Asupostaus – Koulu alkaa kohta!

Viimeistä lomaviikonloppua vietetään ja ensi viikolla ajatukset pyörivät jo koulussa ja koulutarvikkeissa. Uusia aineita tulee kolmosluokan aloittavalle tytölle useampia ja tyttö odottaa innolla myös uusiin luokkakavereihin tutustumista. Tyttö on koko kesän katsellut pelkästään englanninkielisiä tubettajia ja Netflix-sarjoja ilman tekstitystä, joten kielitaito on harjaantunut niin paljon että saa nähdä mitä koulun englanninopettaja on asiasta mieltä… 🙂

Asupostaus koululainen raitapaita nahkatakki pillifarkut omakotivalkoinen

Asupostaus koululainen raitapaita nahkatakki pillifarkut omakotivalkoinen

Ensi viikolla lähdemme ostoksille ja ostoslistalla on uusi koulureppu ja juomapullo. Uutta penaalia tai kyniä tyttö ei halua, viime vuotinen väriävaihtava penaali on hänen lempparinsa ja kynätkin ovat hyväkuntoisia, osa käyttämättömiä. Koulureppu sen sijaan on pakko-ostos, sillä viime vuotinen reppu on kulunut pohjasta niin ohueksi että kirjojen painosta se menee puhki ennemmin tai myöhemmin.

Itselleni oli lapsena tosi tärkeää että kaikki on uutta penaalia myöten kun koulu kesäloman jälkeen alkoi. Piti olla uudet vaatteet, uusi kampaus, uusi reppu ja uudet kynätkin, mutta tyttöä ei sellainen kiinnosta – vanha reppukin kelpaisi jos olisi ehjä. Vaatteita varmaankin katselemme, mutta tyttö saa itse päättää mitä haluaa ekana koulupäivänä päälleen pukea – jotain uutta vai vanhaa.

Asupostaus koululainen raitapaita nahkatakki pillifarkut omakotivalkoinen

Asupostaus koululainen raitapaita nahkatakki pillifarkut omakotivalkoinen

Nahkatakki H&M  |  Raitapaita Cubus Kids  |  Farkut Levi´s  |  Tennarit KappAhl

Kesää on vielä monta viikkoa jäljellä, vaikka lämpötila ei helteisiin yletäkään. Lyhythihaisella ei tyttökään tarkene näillä viime päivien säillä ulos mennä, vaikka kestääkin viileyttä paremmin kuin minä (joka hytisen heikohkon ääreisverenkierron takia aina alle 24°c asteessa). Tytön päälleen pukema raitapaita, nahkatakki ja pillifarkut ovat hyvä asuvalinta perjantaipäivään ja kohta lähdemme kauppaan ostamaan herkkuja tytön kesäloman päätösbileisiin, joita kahden kaverinsa kanssa viettävät. ♥

Aurinkoista alkavaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia “Asupostaus – Koulu alkaa kohta!

 1. Kånken siis kului alle vuodessa käyttökelvottomaksi lapsen käytössä? ? Hämmentävää. Oma Kånkenini on kestänyt vuosikaudet hyvänä, toki väri on hieman haalistunut uudesta, mutta käytettävyys ei siitä kärsi. Laittaisin sinuna varmaan palautetta, koska kyse oli käyttämättömästä tuotteesta, vaikka olikin kirppislöytö – haluavat varmasti tietää, jos tuotteissa on kestävyysongelmia.

  1. Mari: vuodessa pohja kului aika pahasti ja valoa vasten kun katsoo niin näkee melkein läpi. En olisi sitä muuten huomannutkaan jos en pesun jäljiltä olisi kääntänyt reppua takaisin oikein päin. Reppu on ollut kyllä kovalla käytöllä, siellä on kannettu märkiä uimavarusteita ja luistimiakin. Paljon paremmin on kestänyt Kånken kuin tytön aikaisemmat reput jotka olivat ihan taviksia. En ajatellut että repusta reklamoisin sillä olen sitä pessyt koneessa monta kertaa vaikka ohje sanoo toisin. Tärkeintä on että reppu on ehjä ja kestää vähintään sen vuoden ettei kesken lukuvuotta tarvitse ostella uutta. 🙂

 2. Onneksi tämä uusi sukupolvi on kulutustavoiltaan erilainen kuin me ollaan oltu. Kysyin vitoselle menevältä, ostetaanko uusi reppu. Hän vastasi oikeen harmistuneena:” en mä oo semmoinen, että jos entinen on vielä ehyt ja hyvä, ostetaan uusi vain sen takia, että pitää saada ostaa uusi. Miksi pitäisi?” Näin lähtee viides vuosi samalla ajattomalla laaturepulla (jonka merkkiä en nyt muista). Pesty ja kannettu tavaraa ja vieläkin on kuin uusi.

  Hyvää koulun alkua teillekin!

  1. Komppis: Teilläkin samanlainen juttu siis ja hyvä niin, ihanaa että nykyajan muksut osaavat ajatella asioista pitkäjänteisemmin ja miksi sitä ehjää ja hyvää uuteen vaihtaisikaan. <3

   Ihanaa koulun alkua teille myös! <3

 3. Olen kyllä samaa mieltä Marin kanssa, merkkirepun pitäisi kestää käytössä enemmän kuin vuosi. Omat Eastpakini kestivät jatkuvaa lukio- ja yliopistokirjojen kantamista kolme vuotta ja pidin niitäkin vähän pettymyksenä, kun molemmista hajosivat vetoketjut. Seuraava Jansport kesti ympärivuotisessa käytössä varmaan viisi vuotta ennen pohjan reikiintymistä ja nyt on toinen meneillään. Enää ei käyttö ole jatkuvaa, joten reppu on viiden vuoden käytön jälkeen vielä ehjä.
  Ja minäkin silloin tällöin reput pesen, jos näyttävät kovin törkyisiltä. Vuodessa en odottaisi hajoavan kuin korkeintaan jonkun kiinanihme frozen/ryhmähau/autot-repun. “Aikuisten” tuotteiden pitäisi kestää kauemmin.

  1. Jenni: Olen samaa mieltä, mutta kangas on kaksipiippuinen materiaali – parhaimmillaan se kestää vuosia ja huonoimmillaan kuukausia laadusta ja kuidun vahvuudesta / paksuudesta riippuen. Kånkenia emme osta enää, se on varma. Adidaksen reppua katselimme mutta täytyy vielä kaupassa selata valikoima läpi. 🙂

 4. Lapselle ostettiin Ticket to Heavenin (nimi taitaa olla nykyään joku muu) reppu ekalle ja samalla repulla jatkaa edelleen ensi viikolla kutoselle!

  Itse sain myös uuden vaatteen/vaatteet aina koulun alkuun. Mutta siihen aikaan vaatteita ostettiin, ja niitä oli, vähemmän kuin nykynuorilla. Ei meilläkään siis koulun alkuun hankita uusia vaatteita, vaan vuoden varrella tarpeeseen.

  1. Helsingissä kouluun: Olisi kyllä hienoa jos reppu kestäisi useamman vuoden… Saa nähdä josko nyt seuraava sitten olisi parempi kuin viime vuotinen musta Kånken. 😀

 5. Sama tuli heti mieleen että miten on kånken voinut mennä noin huonoon kuntoon ? meillä tyttö aloitti koulun ykkösellä ko repun kanssa ja menee maanantaina saman repun kanssa neloselle, eikä mitään kulumista ole huomattavissa.

  1. Veera: en tiedä miksi, ehkä märkien uikkarien kloorin takia tai sitten vaan on maanantaikappale. Nyt on uusi reppu valmiina torstaita varten ja täytyy muistuttaa että jatkossa sekä uikkarit että luistimet pitää kantaa jumppakassissa repun sijaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *