielä työnsarkaa jäljellä ja keittiöön sekä pikkuvessaan käytettävästä kosteisiin tiloihin sopivasta pesunkestävästä Safira 7 -pintamaalista kirjoittelen teille erikseen. Tämä maali sopii etenkin keittiöön sekä wc-tiloihin ja valitsimme tämän maalin juurikin keittiön välitilaa varten. Keittiön välitilaan asennetaan altaan ja liesituulettimen kohdalle valkoinen välitilalevy, mutta muutoin ei välitilaa erikseen laatoiteta tai levytetä. Maalipinnan tuleekin siis kestää roisketa sekä pesua ja siihen Safira 7 on luotu!

Eskaro sisustusmaali pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

Eskaro sisustusmaalit – Täydellinen pintaremontti

Eskaron laadukkailla sisustusmaaleilla loihdit kodin nopeasti uuteen loistoonsa ja suosittelen suurella tyytyväisyydellä etenkin Eskaro Pro 3 -pohjamaalia sekä jumalaisen paksua ja peittävää Silk-sisustusmaalia. Katso yltä 7 minuutin mittainen timelapse-maalausvideo, josta näette konkreettisesti sisustusremontin edistymisen ja sen miten tunkkainen ja nuhjuinen muuntautuu maaleilla valoisaksi ja raikkaaksi – eikö olekin upea muutos? 🙂

Inspiroivaa keskiviikkoa kaikille!

9 kommenttia “Eskaro sisustusmaalit: Suuri sisustusremontti – Ennen ja jälkeen -kuvat!

 1. Onko kokemusta tai vinkkejä miten maalata korkeampi portaikko? Tässä näytti jatkovarsiviritelmä riittävän, mutta omassa asunnossa valitettavasti ei.

  Kiinnostaisi myös nähdä ikkunakarmien maalaaminen tarkemmin, mitä pintoja maalasit ja miten kuivatit että ei jää ikkunat jumiin ?

  Nyt kun vauhtiin pääsin, pensseleiden ja välineiden pesu myös kiinnostaisi ?

  1. AMN: Korkeammasta portaikosta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tuo oli kyllä melkoinen urakka ja jouduin kehittelemään patenttiratkaisun maalitelan jatkovarteen, sillä se oli liian lyhyt. 😀 Keltaiseen maksimipituuteen säädettyyn teleskooppivarteen teippasin maalarinteipillä kiinni toisen varren, jotta sain pidennettyä sitä metrin verran. Kieputin maalarinteippiä koko lisävarren mitalta ja oikein tukevaksi sen sain. Käsille tuo on todella rankkaa, sillä maalitela painaa maaleineen melkoisesti ja asento ei ollut maalatessa kovinkaan ergonominen. 😀 Kannattaa siis etukäteen ostaa mahdollisimman pitkä (ja laadukas) teleskooppi-jatkovarsi, jonka saa säädettyä riittävän pitkäksi, jälkiviisaana tämän totean. 😀

   Ikkunakarmit kannattaa maalata vaahtomuovisella telalla ja pensselillä hyvin ohuesti. Kevyen hiomisen jälkeen kannattaa laittaa tartuntapohjamaalia ja ikkunankarmien väristä ja pinnasta riippuen siihen sopii joko vesiohenteinen Luotto Aqua tai tässä kohteessa käytetty liotinohenteinen Luotto. Pintamaalia etenkin kannattaa levittää ohuesti, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman sileä ja “kaupasta valmiina ostetun” näköinen. Monesti kaksi ohuehkoa kerrosta riittää, joskus saattaa tarvita kolmannen silauksen. Liian paksua maalikerrosta kannattaa ikkunankarmeissa välttää, siitä tulee helposti valumajälkiä ja myös ikkunalasin kulmat saattavat kerätä maalia liikaa.

   Tässä kohteessa irroitettiin ikkunatiivisteet ennen maalaamista ja viimeisen maalikerroksen kuivuttua käytiin ikkunankarmien ulkoreunat varovasti mattoveitsellä läpi, jotta ikkunat saatiin avattua ilman että maalipinta lähtee lohkeamaan. Lisäsimme uudet ikkunoiden tiivisteteipit vanhojen tilalle ja suosittelen tekemään tämän aina jos mahdollista. Siksi kannattaakin maalata lämpimään vuodenaikaan, suoraa auringonpaistetta kuitenkin välttäen (aamut ja illat on erinomaisia maalaushetkiä).

   Pensseleitä ja vaahtomuovitelaa en erikseen pessyt maalikertojen välillä, vaan käärin ne tiiviisti vitivalkoiseen muovipussiin (ostin Rainbown valkoisen roskapussirullan tätä tarkoitusta varten). Hyvin suojattuna tela ja pensseli säilyvät pussin sisällä ilmalta suojattuna jopa viikon. Kannattaa kuitenkin tarkastaa ettei maalipensselin karvojen metallinen kiinnityslevy ruostu, joissakin edullisissa pensseleissä käy joskus niin. Tarkka pitää olla myös ettei mene pohja- ja pintamaalit sekaisin, jos pohjamaalina käytetään vesiohenteista tartuntapohjamaalia, niitä kun ei meinaa erottaa toisistaan edes tuoksun perusteella toisin kuin tuon liuotinohenteisen, joka tuoksahtaa aika voimakkaasti noin 12 tuntia pikkuhiljaa hälventyen kuivuessaan. 🙂

 2. Hei!

  Remppaa on mielenkiintoista seurata? sitä mietin kun tuo väliseinä on poistettu niin miten estetään portaikkoon ”putoaminen”? Tuleeko siihen lasikaide vai joku huonekalu?

  1. Katriina: Portaikon yläpuolelle on tulossa porraskaide, joka suojaa tippumiselta. Se kiinnitetään vanhan väliseinän tilalle ja se on valkoinen. Valo pääsee kulkemaan sen läpi ja tila ei mene tukkoon, siksi emme umpinaista kaiderakennetta siihen rakenna. 🙂

 3. Hei!

  Mistä Eskaron maaleja voi ostaa ja saada apua valintoihin. Kyselin kerran K-raudasta, mutta oli siellä tilaustavaraa eikä minulla ollut aikaa odotella. Lisäksi myyjä ei vaikuttanut tietävän Eskaron maaleista juuri mitään. Olisi kiva saada tarvittaessa asiantuntijan apua.

  1. Sabina: ainakin RTV:llä niitä myydään ja joissakin K-raudoissa paikkakunnasta riippuen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *