Olohuoneen ja ruokailutilan yhdistäminen

Syksy saapuu ja sisustusrintamalla alkaa tapahtua. Uuden sisustusprojektin ja viittä vaille valmiin remppakohteen sisustuksen ohella starttailen oman kodin uudistusta – kylpyhuone- ja saunaremontin lisäksi loppuvuoden aikana myös makuuhuoneet ja keittiön päädyssä oleva ruokailunurkkaus muuttavat täysin muotoaan…

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Ruokailutilan ja makuuhuoneen väliin asennetaan liukuovilla varustettu upea lasiseinä, minkä takia ruokapöytä ei jatkossa enää ole keittiön ikkunan edessä. Tilan puolesta pöytä mahtuisi toki edelleen olemaan vanhalla paikallaan, mutta remontin myötä vaihdamme tytön kanssa makuuhuoneita päittäin ja haluan maksimoida lasiseinän avartavan vaikutuksen ilman näköesteitä… enkä myöskään halua sängyssä pötkötellessäni katsella tuolien selkänojia saati ruokapöydän pohjaa. 🙂

Parasta muutoksessa on makuuhuoneen ja keittiön ikkunoiden “yhdistyminen” yhdeksi isoksi ikkunaksi – niiden välissä on tilaa vain 12cm ja lasiseinän ansiosta luonnonvalo pääsee entistäkin paremmin säteilemään sisälle. ♥

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Siivouksen lomassa tein äsken pikaisen pyöräytyksen ja sovittelin ruokapöytää jo valmiiksi olohuoneen puolelle. Paras variaatio on tämä kuvissa näkyvä järjestys, jossa Ikea Söderhamn -sarjan 1-istuttavat palat on yhdistetty söpöksi sohvaksi ikkunan eteen. Ruokapöydälle jäi hyvin tilaa olohuoneen toiseen päätyyn ja sohvan alle / edustalle tulevan maton avulla saan huoneen toiminnot selkeämmin esille.

Pöydän kanssa mietin vielä mitä teen, käännänkö sen toisin päin vai vaihdanko kokonaan toiseen. Olen suunnitellut ja piirtänyt meille uuden ruokapöydän ja remontin lopullisista kustannuksista riippuen saatan laittaa tarjouspyyntöä puusepälle – tämä selviää marras-joulukuun taitteessa kun kodin freesaus on valmistunut.

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Musta Flos265 -seinävalaisin ei muutosten myötä enää löydä paikkaansa meiltä, joten jos olet kiinnostunut ostamaan sen pois edullisesti niin laita viestiä miia@omakotivalkoinen.fi. Kuvia, mittoja ja muita tietoja voi myös kysellä sähköpostilla tai somekanavien viestien kautta. Bemzin Panama Cotton -päällisellä varustettu valkoinen 3-istuttava Söderhamn-sohva lähtee tilanpuutteen takia uuteen kotiin myös, mutta siihen on tullut Instagramin kautta jo niin monta varausta että sen voin sanoa olevan aikalailla myyty. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

20 kommenttia “Olohuoneen ja ruokailutilan yhdistäminen

 1. Tyttösi sitten suostui vaihtamaan makuuhuoneita. Eikö häntä häiritse enää ne ikkunat siinä toisessa makuuhuoneessa? Hyvä vaan jos pääsette vaihtamaan 🙂

  1. Teisu: juups, nyt on asiasta juteltu perinpohjin ja tyttö on muutenkin ottanut ison harppauksen itsenäistymisessä kesän ja alkaneen syyskauden aikana. 🙂 Enää ei kaihtimien väleistä vilkkuvat valot pelota ja läheinen työmaakin on viittä vaille valmis jolloin ei tarvitse yötä päivää kuunnella jyskettä ja hurinaa – luojan kiitos! 🙂

  1. Anski: ei tytöllä ole koskaan ollut lasiseinästä mitään erityisempää mielipidettä, ongelmana oli huoneiden vaihtaminen kun koki estäminen makkarini oli pelottava (outoja ääniä ja ohi ajavien autojen valoja kaihtimien rakosista). 🙂 Hänen huoneensa kun sijaitsee hiirenhiljaisella sisäpihan puolella, jossa ei elämää tai ääniä ole ollut. 🙂

 2. Tyttöä ei ilmeisesti enää pelota toisessa makuuhuoneessa nukkuminen? Olisi kiva kuulla miten päädyitte uuteen ratkaisuun, kun tytön huoneen uudelleen sisustamisestakin on vasta sen verran vähän aikaa!

  1. Alina: ei pelota enää, mielellään vaihtaa nyt huonetta ja saa samalla muutaman neliön isomman huoneen. 🙂 Hän ideoi jo sisustuksenkin ja haluaa sängyn päälle katosverhon jne. 🙂 Mielelläni olisin tottakai pitänyt huoneeni jos siihen olisi mahdollisuus lasiseinä rakentaa, mutta huoneen kaikki seinät ovat betonia eikä se ole mahdollista. Siksi vaihto ja ensi viikolla alkaa pikkuhiljaa purkuhommat. 🙂

  1. Myu: heinäkuun lopussa oli alkuperäisen aikataulun mukaan remontin osuus valmis mutta kivitason toimitus viivästyi jonka takia keittiö saatiin valmiiksi vasta tämän viikon tiistaina. Todella suuri projekti on ollut ja monta yllätystä tuli eteen kun purkutöitä tehtiin. Mm.Sähköt piti vetää uusiksi, ilmastointi korjata ja putkistokin keittiössä rakentaa uudelleen. Monesta eri asiasta johtuen jouduttiin odottelemaan erinäisiä lupia, joka myös hidasti remontin etenemistä. Iso hanke siis joka onneksi on nyt hienosäätöjä vaille valmis. 🙂

 3. Hei,

  Lasiseinästä tulee varmasti upea ❤️ Itse haaveilen kanssa samanlaisesta. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, miten minimalistina perustelet itsellesi nämä muutokset. Kirjoitat usein pohtivasi tuotteiden ekologisuutta jne.
  Tarkoitan sitä kun olet mahdollisesti uutta pöytää ostamassa, sekä luovut sohvasta ja todennäköisesti joku tulee tilalle? Kotisi tosiaan on minimalistisen hieno ja upea, mutta voiko itsensä laskea minimalistiksi vain sen takia, että tavaroiden määrä pysyy kohtuullisena?
  Olen saanut sulta paljon vinkkejä ja ihailen sinun siistiä ja kaunista kotia, mutta välillä ihmetyttää tavaroiden ja huonekalujen nopea vaihtuvuus.

  1. Tiina: Uskon että lasiseinästä tulee upea. 🙂

   Sisustajana olen ensisijaisesti esteettinen minimalisti (aesthetic minimalist) ja muissa elämäni osa-alueissa perinteisempi minimalisti, joka pyrkii tekemään fiksuja valintoja ja huomioimaan ekologisuuden. Sisustustavaroiden ostamisessa tottakai myös pyrin tekemään ostokset tarve edellä ja heräteostoksia en juuri koskaan (enää) tee. Sisustaminen on minulle vastaavanlainen harrastus kuin jollekin toiselle surfaaminen tai suunnistus, silloin tällöin siihen liittyy uusien tavaroiden hankintaa enkä koe olevani epäminimalisti sen takia että harkitsen uuden ruokapöydän teettämistä puusepältä. Sohvan tilalle ei ole tulossa mitään, se lähtee pois ainoastaan tilan puutteen takia sillä ruokapöytä tulee jatkossa olemaan olohuoneen puolella.

   Ihmisillä on monenlaisia mielipiteitä ja jokainen tietysti omaan elämäänsä peilaten perustaa omat näkemyksensä. Itse en pidä sitä mitenkään nopeana vaihtuvuutena, että vuonna 2017 rikkinäisen (keikkuvan) kirppisruokapöydän tilalle ostamani alunperinkin tilapäiseksi tarkoitettu edullinen ruokapöytä saattaa vaihtua vuoden vaihteessa uuteen. En ole missään vaiheessa sanonut että Ikean pöytä on tullut eliniäksi ja itsekin hämmästyin siitä miten laadukas pöytä on ja miten paljon siitä pidän. 🙂 Sen vaihtamisesta ei ole toistaiseksi muuta varmuutta kuin se että joskus se päivä koittaa. En tiedä onko se lasiseinäremontin seurauksena vai saanko kokonaisuuden toimimaan toivotusti tuon pöydän kanssa – päätöksen teen vasta kun kaikki on valmista, sillä haluan olla varma päätöksestäni ja mahdollisen uuden pöydän muodosta ja mitoista. 🙂

   1. Kiitos pitkästä ja perusteellisesta vastauksesta, vaikka ei sun tietenkään omia valintoja edes tarvitsisi perustella meille lukijoille ? Pidän kovasti siitä, että osaat vastata kritiikkiin asiallisesti.

    Olet ihan oikeassa siinä, että jokaisella on omat mielipiteensä siihen, mikä on nopea tahti vaihtaa esim huonekaluja. Ja tosiaan kun sanoit, että sisustaminen on sulle myös harrastus. Hyvä kuitenkin, että pohdit ja mietit pitkään uusia hankintoja.

    Tosiaan innolla odotan lasiseinä-projektia, koska myös itsellä se haaveena.
    Myös mahdollisesti sohvaton olohuone kiinnostaa, itsellä kun se ei tulisi kuuloonkaan ? Meinaan, että hienoa kun uskallat tehdä sisustusrintamalla vähän tällaisia muista poikkeavia ratkaisuja.

    1. Tiina: perustelen tekemiäni valintoja ihan mielelläni ja koen että se myös kuuluu kuvioon, kun ns. julkista työtä kuitenkin teen blogini parissa. Toivon että keskustelu olisi kuitenkin aina asiallista ja onneksi se nykyään sitä melkein aina jo onkin. 🙂 Monipuolinen ja pohtiva jutustelu on tärkeä osa blogien vuorovaikutusta ja vaikka totttakai itse teen päätökset omassa kodissani niin avoimin mielin otan aina ideoita vastaan. Olen saanut teiltä lukijoilta loistavia ehdotuksia ja pari hutijuttuakin on jäänyt tekemättä koska kommentoija toi esiin niin hyviä pointteja. 🙂

     Olen vähän tälläinen oman tieni kulkija ja teen oman näköisiäni sisustusratkaisuja. Paljon olen hämmästelyä saanut osakseni mutta myös positiivista palautetta jälkikäteen. Lasiovet ja bambulattia nyt tuoreimpina isoimpina kummastuksen aiheina, vanhempana aiheena yläkaapiton keittiö ja laatikko-mallinen jääkaappi vuonna 2014, mikä silloin oli todella outo ratkaisu. 🙂

     Sisustaminen on rakas harrastus ja elän joka päivä erilaisten sisustusaiheiden ympäröimänä. Minulle kuukaudenkin miettiminen on jo pitkä aika, sillä arkeeni kuuluu sisustusaiheet ja sillä saralla teen päätöksiä päivittäin monia yhteistyöehdotuksista alkaen. Pankissa töissä olevalle ystävälleni kuukausi taas on todella lyhyt aika tehdä päätöstä, oli kyseessä sitten ruokapöydän vaihtaminen saati remontointi. Olen muutenkin ihmisenä sellainen ”tartutaan toimeen ja aletaan hommiin” -tyyppinen, nykyisin mietin onneksi asiat hyvin tarkkaan (monen mielestä nopeasti mutta minulle sopivasti) ja blogissakin kertoilen avoimesti suunnitelmistani ja mietinnöistäni, jotta pysytte paremmin kärryillä ja samalla ehkä saan autettua muita saman asian äärellä pähkäileviä. 🙂

     Visioissani lasiseinä on upea ja uskon että se vastaa yhtä onnistuneesti mielikuvaani kuin muut aikaisemmatkin muutokset, joita olen kotiini toteuttanut. Keskeneräistä ei pitäisi arvostella, mutta ymmärrän sen että blogiini kirjoittamani asiat joutuvat arvostelun alle tietysti samantien ja se on ihan ok. 🙂

     Kiitos kivasta kommentistasi! ?

 4. siis taas kaikki huonekalut uusiksi. monta sohvaa ja keittiön pöytää sinulla on ollut viimeisen 10 vuoden aikana… en vaan tajua, mutta kukin tyylillään. Meillä yli 20v vanha keittiön pöytä, ei edes Artek ja palvelee vallan hyvin. Kyllä rahaa palaa aivan turhaan ja hukkaan kun kerta vuoteen lähtee valkoiset sohvat uusiin halpisversioihin ja taas tulee tilalle samaa bulkkia. Tuolla hintaa mitä huonekaluja ostettu ja myyty olisit ostanut ajattomat lopun elämän huonekalut niin moneen kertaan.

  1. anne: Sisustaminen on minulle rakas harrastus ja siinä missä jotkut keräilevät harrastuksenaan muumi-mukeja tai suunnistusta harrastava haluaa uusia elektronisia varusteitaan, hankin minä välillä jotakin uutta omaan kotiini. 🙂 Olen paljon tehnyt huonoja ostoksia ja niistä ottanut sekä takkiini että opikseni. Sen takia punnitsenkin nykyään todella tarkkaan ja perusteellisesti jokaisen sisustusostoksen. Mitä arvokkaampi ostos, sen tarkemmin funtsin. 🙂 Lasiseinärempan myötä ruokapöytä saattaa vaihtua, mutta kuten kirjoitin, teen päätöksen vasta kun lasiseinä on valmis ja tavarat pintapuolisesti omilla paikoillaan. Jos tekisin päättömän valinnan, laittaisin tilauksen puusepälle heti menemään niillä mitoilla jotka olen ajatellut oikeaksi, mutta koska pyrin tekemään asiat fiksusti niin asennoidun pöytävaihdokseen maltilla ja harkiten. 🙂

  1. 1: aika olematon on tanssilattiaksi, yksi pari ehkä mahtuu tanhuamaan kun oikein pieniä askelia ottaa ja pyörii vaan akselinsa ympäri. 🙂

 5. Apua näitä ihmisten kommentteja taas :DDD On se kumma kun se on joltain muulta pois jos sinä ostat uuden hiton ruokapöydän 😀 Onneksi en itse pahoita mieltäni noin helposti, sais olla kokoajan huonolla tuulella jonkun bloggaajan uusista ostoksista tai remonteista 😀

  Mutta siis asiaan, en malta odottaa että remppa tulee valmiiksi. Lopputulos on varmasti aivan sairaaan upea!

  1. Sanni: Toisten sisustuksesta ei mieltään kannata pahoittaa, ihan totta. 😀

   Uskon että lopputulos tulee olemaan upea, uusi valaistus tuo myös tilaan tunnelmaa ja aion pitää makuuhuoneen kalustuksen aika simppelinä. Ei tässä meinaa itsekään malttaa, mutta onneksi syksy on niin kiireinen ettei ehdi tuskailemaan kotosalla paljoakaan. 🙂

 6. Tästä blogista tykkään,koska täällä tapahtuu,ei ole tylsää koskaan. Täältä saa myös kivasti vinkkejä laidasta laitaan.

  1. Ulla: No nyt kyllä alkaa meillä tapahtua kun remppahommat alkavat. 🙂 Kiitokset kivasta kommentistasi! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *