ANNO Collection – Japanilaishenkinen sisustus olohuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Anno Collection

Rakastan saapuvaa syksyä ja sisustuskärpäsen puraisemana uudistin olohuoneen sisustuksen. Yhteistyökumppanini Anno Collectionin tuotevalikoimasta bongasin upean uutuusmaton, jonka myötä otin askeleen luonnonläheisempään väripalettiin ja hieman japanilaishenkiseen tunnelmaan…

Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen
Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen

Pehmeää pellavaa

Pehmeäksi pestystä pellavasta valmistettuja Linn-koristetyynynpäällisiä on saatavana kahdessa värissä, puhtaanvalkoisena ja kauniin okran sävyssä, jotka molemmat löytyvät meidän olohuoneesta. Annon Linn-tyynynpäälliset valmistetaan Euroopassa ja niille on myönnetty Ökö-Tex sertifikaatti, joka takaa ettei niissä ole käytetty haitallisia käsittelyaineita.

Tyynynpäällisen koko on 60x60cm ja se sopii kokonsa puolesta erinomaisesti lattiatyynyksi. Huomenna ne pääsevätkin heti testiin kun järjestän pienet sushibileet parille ystävälle. Jos tyynyn päällä on tarkoitus istua, kannattaa sisätyynyksi valita mahdollisimman muhkeatäytteinen höyhentyyny, joka on istumisen jälkeen helppo ravistella takaisin muotoonsa.

Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen
Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen

Rouheaa juuttia

Anno Collectionin upea Rough-juuttimatto on itseasiassa koko olohuoneen sisustusmuutoksen taustalla. Olen tiiraillut juuttimattoja jo vuodenpäivät sillä silmällä ja tämä paksusta juutista valmistettu lettipintainen Rough oli rakkautta ensi silmäyksellä – ja kuten arvata saattaa, yksi sisustusmuutos johtaa toiseen ja toinen kolmanteen jne… 🙂

Rough-matto on kooltaan 200x250cm ja lisäksi sitä on saatavana myös pyöreänä (halk. 250cm). Eettisesti tuotetut ja korkealaatuiset käsintehdyt Anno-matot kudotaan SA8000-sertifioiduilla ja perheomisteisilla tuottajilla Intiassa ja Annon tiimi on tiiviisti mukana tuotantoprosessissa. Kaikki Anno Collectionin matot kudotaan luonnonmateriaaleista tai tarkoin valikoiduista kierrätyskuiduista, eikä matoissa käytetä sellaisia kierrätyskuituja jotka saattaisivat sisältää haitallisia aineita, kuten väriainetta.

Jokainen käsintehty matto on oma uniikki kappaleensa ja eilisilllasta asti olen ihastellut omaa kaunista mattoani. ♥ Voiko tämän kauniimpaa ollakaan!

Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen
Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen

Hunajaa ja villaa

Halusin lisätä sisustukseen luonnollisia sävyjä ja Annon hunajanruskea Tatami-koristetyyny sopii ihanasti yhteen juuttimaton ja Linn-tyynynpäällisten kanssa. Laadukkaasta villalangasta valmistetun Tatami-tyynyn toinen puoli on napakkaa luonnonväristä puuvillaa ja vetoketjusuljennan ansiosta sisätyynyn saa helposti pois pesun ajaksi.

Muutoksen tieltä purin moduuleista koostuvan sohvani osiin ja kannoin leveän sohvapalan varastoon säilöön. Voi olla että sohvakokonaisuuden 3-istuttava pala vielä palaa jossakin vaiheessa takaisin olohuoneeseen, mutta nyt nautiskellaan tästä ihanasta japanilaishenkisestä tunnelmasta. Olohuone näyttää paljon isommalta nyt kuin ennen ja huoneen molemmissa päädyissä olevat 1-istuttavat istuinmoduulit riittävät meille sohvan nurkaksi käpertymistä varten…

Anno Collection luonnonmateriaalit japanilaishenkinen skandinaavinen olohuoneen sisustus omakotivalkoinen

Anno Collection Habitaressa!

Suomen inspiroivin sisustustapahtuma Habitare kerää sisustuksesta kiinnostuneet ihmiset jälleen syyskuussa Messukeskuksen katon alle ja sieltä löydät myös ihanan Anno Collectionin. Annon messupiste on viime vuoden tapaan Ahead-alueella (6d48) ja luvassa on upeita juttuja! Anno on aina ollut yksi Habitare-messujen parhaista ja houkuttelevimmista näytteilleasettajista ja uskon vahvasti että Anno tarjoaa iloa, inspiraatiota ja ihanuuksia myös tänä vuonna! ♥ Pistä messupaikka siis valmiiksi korvan taakse ja tutustu Annon tuotevalikoimaan jo ennakkoon täällä:

annocollection.com

Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

34 kommenttia “ANNO Collection – Japanilaishenkinen sisustus olohuoneeseen

 1. Nyt näyttää todella hyvältä!
  Matto ja pehmeät värit tuo lämpöä, kerroksellisuutta ja ”valmiin” näköisen ilmeen. Kauniisti yhdistelty.

  1. Mervi: Tuo matto on aivan unelma ja rakastan tuota uusien tekstiilien tuomaa pehmeyttä ja kodikkuutta! <3 Kaunis kiitos kivasta kommentistasi! <3

   Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua! 🙂

  1. Nanna: pellava on ihana materiaali! ❤️ Ja tuo matto – r a K a s t a n ! ❤️❤️

 2. Ihanan näköistä. Tuonne sopisi myös lattiamaljakko täynnä kaisloja. Syksyksi todella passeli sisustus. Miten hyvin tuo matto hylkii likaa? olisi kyllä todella ihana meillekin, mutta en uskalla lasten vuoksi. 🙂

  1. Pitju: niin sopisi ❤️ Pitkä bambun oksa olisi myös ihana, ja kaikenlaiset heinäniput. 🙂

   Minulla ei vielä ole kokemusta maton puhdistamisesta, mutta uskoisin että monet tahrat lähtevät nihkeällä liinalla pyyhkien. Mustikkasoppa tarraa varmasti kiinni, mutta olohuoneessa harvemmin syödään sellaisia ruokia joissa on riskinä ikuinen tahra. 🙂 Kerron kokemuksiani maton hoidosta loppuvuodesta, imurointi ainakin sujuu hyvin ja puhdasta tulee. ??

 3. Uih! Mä olen katsonut tuota mattoa mutta en uskaltanut tilata näkemättä. Nyt taidan uskaltaa!

  1. Minna: tuo matto on i h a n a ! ❤️Lettikuvio ja paksuus tekee siitä erityisen kauniin. ❤️

 4. Mä niin haluaisin sisustaa just tollaisilla matoilla, koreilla yms., mutta rupeaa jo kaupassa nenä vuotaa ja aivastuttamaan. Mutta ihana tyyli on.
  Mihin ihmeeseen sun sohvat on kadonnut? Yksi palako vaan on jäljellä? Ostatko uuden sohvan?

  1. Minna: kaksi sohvan palaa on jäljellä ja sen isoimman vein varastoon hetkeksi. Kaipasin vähän uudenlaista tunnelmaa ja matto olisi jäänyt sohvan varjoon. Nyt on tilaa hengailla myös lattiatyynyjen päällä. 🙂

 5. Heippa, kiinnoataisi todella paljon tietää tämän maton väri verrattuna Ikean Lohals mattoon! Olisko jotenkin mahdollista vertailla näitä? Meillä oli aikaisemmin tuo Lohals mutta sen sävy oli meille niin tunkkainen ja ehkä liian tumma että myin sen pois mutta sen jälkeenkin olen juuttimaton petään haikaillut.

  1. Jenni: Kävin kurkkaamassa Ikean mattoa kaupassa ja silmämääräisesti se näyttäisi olevan hieman tummempi kuin Annon Rough. Jokainen Anno-matto on tosin uniikki, joten juutin eläväinen pinta saattaa olla tummempaa tai vaaleampaa kudosta. Molemmat ovat samalla tavalla eloisia, mutta Annon matossa elävyyttä on vähän enemmän ja siksi sen yleisilme näyttänee vaaleammalta. 🙂 Ikävä kyllä en saa mattoja vierekkäin samaan tilaan, joten side-by-side -vertailua en saa tehtyä.

  1. Marine: jakkara on Boconceptin mallistosta ja taitaa edelleen olla tuotannossakin. 🙂

 6. Aivan I-H-A-N-A !!! Niin lämmin, kaunis, pehmeä, herkullinen, aivan kertakaikkisen upea kokonaisuus!! Ihanaa viikonloppua teille! <3

  1. Maria: kaunis kiitos, ihana että sinäkin tykkäät! ❤️ omaan silmääni olohuoneen sisustus on tosi upea ja siellä onkin tullut viime päivinä vietettyä aikaa enemmän kuin kodin muissa tiloissa sänkyä ja yöunia lukuunottamatta. 🙂

 7. Ihana sisustus, todella kaunis. Samanlainen matto ollut mielessä jo kauan. Onko mattoon mahdollista saada alekoodia?

  1. Marita: kiitos kommentistasi! ❤️ Tällä hetkellä alekoodia ei minulla valitettavasti ole tarjolla, mutta ilmoitan heti jos sellainen onnistuisi. 🙂

  1. Anski: tämä Annon matto on todella kaunis! ❤️ Jos koira ei nakertele tai kupsuta tanssuillaan mattoa rikki niin en näe syytä miksei se kävisi myös koiraperheeseen. 🙂 Pentukoiran kanssa varmasti menee liian hankalaksi valvoa ettei koira käy nakertamassa maton ihanan rapsakkaa reunaa, mutta isompi koira tuskin haistelua kummempaa jaksaa. Oksutahrojen kanssa tosin voi olla ongelmana pesu, matto painaa aivan tuhottomasti ja huuhtelu pitäisi saada kohdistettua vain tahraan, muuten se leviää ikävästi. Vähän siis koirasta riippuu, ja pentujen kanssa ehdoton nounou. 🙂

 8. Tuo matto on UPEA! Mutta kaupan sivuilla maton sävy on olkimaisempi/keltaisempi ja sinun kuvissa neutraalimman sävyinen. Kumpikohan sävy on lähempänä todellista?

  1. Sanne: En osaa sanoa kumpi on oikeampi sävy, matto on käsityönä valmistettu ja jokainen matto on oma uniikki kappaleensa. Näin ollen myös sävyeroja voi olla. Meidän matto näyttää kuvissa samalta kuin päivänvalolla paljaalla silmällä katsottuna. Ei ole vaalea muttei tummakaan, ja sävyssä on sekä hunajaa että harmahtavuutta (greigemäisiä harmaanbeigejä kohtia). Tytön kullanvaaleanruskeat hiukset ovat melkein identtisen sävyiset maton kanssa. 😀 Valaistus vaikuttaa paljon sävyyn, illalla hämärässä tai tunnelmavalossa matto näyttää aika tummalta. 🙂

 9. Näyttää kerrassaan upealta! Itsellä samanlaiset muutokset menossa,pehmeät sävyt puhuttelevat kovasti. ikean juuttimatto vain tuntuu harmillisesti vähän liian karhealta paljailla jaloilla. Mahtaakohan tämä olla kuinka pisteliäs? 🙂

  1. P: Annon matto ei varsinaisesti pistele mutta tuntuu kyllä hieman karhealta. Ei ole mielestäni niin pistävä kuitenkaan kuin Ikean juuttimatto, joka ystävälläni on. Annon maton päällä voi mukavasti istua ohuissa jumppahousuissa ilman että karkeus tuntuu läpi, varmasti tuolla palmikon paksuudella on vaikutusta myös tuntumaan ja siksi Anno on hieman pehmeämpi. 🙂

 10. Irtoaako matosta ”juutti-nöyhtää” ? Kokeilin yhtä juuttimattoa kotiin ja mustat sukat/housut olivat kyllä aivan ”karvassa” kun maton päällä oleili. Tuoksuuko matto voimakkaasti?

  1. Katja: Imuroin maton heti tuoreeltaan ja silloin imurin säilöön tuli irtonöyhtää. Sen jälkeen ei ole nöyhtää näkynyt eikä seinien vierustoilla näy juuttimatoille ominaista ”pölyhaituvaa”. Mustilla vaatteilla matolla istuessa saattaa satunnaisia haivenia jäädä kiinni, mutta todella olematonta on siis eikä vaadi mustien housujen teippiharjaamista. 🙂 Matto ei tuoksu mielestäni miltään.

 11. Kiva lukea kommentteja anno juuttimatosta! Kiitos niistä! Oletteko kokeneet alushuovan/ liukuestematon tarpeelliseksi?

  1. Annika: tuo Annon matto on niin painava ettei se lähde liikkeelle edes tanssiessa sen päällä. Tämän kyseisen maton kanssa koen ettei liukuesteestä ole merkittävää hyötyä, kevyempien juurtimattojen alla sen sijaan ne ovat enemmän kuin tarpeen varsinkin jos kotona on lapsia tai koiria juoksentelemassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *